Legea Camerelor agricole, înapoi în Parlament? Daniel Constantin: Avem discuții tot timpul. Solicitarea ajunge mereu la partea financiară
Roxana Dobre -Ziua de luni a adus la Ministerul Agriculturii o nouă rundă de discuții cu președinții Camerelor agricole înființare în baza Legii 283/2010. În timp ce fermierii spun că s-au fpcut pași importanți, ministrul Daniel Constantin a declarat pentru Agrointeligența că discuțiile nu s-au încheiat.
Cornel Stroescu, președintele Camerei Agricole Națională, structură care reunește cele 14 filiale județene, ne-a declarat că discuțiile de luni au fost purtate cu secretarul de stat Daniel Botănoiu, urmând ca o nouă rundă să aibă loc în prezența ministrului agriculturii, Daniel Constantin.
“Am ajuns la un consens. Ministerul a fost de acord cu propunerile noastre. Dar întâlnirea va fi reluată când va participa și ministrul agriculturii, iar de joi o să mergem la Comisiile de Agricultură din Senat și Camera Deputaților”, a precizat Cornel Stroescu pentru Agrointeligența.
Întrebat dacă sunt noutăți privind o eventuală revizuire semnificativă a Legii Camerelor agricole, Daniel Constantin ne-a declarat:
”Avem discuții tot timpul (…) Camerele agricole reprezintă și pentru mine o prioritate și sunt câteva modificări legislative pe care le cer cei care s-au constituit deja în Camere agricole și cred că, pornind de la modelul de succes al câtorva județe unde deja funcționează lucrurile foarte bine, putem să extindem și să corectăm legislativ ce nu este în regulă”.
Daniel Constantin a subliniat din nou că aceste structuri noi ar trebui să aibă o utilitate publică pentru a primi sprijin financiar, acesta fiind, de altfel, primul element pe lista solicitărilor primite la MADR. ”Solicitarea ajunge întotdeauna la partea financiară: să îi ajutăm din punct de vedere financiar să organizeze alegerile la nivel național, să îi ajutăm să preia pentru început anumite unități, anumite clădiri pe care noi le avem astfel încât să pornească bine și apoi să își asigure salarii și celelalte cheltuieli din contribuțiile membrilor”, a explicat Daniel Constantin care este principala solicitare venită din partea conducerii Camerelor agricole constituite deja în 14 județe ale țării.