• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agro-interviul de luni cu Ionuț Rădulescu, director comercial Frisomat România: Totul despre halele metalice pentru agricultură

    agrointeligenta.ro -

    Frisomat România este filială a Frisomat Belgia, unul dintre cei mai mari producători de hale metalice din Europa. Prezentă în România din 1994, echipa Frisomat coordonează operațiunile din țară și din Republica Moldova, cele două piețe fiind în continuă dezvoltare. Despre secretul succesului Frisomat, despre experiența pe piața românească și despre planurile de viitor, discutăm cu Ionuț Rădulescu, Director Comercial, Frisomat România.

    Care este experiența Frisomat în România?
    Anul viitor sărbătorim 20 de ani de activitate pe piața din România. În acest timp am construit mereu cu gândul la viitor. Am adus standarde europene într-o piață la început săracă în oferte. Peste ani, putem spune că cel mai mare succes este acela de a ne transforma clienții în adevărați parteneri. Această filosofie de afaceri ne-a făcut să fim eficienți în 12 domenii de activitate, pentru care construim hale metalice. Și desigur, dacă ar fi să adunăm experiența în metri pătrați, Frisomat România a construit peste 800.000 de metri pătrați.

    hala Frisomat 1

    Ce recomandă halele Frisomat fermierilor români?
    Avem o experiență bogată în construcția de hale pentru agricultură. Inovațiile halelor Frisomat ne permit să acoperim toate sectoarele din acest domeniu. Fie că vorbim despre zootehnie, depozitare, silozuri, producție alimentară sau orice altă destinație din acest domeniu, halele Frisomat sunt ideale. De asemenea, eficientizarea procesului de proiectare înseamnă costuri corect calculate și zero costuri suplimentare. De altfel, unul dintre cele mai importante motive pentru care fermierii români aleg halele Frisomat este costul de întreținere minim. Avem clienți care în 20 ani nu au cheltuit nici un leu în plus pentru mentenanță. La nivelul calității, un fermier român primește o hală cu aceeași calitate și caracteristici ca și un fermier din Belgia, Olanda sau Germania, datorită certificărilor europene auditate extern în fiecare an. Și toate acestea datorită sistemului de producție patentat și a oțelului galvanizat profilat la rece.

    De ce oțel galvanizat profilat la rece?
    Este una dintre cele mai importante inovații marca Frisomat. De fapt, întregul proces de fabricare al profilelor este rezultatul unor ani buni de cercetare și de dezvoltare. În primul rând, alegem cel mai bun oțel. Profilarea la rece asigură o calitate mai bună, însă o greutate mai mică, ceea ce înseamnă economie la transport și montaj. Galvanizarea cu Zn 275g/mp vine pentru a proteja împotriva coroziunii. Toleranța pozitivă este de +10% vs. -10%.
    Și pentru că suntem atenți la detalii, acest tip de oțel oferă posibilitatea de a folosi prinderi mecanice. Chiar și în acest punct, Frisomat a creat Frisobolt, un șurub unic, cu o rezistență mare ceea ce înseamnă un montaj ușor, și modularitate. Practic orice hală Frisomat poate fi demontată, extinsă sau mutată.

    hala Frisomat 2

    Care sunt domeniile de activitate la care se pretează halele Frisomat?
    O caracteristică a halelor noastre este chiar multifuncționalitatea. Practic, orice hală poate fi convertită pentru aproape orice destinație. Totuși, ariile pentru care am construit în România sunt producție, show-room, service-auto, birouri, sport, ateliere, hangare, construcții provizorii, industrie alimentară, depozitare, ferme zootehnice și desigur agricultură. Am lăsat special domeniul agricultură la final, pentru că în acest domeniu halele noastre performează la nivel de modularitate și multifuncționalitate.
    O hală Frisomat poate deveni depozit pentru recoltă toamna, garaj pentru utilaje, spațiu pentru atelier sau orice altă destinație.

    Care model/tip de hală este preferată pentru investițiile antreprenorilor români și de ce credeți că există această opțiune? 
    Antreprenorii români caută mereu calitate și desigur caută soluții complete. De aceea, când vin spre noi, întâi încercăm să aflăm totul despre nevoile lor și apoi să identificăm cea mai bună soluție de cost/spațiu pentru afacerea lor.
    Pentru agricultură de exemplu am construit hale Omega+, care oferă un spațiu de depozitare economic și elegant cu deschideri de până la 20 metri, la o înălțime de 6,8 metri. Aceste hale sunt preferate de fermierii mici și mijlocii.
    Și halele Sigma, sunt un succes datorită flexibilității și a prețului atrăgător. Deja vorbim despre deschideri de până la 16 metri și 5 metri înălțime.
    Astra este un alt tip de hală ales pentru agricultură, de fermierii care caută să se dezvolte. Deschiderile de până la 25 de metri (Hale Astra) fără stâlpi interimari și înălțimea de 8 metri, plus posibilitatea de a adăuga practic oricâte extinderi ulterioare, sunt argumentele pe care le caută.

    echipa Frisomat

    Ce servicii oferă Frisomat?
    Construim hale. Asta este tot ce ne cer clienții noștri. De la cererea unui client, se declanșează un întreg mecanism uriaș multi-național. Inginerii noștri oferă în primul rând consultanță spre tipul de hală recomandată clientului. Apoi, la Piatra Neamț, proiectanții noștri dezvoltă proiectul tehnic care odată aprobat ajunge pe linia de producție din Belgia, unde se produc toate profilele. Între timp, inginerii noștri asigură toată consultanța pentru construirea fundației, iar din momentul în care profilele ajung în șantier, în 4-5 săptămâni hala este ridicată și livrată. Sistemul Meccano ne asigură un timp foarte scurt de construcție dar și o rigiditate pe structură care ne permite să oferim o garanție extinsă.
    Însă ne mândrim și cu serviciile post-livrare. Inginerii noștri vizitează periodic halele pentru a face inspecții tehnice. Acest lucru asigură exploatarea în siguranță și previne orice incident care ar pune în pericol siguranța afacerii clienților noștri.

    În cât timp se ridică o hală Frisomat și care a fost recordul specialiștilor companiei de a livra o lucrare la cheie?
    Recordul absolut este 3 zile. Am construit pentru Târgul de la Fundulea o hală Omega+ de 130 de metri pătrați în doar 3 zile. Această hală deține și recordul la vânzare: s-a vândut în 3 ore de la deschiderea târgului. Media este însă între 4 și 6 săptămâni, iar pentru hale de 6.000 de metri pătrați 8 săptămâni.

    Cum se poate contracta o hală Frisomat?
    Tocmai am relansat siteul nostru, www.frisomat.ro De fapt am creat un adevărat ghid online pentru orice tip de utilizare și orice proiect. În spatele acestui portal stă rețeaua noastră de reprezentanți din birourile zonale Vest-Cluj Napoca, Sud – Otopeni, Est – Piatra Neamț și Republica Moldova – Chișinău.
    Pe lângă această rețea, suntem mândri să spunem că dacă vedeți o hală Frisomat, oriunde în țară, intrați și discutați cu proprietarii. Cu siguranță vă vor oferi numărul de telefon al unui reprezentant comercial Frisomat. Pentru încrederea lor suntem cu adevărat recunoscători, și această încredere ne obligă să fim profesioniști la fiecare proiect.

    hala metalica pe fonduri europene

    Care este experiența Frisomat în contractarea pe fonduri europene?
    Avem o experiență bogată în contractarea pe fonduri europene. Am construit peste 57.000 de metri pătrați prin finanțări europene. Ne recomandă în primul rând respectarea tuturor termenelor asumate, ce asigură desfășurarea impecabilă a proiectului și a finanțării. Apoi menținerea prețului ofertat este iarăși un atu. Și desigur, flexibilitatea care ne permite să adaptăm orice proiect.
    Pentru noua sesiune de programe 2014-2020 sunt linii de finanțare pentru agricultură producție, zootehnie, depozitare și service auto. Pe baza documentelor pregătitoare (plan de afaceri, studiu de fezabilitate, analiza criteriilor de eligibilitate) Frisomat întocmește oferta conformă.

    Aveți o statistică care să arate câți metri pătrați s-au construit în România?
    În 19 ani am dezvoltat peste 730 de hale care puse una lângă alta ar însuma peste 800.000 de metri pătrați, iar la nivel global, Frisomat a ridicat peste 30.0000 de proiecte și peste 21 de milioane de metri pătrați.

    hla Frisomat 3


    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till