Piaţa terenurilor

Tranzacția anului: Porumboiu și-a vândut tot pământul! Cât va încasa pentru cele 45.000 de hectare din Grupul Racova

Omul de afaceri Adrian Porumboiu a vândut grupul de societăți agricole Racova cu toate cele 45.000 de hectare (din care 5.000 ha în proprietate). Tranzacția a fost încheiată cu TransOil deținut Vaja Jhashi (cetăţean american, georgian şi moldovean, născut în Rusia) și este estimată la 110 milioane de dolari. Se mai așteaptă doar încheierea formalităților ce implică un acord din partea firmelor către care afacerile vasluianului înregistrează datorii.

Cel care va prelua până la finele anului fermele lui Porumboiu intenționează să cheltuie circa 160 de milioane de dolari pentru plata creanţelor către creditorii grupului Racova, asigurarea de capital de lucru şi refinanţarea unui credit TransOil.

Mai multe detalii despre tranzacție puteți citi pe www.mirsanu.ro 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


9 comentarii

  1. Nici o banca din Romania nu ar putea sa-i refinanteze datoria lui Porumboiu ptr ca sa-si poata continua activitatea ? Vine cineva ,cu credite de zeci sau sute de milioane date de ,culmea ,o divizie de investitii a Bancii Mondiale si cumpara mii de hectare , fabrici unde lucreaza mii de romani . Eu daca merg la banca sa cer 50 de mii de euro capital de lucru pe doi ani imi cer sa fac ipoteca pe casa , pe terenuri . E clar ca aici sunt interese meschine , in curand romanii nu o sa mai aiba nici macar un ha din pamantul tarii . O sa fim slugi , pentru ca asa suntem blestemati . Aceasta lume este condusa de Banca Mondiala , FMI si Grupul Bildelberg .

Scrie un comentariu