• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cât costă porcul în ţările din jurul României

    agrointeligenta.ro -

    Carnea de porc este vedeta lunii decembrie în materie de consum. Potrivit, asociaţilor de producători, carnea de porc va fi mai scumpă cu cel puţin 25% faţă de anul trecut din princina furajelor. Românii ar avea de suportat, în acest caz, unul dintre cele mai mai preţuri din regiune. Dincolo de fontieră porcul este însă mai ieftin.Turul de orizont al pieţelor din jurul României, include ţările vecine, luând în considerare preţul de retail într-un compas care ţine seama de oferta marilor retaileri şi mercurialelor din pieţele agro-alimentare ale marilor oraşe, în funcţie de disponibilitatea datelor, şi nu în ultimul rând de categoriile de calitate şi variatele sortimente în care este comercializată cărnea de porc.

    Intensificarea frigului, odată cu venirea iernii, care impune o alimentaţie cât mai bogată în calorii, şi tradiţiile culinare privind menu-ul mesei de Crăciun, Revelion şi alte sărbători mari din apropierea Anului Nou, susţin în România tendinţa de creştere a consumului de carne de porc.

    În România preţul unui kilogram de carne de porc variază între 4,25 – 5,37 euro (19 – 24 Ron) în funcţie de calitate şi de sortiment.

    Cumpărătorul care se aventurează dincolo de frontieră în ţările vecine (Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria) poate găsi surprize foarte plăcute în materia preţului plătit pentru carnea de porc.

    Cea mai ofertantă piaţă din vecinătatea României în privinţa cărnii de porc este Bulgaria. Aici preţul unui kilogram de cărne de porc variază între 3,50 – 4,50 euro (15 – 20 Ron) în funcţie de calitate şi sortiment.

    Nu chiar la fel de ofertantă este Ucraina unde preţul unui kilogram de carne de porc variază între 3,75 – 4,75 euro (17 – 21 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment.

    După Ucraina, ar urma Republica Moldova, unde preţul unui kilogram de carne de porc variază între 4- 5,80 euro (18-26 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment – dar şi de piaţa diferielor raioane-judeţe.

    Piaţa din Ungaria pare un pic mai ofertantă decât cea din România, preţul unui kilogram de carne de porc variind între 4,25 – 5 euro (19 – 22 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment.

    Piaţa din Serbia este singura din vecinătate unde carnea de porc pare a fi mai scumpă ca în România. În Serbia preţul unui kilogram de carne de porc, variază între 4,50 – 5,50 euro (20 – 24 Ron).

    Variaţiile de preţuri de pe pieţele din jurul României depind de numeroşi factori nu doar economici. Astfel, dacă în cazul Ucrainei şi Ungariei contează preţul furajelor şi ponderea mai mare a producţiei interne în oferta pieţei, în cazul Bulgariei contează moratoriul privind îngheţarea preţurilor la alimentele de bază stabilit de autorităţi cu cei mai importanţi retaileri prelungit în această iarnă.

     

    Retail 1 kg carne de porc

    Bulgaria – 3,50 – 4,50 euro (15 – 20 Ron)

    Ucraina – 3,75 – 4,75 euro (17 – 21 Ron)

    Moldova – 4- 5,80 euro (18-26 Ron)

    Ungaria – 4,25 – 5 euro (19 – 22 Ron)

    România – 4,25 – 5,37 euro (19 – 24 Ron)

    Serbia – 4,50 – 5,50 euro (20 – 24 Ron)

    Surse: lanţuri internaţionale şi locale de retail, mercurialele pieţelor din marile oraşe în funcţie de disponibilitatea datelor


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd