• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cât costă porcul în ţările din jurul României

  agrointeligenta.ro -

  Carnea de porc este vedeta lunii decembrie în materie de consum. Potrivit, asociaţilor de producători, carnea de porc va fi mai scumpă cu cel puţin 25% faţă de anul trecut din princina furajelor. Românii ar avea de suportat, în acest caz, unul dintre cele mai mai preţuri din regiune. Dincolo de fontieră porcul este însă mai ieftin.Turul de orizont al pieţelor din jurul României, include ţările vecine, luând în considerare preţul de retail într-un compas care ţine seama de oferta marilor retaileri şi mercurialelor din pieţele agro-alimentare ale marilor oraşe, în funcţie de disponibilitatea datelor, şi nu în ultimul rând de categoriile de calitate şi variatele sortimente în care este comercializată cărnea de porc.

  Intensificarea frigului, odată cu venirea iernii, care impune o alimentaţie cât mai bogată în calorii, şi tradiţiile culinare privind menu-ul mesei de Crăciun, Revelion şi alte sărbători mari din apropierea Anului Nou, susţin în România tendinţa de creştere a consumului de carne de porc.

  În România preţul unui kilogram de carne de porc variază între 4,25 – 5,37 euro (19 – 24 Ron) în funcţie de calitate şi de sortiment.

  Cumpărătorul care se aventurează dincolo de frontieră în ţările vecine (Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria) poate găsi surprize foarte plăcute în materia preţului plătit pentru carnea de porc.

  Cea mai ofertantă piaţă din vecinătatea României în privinţa cărnii de porc este Bulgaria. Aici preţul unui kilogram de cărne de porc variază între 3,50 – 4,50 euro (15 – 20 Ron) în funcţie de calitate şi sortiment.

  Nu chiar la fel de ofertantă este Ucraina unde preţul unui kilogram de carne de porc variază între 3,75 – 4,75 euro (17 – 21 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment.

  După Ucraina, ar urma Republica Moldova, unde preţul unui kilogram de carne de porc variază între 4- 5,80 euro (18-26 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment – dar şi de piaţa diferielor raioane-judeţe.

  Piaţa din Ungaria pare un pic mai ofertantă decât cea din România, preţul unui kilogram de carne de porc variind între 4,25 – 5 euro (19 – 22 Ron)în funcţie de calitate şi sortiment.

  Piaţa din Serbia este singura din vecinătate unde carnea de porc pare a fi mai scumpă ca în România. În Serbia preţul unui kilogram de carne de porc, variază între 4,50 – 5,50 euro (20 – 24 Ron).

  Variaţiile de preţuri de pe pieţele din jurul României depind de numeroşi factori nu doar economici. Astfel, dacă în cazul Ucrainei şi Ungariei contează preţul furajelor şi ponderea mai mare a producţiei interne în oferta pieţei, în cazul Bulgariei contează moratoriul privind îngheţarea preţurilor la alimentele de bază stabilit de autorităţi cu cei mai importanţi retaileri prelungit în această iarnă.

   

  Retail 1 kg carne de porc

  Bulgaria – 3,50 – 4,50 euro (15 – 20 Ron)

  Ucraina – 3,75 – 4,75 euro (17 – 21 Ron)

  Moldova – 4- 5,80 euro (18-26 Ron)

  Ungaria – 4,25 – 5 euro (19 – 22 Ron)

  România – 4,25 – 5,37 euro (19 – 24 Ron)

  Serbia – 4,50 – 5,50 euro (20 – 24 Ron)

  Surse: lanţuri internaţionale şi locale de retail, mercurialele pieţelor din marile oraşe în funcţie de disponibilitatea datelor

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Rasa de ovine Dohne Merino: Randamente ridicate la producția de carne și de lână Radu Timiș, Cris-Tim, promotorul Clean Label în România: ”Vindem carne, nu vindem înlocuitori” EXCLUSIV! Primii oieri care intră DIRECT ÎN SUPERMARKET cu CARNEA DE OAIE!

  Ultimele știri

  Au început noi controale în teren! Amenzi de până la 20.000 de lei pentru fermieri! Ministerul de Interne: Atacurile urșilor și lupilor vor fi considerate situație specială de urgență! Legume crescute în apă. Ferma viitorului a fost pusă pe picioare la Pleșoiu!

  Căutare în articole