• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Întâlnirile Agrosel cu producătorii locali sau de ce este importantă promovarea hibrizilor românești de legume

  agrointeligenta.ro -

  Fiind singura companie cu capital privat din România care a obținut hibrizi de legume (ardei, conopidă, ceapă, varză, etc) este evident că acest lucru trebuie adus la cunoștința cultivatorilor români. Acesta este și motivul pentru care echipa Agrosel a început încă din luna noiembrie a acestui an un posibil lung șir de întâlniri cu cultivatori și comercianți din România.

  Prima întâlnire a avut loc în localitatea Bragadiru din județul Teleorman, unde circa 5o participanți au putut afla că acum, o companie din România ameliorează, având ca obiective principale: obținerea de hibrizi adaptați condițiilor pedoclimatice din România, tehnologiei de cultivare de aici dar adaptați și consumatorului român.

  Prima întrebare adresată de către participanți a fost ce și-a propus să facă pentru consumatorul din România – Agrosel. Răspunsul oferit a fost că unul din principalele obiective luate în calcul de amelioratorii firmei este readucerea gustului și aromei legumelor românești.

  A urmat o altă întâlnire a Agrosel-ului cu cultivatori din zona Calafat, mai exact cu cei din Poiana Mare și localitățile limitrofe. Cei prezenți aici au fost foarte încântați să afle că există acum și în România o firmă care se ocupă de ameliorarea ardeiului, specie foarte cultivată în zonă. Facem mențiunea că în localitatea Desa, aflată la sud de Poiana Mare ardeiul gras este foarte răspândit. Aici s-au prezentat în detaliu hibrizii de ardei gras, tip blocky, creați de Agrosel: Daciana F1 și AS 153 F1.

  Daciana F1 AgroselArdei DACIANA F1

  Este un ardei gras de tip blocky cu creștere nedeterminată. Plantele sunt viguroase, cu sistem radicular bine dezvoltat.
  Se poate cultiva în spații protejate și în câmp deschis.
  Fructele sunt uniforme, de 140-180 g, de culoare galben-verzui cu coacere în roșu intens.
  Pulpa este groasă cu gust plăcut și aspect comercial ridicat.
  Capacitate de producție ridicată.
  Nu este sensibil la lipsa de calciu.

  A urmat întâlnirea cu cultivatorii din localitatea Cilieni, județul Olt, localitate care a crescut mult în ultimii ani în ceea ce privește deschiderea și dorința de nou: multe proiecte europene câștigate în ultimii ani, multe solarii noi construite recent, suprafețe mari cultivate cu semințe hibride. Aici am avut plăcuta surpriză ca la întâlnire să-și facă apariția și o clasă de elevi de la liceul cu profil agricol din localitate. Elevii, îndrumați de profesoarele lor, au făcut din întâlnire o adevărată lecție deschisă pe probleme de legumicultură. Cultivatorii prezenți au manifestat un real interes pentru conopida creată de Agrosel.

  Interes au stârnit și hibrizii de porumb zaharat Sweet Spirit F1, Sweet Thing F1, Accentuate F1, dar și varza extratimpurie Flight F1.

  Echipa Agrosel își va continua seria prezentărilor pe anul 2015 cu cele din zona Constanța, Galați, Brăila, tocmai pentru a ajunge să discute cu cât mai mulți producători care doresc să producă românește, să obțină recolte bune și să reușească să vândă la prețuri corecte legumele autohtone.

  conopida romaneascaConopidă COZIA F1- Strejești, Olt

  Hibrid timpuriu, cu perioada de vegetaţie de 70-75 zile de la transplantare.
  Inflorescența este de culoare alb intens, compactă, cu greutatea cuprinsă între 1-1,5 kg. Frunzele acoperă foarte bine inflorescenţa rotundă.
  Plantele sunt erecte, dezvoltate, putând tolera temperaturi ridicate. Perioada optimă pentru cultivare: martie-iulie.
  Este recomandat pentru consum în stare proaspătă şi industrializare.


  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Chesnoiu: Programele benefice pentru sectorul agricol își vor găsi finanțarea! Lidl a început să vândă porci de Crăciun cu 9,99 lei kilogramul! Nicolae Cioranu, Asociația Forța Fermierilor: ”Ministrul Adrian Chesnoiu are altă abordare. Vine ca o gură de oxigen pentru fermieri!”

  Ultimele știri

  Afacere pornită cu 1.000 de lei de un mic fermier. Cultura pe care a pariat se recoltează în doar 7 zile de la plantare! Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, în vizită la ferma lui Daniel Botănoiu! Mici fermieri rămași fără despăgubirile pentru zeci de porci morți de pestă porcină africană!