• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Posturi plătite cu 2.000 de euro pe lună pentru care pare că nu se ”înghesuie” nici un salariat din MADR

  Roxana Dobre -

  Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pare determinat să trimită atașați agricoli din România care să facă cunoscute produsele noastre peste tot în lume. Pentru promovare ministrul, cel care este și inițiatorul proiecului, a obținut de la Guvern bugetul necesar pentru a susține financiar 12 atașați agricoli care vor merge în Federația Rusă, Ucraina, Turcia, SUA, Qatar, China, Israel, Germania, Spania, Portugalia, Franța și Olanda. “Eu am fost cel care a venit cu ideea să desemnăm atașați agricoli dar nici până astăzi nu s-a materializat dar veți vedea că în cel mai scurt timp, poate chiar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, vom adopta actul legislativ”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

  Concursurile “corecte și cinstite” dar doar pentru angajații MADR

  Oricare dintre cei 9.000 de angajați ai ministerului pot participa la concursul despre care ministrul dă asigurări că va fi “corect și cinstit”.

  “Anul viitor aceștia (atașații n.r) vor fi aleși pe baza unor concursuri corecte și cinstite la care poate participa oricare dintre cei 9.000 de angajați ai Ministerului Agriculturii. Poate câștiga oricine care cunoaște limbile respective. O provocare ar fi de exemplu Iordania, unde sper să găsesc pe cineva care să vorbească limba arabă, ceea ce este foarte important. Legislația prevede ca la concurs să participe numai angajați ai MADR. Sumele nu sunt foarte mari, în diplomația românească, salariile sunt cele mai mici din Europa”, a dat asigurări ministrul.

  Acesta ia chiar în calcul și posibilitatea ca la concurs să nu se prea înghesuie nimeni având în vedere că momentan salariul mediu în minister este de 1.000 de euro. “Un atașat agricol merge cam pe 2.000  de euro. Dacă în minister salariile sunt cam în medie 1.000 de euro vă dați seama că nu mai are interes să meargă la post pentru că trebuie să vorbești limbi străine foarte bine și să faci o muncă foarte minuțioasă. Ei stau în ambasadele României, iar noi vom aloca maxim 50.000 de euro pentru fiecare atașat”, mai explică ministrul.

  Ce competențe profesionale ar trebui să îndeplinească viitorii angajați

  Achim Irimescu este convins că țara noastră ar putea beneficia foarte mult de aportul acestor atașati agricoli și a enumerat ce “pretenții” profesionale are de la viitorii săi subordonați.

  “Ce le voi cere eu să cunoască: politici comerciale, tot ce ține de organizația mondială a comerțului, trebuie să știe foarte bine acordul sanitar și fitosanitar din domeniul comercial. Și politicile de calitate pentru că vom promova numai produsele de calitate și politica de investiție a României, accesul pe piață sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le știe”, a mai completat ministrul.

  Bugetul din care vor fi plătiți atașații și cheltuielile lor va fi suportat din banii alocați MADR, suma anuală medie fiind calculată la cel puțin 6.380.000 de lei, adică 530.000 de lei pe lună, respectiv 44.300 de lei pentru fiecare atașat în parte (calcul valabil pentru împărțirea egală a banilor).

  Echivalentul a 10.000 de euro pe lună cu salariul și alte bunuri și servicii, care vor include, probabil transportul, cazarea, diurna etc.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii! Cultura bună de la sămânță se cunoaște. Raiza Mix – cheia unui bun început! Lebosol: Fertilizarea foliară a culturii de floarea-soarelui

  Ultimele știri

  OFERTA LUNII: Plugul IBIS M 2+1, ideal pentru fermele mici și mijlocii! Preț PROMO: 5.500 euro! Subvenții APIA: Se introduce o plată-bonus pentru micii fermieri și fermele de familie! Fermier intrat în greva foamei: Nu am islaz pe care să-mi pasc vacile, le aduc la Primărie!

  Căutare în articole