• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Originea mierii, trecută pe etichetă: La Bruxelles s-au propus mențiunile UE, non-UE și amestec UE cu non-UE

    agrointeligenta.ro -

    Vestea pe care o așteptau apicultorii români a venit săptămâna aceasta de la Bruxelles, acolo unde pe masa discuțiilor de la Consiliul de Miniștri ai agriculturii s-a aflat și problema etichetării corecte a mierii.

    ”La Consiliul de Miniștri s-a solicitat etichetarea originii mierii pentru că noi știm foarte bine că producătorii europeni respectă niște standarde foarte ridicate și avem certitudinea că aceste produse, dacă sunt controlate corespunzător, reprezintă ceea ce scrie pe etichetă. Drept urmare s-a propus introducerea etichetării cu mențiunea UE, non-UE și amestec UE cu non-UE, în acest fel nu păcălim consumatorul. Este foarte important consumatorul să știe pe ce plătește”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu.

    Șeful MADR a arătat că o astfel de reglementare este necesară întrucât piața europeană a mierii se ridică la 200.000 de tone anual. ”În acest context apar produse denumite miere, dar unde nu avem certitudinea că, ce scrie pe borcan găsim de fapt și în interiorul lui”, a spus ministrul Irimescu.

    Problema originii îndoielnice a mierii este o problemă și în România, întrucât apicultorii autohtoni se plâng mereu de concurența neloială a produselor de calitate slabă din import, aduse la noi în țară la preț de dumping.


    Te-ar mai putea interesa

    Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro” Utilajele agricole ale unui fermier intrat în faliment sunt scoase la licitație Cod roșu la prețul porumbului. Fermierii care vând recolta sub 500 de lei pe tonă

    Ultimele știri

    Ce prevede raportul adoptat de Parlamentul European despre subvențiile fermierilor Producția de carne românească de porc a crescut cu 13% în primul semestru. Prețurile, mai mici Liliana Piron, LAPAR: Fondurile europene pentru investiții în ferme – cu jaloane, ca la PNRR!