• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Premierul Dacian Cioloș după ședința de lucru de la MADR: Nu a fost un control, ci o discuție colegială

    Gabriela Gimbășanu -

    Primul ministru al României, Dacian Cioloș a avut astăzi o întâlnire de lucru la sediul ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scopul discuțiilor purtate cu conducerea MADR fiind stabilirea priorităților sectoriale ale ministerului.

    ”Am avut azi prima întâlnire la sediul ministerului agriculturii din seria celor pe care mi le-am propus în mai multe ministere în care începem să discutăm aplicarea, implementarea priorităților sectoriale pe care ni le-am propus la nivelul fiecărui minister. În primele două luni de la instalarea Guvernului am cerut fiecărui ministru să-și stabiliească prioritățile în detaliu pe domeniul pe care îl are în coordonare, pornind și de la programul de guvernare și de la ceea ce au constatat și au găsit în minister, de la proiectele pe care le-au găsit în curs, de la proiecte care trebuiesc începute sau ideile cu care a venit în echipă”, a declarat Dacian Cioloș, primul ministru al României.

    Dacian Cioloș a ținut să sublinieze faptul că, acum sunt în măsură să finalizeze și să publice acest plan de măsuri sectoriale și în cursul zilei de astăzi planul se va trimite Parlamentului, urmând ca mai apoi să fie făcut public.

    Discuțiile s-au început cu ministerul agriculturii

    Întâlnirile pe care le desfășoară în această perioadă primul ministru au rolul de a închega echipa de guvernare, iar motivul principal pentru care a început cu ministerul agriculturii ține mai mult de faptul că este domeniul și instituția pe care le cunoaște cel mai bine.

    ”Am început seria cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale aceste întâlniri, care nu sunt controale cum am mai văzut că au spus unii, este vorba de o discuție colegială cu echipele din minister. Sunt multe ministere care au secretari de stat noi, alți responsabili noi cu care am vrut să discutăm și să trecem în revistă prioritățile pe care și le-au stabilit și modul în care putem să lucrăm și mai bine organizat la nivelul Guvernului. Am vrut să încep cu agricultura, nu doar pentru că este un minister care începe cu litera ”a”, ci și pentru că mi-a fost mult mai ușor, cunosc bine și minister și cunosc la fel de bine și domeniul”, a spus primul ministru al României.

    Priorități – activitatea celor două agenții, irigațiile și cercetarea

    Dacian Cioloș a ținut să precizeze că printre cele mai importante priorități ale ministerul agriculturii se vor număra: îmbunătățirea activității celor două agenții de plată, refacerea sistemului de irigații, reorganizarea cercetării și organizarea activităților de consultanță.

    ”Am discutat în primul rând de activitatea celor două agenții de plăți, care au un rol esențial în aplicarea politicilor agricole comune, care reprezintă cea mai mare parte a activității din MADR, atât realizarea la timp a plăților directe în agricultură, dar și derularea în bune condiții a implementării PNDR. Aici am incitat ministerul să gândească într-un mod mai imaginativ aplicarea Programului Național de Dezvoltare Rurală, care conform noi Politici Agricole Comune dă posibilitatea de a gândi și de a aplica anumite măsuri în pachet, care să include pentru o anumită categorie de beneficiari și o susținere pentru investiții și pentru instalarea unui tânăr fermier, parte de consultanță și sprijin financiar, măsuri care pot fi gândite în pachet pe anumite domenii, sectoare sau pe anumite categorii de beneficiari. Am trecut în revistă celelalte priorități care și le-au propus, legate de irigații, legate de cercetare, legate de organizarea activității de consultanță”, a punctat Dacian Cioloș, prioritățile ministerului.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an