Comerţ alimentarReţete de marketing

Noua organigramă a MADR va avea un Serviciu de Comerț Exterior și de Promovare a Produselor Românești

Dacă până acum se vorbea de înființarea unei agenții de promovare a produselor românești în străinătate, se pare că noua conducere a decis că va exista un serviciu în cadrul MADR care va îndeplini acest rol rol.

Prezent în cadrul emsiunii ”Cultivat în România” de la România TV, ministrul agriculturii Achim Irimescu a precizat faptul că serviciul pentru promovarea produselor românești ”a pornit” în circuit după semnături.

”În acest sens vă pot spune că în proiectul noii organigrame a MADR intră și un serviciu de comerț exterior și de promovare a produselor românești. La un moment dat s-a propus o agenție, dar sunt atât de multe agenții încât m-am săturat de ele. Acest proiect a pornit de pe veremea cănd eu mă aflam în minister. Vestea bună este că de săptămâna aceasta a pornit în circuit după semnături”, a declarat Achim Iirimescu, ministrul agriculturii.

Industria alimentară va fi acoperită în noua organigramă

Chiar înainte venirea la MADR a lui Achim Irimescu, președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș a cerut public ca industria alimentară să fie reprezentată în MADR prin schimbarea denumirii ministerului în ”Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare”. Întrucât acest lucru nu a fost posibil, ministru Irimescu le-a promis celor din industrie că noua organigramă a MADR va cuprinde și industria alimentară.

”Industria alimentară este la Ministerul Economiei. Este adevărat că s-au făcut o serie de propuneri în acest sens, foarte important este că activitățile pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale trebuie să le desfășoare pentru a sprijinii sectorul de procesare al produselor alimentare trebuie să se regăsească în minister. Sper ca prin noua organigramă sectorul industriei alimentare să fie mulțumit că toate activitățile necesare se vor regăsi în noua organigramă și nu cred că sectorul va suferi din lipsa de susținere a ministerului”, promite ministrul Irimescu.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!