• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oul hiperimun, produs într-o fermă secretă din România

    agrointeligenta.ro -

    Ceea ce părea un vis al viitorului a devenit realitate într-o fermă de păsări din România. Este locul unde, prin intermediul unui aliment banal așa cum este oul, se poate produce un super-aliment pentru imunitate, adică un produs complex care, în cazul din țara noastră, are puterea de a înlocui antibioticele.

    Totul a pornit acum șase ani, când echipa de cercetători de la Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri veterinare din România de peste 40 de ani, a început să colaboreze cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Aceștia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienți care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Mai departe, cei de la Romvac au făcut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat găinile de laborator. Rezultatul? Toată informația privind bacteriile rezistente la antibiotice au fost transferate în gălbenușul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produși în mod natural de găină).

    ”Munca echipei noastre de la Romvac a făcut să putem izola imunoglobulina, să o extragem și apoi să facem din ea gama Imunoinstant, o gamă de suplimente alimentare se pot trata, țintit, exact acele infecții cu bacterii care nu răspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar dacă pacientul are un alt tip de infecție, pe baza analizelor și a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat”, explică directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.

    oul hiperimun

    În afară de suplimentele alimentare, cercetătorii de la Romvac au reușit să creeze și ceea ce se numește oul hiperimun, adică un produs alimentar care, prin intermediul unei cure făcute timp de o lună, imunizează organismul împotriva celor mai periculoase bacterii, inclusiv Escherichia coli (cea care a infectat bebelușii din județul Argeș), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium. De precizat și că oul de la Romvac nu este medicament, ci un aliment care reprezintă un sprijin imunitar pentru organism și care se poate administra la orice vârstă, inclusiv gravidelor sau mamelor care alăptează.

    ”Ouăle sunt produse de găini obișnuite, într-o fermă autorizată din România, dar al cărei nume am convenit să nu îl facem încă public din motive ce țin de faptul că noi am depus șase brevete de invenție pentru munca noastră la Romvac. Până nu se finalizează formalitățile, ne străduim să păstrăm cât mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi să nu fie apoi însușit de alții”, ne-a explicat Constantin Chiurciu.

    Ou hiperimun PC2 se prepară prin introducerea lui ca atare, în apă clocotită (100°C) și fierbere timp de 4 minute, după care se introduce rapid sub jet de apă rece. După fierbere, gălbenușul trebuie să fie moale. Oul poate fi consumat și sub formă de șodou, amestecat cu lapte călduț si miere, fie integral (pentru persoanele care tolerează albușul), fie numai prin folosirea gălbenușului. Consumul Oului hiperimun PC2 se repetă zilnic, timp de minim 30 de zile, consecutive. Se va consuma un ou pe zi. La persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau cu afecțiuni cronice, consumul oului se poate face în mod susținut, timp îndelungat.

    Oul hiperimun este disponibil în prezent prin comandă online pe www.imunoinstant.ro sau direct, la sediul Romvac din Voluntari. Însă, pe viitor, posibilitățile descoperirii celor de la Romvac sunt nelimitate…

    Notă: Mai multe informații despre gama imunoinstant și oul hiperimun puteți afla și sunând de luni până vineri, între 7.30 și 14.30, la numerele:


    Te-ar mai putea interesa

    Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații