• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VIDEO. Tânăr fermier, atacat cu poșeta de șefa Asociației supermarketurilor din România! UPDATE: Delia Nica a demisionat!

    agrointeligenta.ro -

    Erwin Albu, un tânăr fermier din Codlea, a făcut publică o filmare realizată la Ministerul Mediului la o ședință pe marginea reciclării ambalajelor. În imagini se vede cum Delia Nica, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale (AMRCR), îl atacă cu poșeta.

    UPDATE, ora 16.25: În urma mediatizării incidentului, Delia Nica a demisionat astăzi din funcția de director executiv al AMRCR.

    Vreau ca în România să se facă reciclare pe bune, motiv pentru care, în data de 17 februarie, am participat la întâlnirea unui grup de lucru interministerial, de la care am sperat că se va lua taurul de coarne și că împreuna cu ceilalți participanți (federatii patronale, companii, asociații ) ne vom responsabiliza – însă surpriză! Ieri la Ministerul Mediului, corporația a încercat să facă din nou legislația, dar le-am ținut piept. Vom continua să amendăm întâlnirile ipocrite ale afaceriștilor care vor să continue disprețul față de mediu.

    ”Doamna” cu poșeta se numește Delia Nica, a fost 10 ani șefa Metro România, iar acum este directoarea Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (http://www.amrcr.ro/membri/). S-a speriat, pe bună dreptate, că filmând vom dezvălui ce își permit marile corporații si patronatele la sedințele de la Ministerul Mediului, când vine vorba de îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor asumate și cum reacționează dacă cineva le amintește de respectul uitat față de natură. Deși în spațiul public alta declară, nu protecția mediului, ci continuarea protejării afacerilor în același hal ca până acum îi interesează, care generează o problemă necontrolabilă a deșeurilor, șantajând un sistem al statului până in prezent neputincios în a face ordine în România – Erwin Albu, fermier în Codlea, județul Brașov

    Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Delia Nica a declarat că reacția sa a fost una extrem de nefericită și regretabilă.

    „Reacția a fost deosebit de nefericita si regretabilă. Filmarea aparține momentului în care ședința se terminase. Toată audiența a ales sa plece pentru că ne-am trezit că suntem filmați pe ascuns, pur și simplu ni s-a părut că nu este de bună credință să fim filmați pentru ca apoi filmările să apără ieșite din context. Divergențele nu au fost de idei și nu au avut ca obiect discuțiile de la minister. Ne aflam acolo într-un număr mare, doream să găsim soluții și doream ca lucrurile să decurgă în mod corect. Este o provocare la care eu am reacționat emoțional în cel mai nefericit mod, care nu mă caracterizează. (…) Nu avem nimic împotrivă ca discuțiile să fie filmate, dar să fim anunțați înainte”, a spus Delia Nica.

    Despre Erwin Albu, tânăr fermier în Codlea, Agrointeligența a scris în mai multe rânduri. Aceasta se implică în proiectul fermei ecologice Bio-Moșna a lui Willy Schuster. Erwin face agricultură pe o suprafață mică, într-o seră din curtea familiei și, împreună cu aceasta, comercializează pe piața internă sera de tip hobby. Totodată, tânărul a reușit să atragă atenția când, la poarta casei sale din Codlea, a făcut prima ”autoservire pentru oameni cinstiți” unde clienții puteau plăti cât consideră și unde Erwin comercializa căpșuni și flori ornamentale din producția proprie.

    Citiți și alte articole despre Erwin Albu:

    Din şură în Parlamentul European: Erwin Albu este susţinut de fermierul Willy Schuster în cursa pentru Bruxelles

     

    Tot ce voiai să știi despre serele hobby: Cât te costă să îți produci legumele preferate

     

    Fermierii din Moșna, în război cu primarul pentru pășunile din localitate: ”Vrea să distrugă initiațiva, gospodăriile, țăranii și bunul simț”


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Plăți subvenții APIA în Săptămâna Mare. Sumele virate în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Prețul ouălor de Paști la poarta fermelor. Ilie Van, UCPR: ”Acum apare pe piaţă şi oferta de la curtea ţărănească” Ploi și vijelii de sărbători. Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură