• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții 2016. Sfaturile APIA pentru fermierii care se pregătesc să depună cererea unică de plată

    agrointeligenta.ro -

    Funcționarii APIA au demarat o amplă campanie de informare a fermierilor privind condițiile în care aceștia pot accesa subvențiile agricole pentru 2016. S-au elaborat pliante și afișe menite să îi ajute pe agricultori să își completeze corect cererea de plată și să își identifice suprafețele în sistemul IPA Online.

    Pentru a obține informații despre condițiile de eligibilitate  sau documentele necesare pentru a cere subvenții în 2016, fermierii sunt sfătuiți să se adreseze centrelor locale sau județene de care aparțin.

    ”Înainte de veni la Centrul APIA, îţi recomandăm să te prezinţi la Primărie pentru verificarea situaţiei din Registrul Agricol a terenului pe care îl utilizezi, iar, dacă ai animale în exploataţie, să te prezinţi la medicul veterinar concesionar pentru verificarea situaţiei din Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE)”, se arată într-un afiș pe care APIA l-a distribuit în țară.

    Sfaturile sunt foarte utile cu atât mai mult cu cât din acest an, fermierii nu mai trebuie să predea cu cererea unică și acel tabel stufos în care să declare toate suprafețele lucrate. Acestea sunt identificate în sistemul IPA online și vor fi incluse în adeverința pe care agricultorii o obțin de la Primărie, indiferent dacă au sau nu datorii către bugetele locale.

    Fermierii care depun cererea unică de plată pe 2016 vor trebui neapărat să prezinte la APIA și un act de identitate și dovada unui cont bancar activ. În cazul persoanelor juridice, este nevoie de actele care atestă forma de organizare, înregistrarea fiscală şi numirea/desemnarea unui administrator, după caz, în original. Totodată, se cer documentele necesare care dovedesc utilizarea
    legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor declarate. ”Aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile cel puţin până la data de 1 decembrie a anului de cerere”, se arată în informarea APIA.

    Un alt sfat important dat fermierilor este ca înainte de a semna cererea unică de plată să o verifice foarte bine.

    APIA le reamintește fermierilor că la plata subvențiilor sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puțin 1 hectar, formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare.În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare şi/sau, după caz, să deţină un număr minim de animale. În cazul serelor şi solariilor, suprafaţa minimă a exploataţiei trebuie să fie de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelelor de 0,1 ha.

    Depunerea documentelor la APIA se face în perioada 1 martie-16 mai fără penalizări, urmând și după, timp de 25 de zile lucrătoare (respectiv până pe 10 iunie ), cererile să fie primite, însă pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o sancțiune de 1% din valoarea plăților cuplate pe care beneficiarul le are de încasat.


    Te-ar mai putea interesa

    Cât costă un extras de carte funciară eliberat online O companie care are fabrică în România va livra 15.700 tone de ulei de floarea-soarelui în Egipt Ciclonul care a adus ninsori în Europa se îndreaptă spre România. Vremea se schimbă brusc de mâine!

    Ultimele știri

    Romsilva: Auditul privind certificarea FSC a managementului forestier al pădurilor s-a încheiat cu succes Nina Gheorghiță despre OUG privind amânarea datoriilor: ”Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate!” Rectificare bugetară. MADR primește banii pentru plata subvențiilor APIA. Despăgubirile de secetă mai aşteaptǎ!