Primii acționari ai Brădet Românesc SA: Suma strânsă pentru lactatele românești – 6.650 de lei
agrointeligenta.ro -50 de persoane au ales până acum să susțină inițiativa unui brand de lactate românești care să fie creat de o comunitate de susținere mobilizată în mediul online. Pentru Brădet Românesc s-au strâns deja 6.650 de lei, iar Marius Badea, cel care a decis să își transforme afacerea din SRL în SA, și-a propus să strângă 10 milioane de lei în următoarele două luni.
Marius Badea, cel care a fondat fabrica de lactate de la Brădetu merge mai departe cu planul său de a realiza o unitate de procesare a laptelui în care oricine vrea să susțină produsele românești poate deveni acționar. Argeșeanul a anunțat astăzi public transformarea brandului Lactate Brădet în Brădet Românesc SA, iar modul în care oamenii pot susține proiectul este unul transparent, ce poate fi monitorizat online.
Până în această dimineață, numărul celor care au decis să contribuie la crearea unor lactate tradiționale, a unui nou brand, se ridica la 27 de persoane. Acestea au ales să investească între 44 de lei și 1.050 de lei.
”A SOSIT MOMENTUL să vedem cât de PUTERNICI suntem în fața celor care vor să îngroape tot ce este produs AUTENTIC ROMÂNESC. După strângerea capitalului, pe durata a 60 de zile, înființăm societatea pe acțiuni și în funcție de banii subscriși decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Dacă reușim să construim o fabrică nouă, actuala fabrică va intra în circuitul agro-turistic. Suntem amplasați într-o zonă de vis, o zonă de maximă relaxare la care toți acționarii vor avea acces gratuit după o regulă stabilită împreună. Modalitatea de subscriere este simplă și total transparentă, fiind asigurată de platforma Sprijina.ro”, a anunțat Marius Badea pe pagina de Facebook a fabricii sale de lactate.
Decizia lui Marius Badea a-și transforma afacerea într-un proiect național a venit după ce 25 de brânză produsă la el în unitate a fost depistată cu E.coli într-un magazin din Argeș. Incidentul s-a suprapus într-o perioadă marcată de îmbolnăvirea și chiar decesul unor bebeluși despre care medicii spun că au dezvoltat sindromul hemolitic-uremic de l această bacterie, așa că producătorul a fost pus la zid. El a luat decizia de a-și închide fabrica până la finalizarea anchetei, iar rezultatele oficiale arată că nu există nici o legătură între brânza produsă la Brădetu și suferința micuților, o mare parte de ei din același județ.