• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MESAJUL PAPEI FRANCISC pentru FERMIERII ROMÂNI!

  Roxana Dobre -

  Mesaj impresionant venit chiar de la Papa Francisc pentru fermierii români  prezenți la Bruxelles și care au fost emoționați de faptul că Suveranul Pontif a inclus în video și o imagine dintr-o piață de la noi din țară. În cadrul Forumului privind Viitorul Agriculturii (FFA) care s-a desfășurat marți – 28 martie, Papa Francisc a transmis un apel extrem de puternic și a subliniat rolul fundamental pe care îl are agricultura și, implicit, fermierii, în sală fiind și o delegație a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR. 

  ”Odată am auzit ceva frumos: pământul nu este o moștenire pe care am primit-o de la părinții noștri ci o îndatorire pe care copiii noștri ne-au dat-o pentru ca noi să îl conservăm și dezvoltăm pentru ei. În mod paradoxal, agricultura nu mai este considerată un sector primar al economiei și totuși continuă să fie importantă pentru politicile de dezvoltare și pentru abordarea siguranței alimentare și problemele din viața comunității rurale. Într-adevăr nu există omenire fără cultivarea pământului, nu există viață bună fără mâncarea care se produce pentru bărbații și femeile de pe fiecare continent. Prin urmare, agricultura își arată rolul central. Opera celor care cultivă pământul, dedicând cu generozitate timp și energie, pare a fi o adevărată vocație, merită să devină recunoscută și adecvat valorificată și în politici economice concrete. Pământul ne-a fost încredințat pentru că poate fi ca o mamă pentru noi capabilă să ne oferă cât avem nevoie fiecare pentru a trăi. Este mâncare pentru toți dar nu toți pot mânca, în timp ce risipa, consumul excesiv și folosirea alimentelor în alte scopuri au fost mereu sub ochii noștri. Acesta este paradoxul! În fața acestor întrebări, lansez un apel și o propunere. Apelul este acela de a redescoperi dragostea pentru pământ, ca și ”mamă” –ar fi spus Sfântul Francisc- , din care suntem făcuți și la care suntem chemați în mod constant să ne întoarcem. Și de aici apare și propunerea: să protejăm pământul făcând o alianță cu el ca să poată fi în continuare, așa cum vrea Dumnezeu, o sursă de viață pentru întreaga familie umană”, a fost mesajul emoționant al Papei.

  Mesajul a fost transmis în cadrul Forumului privind Viitorul Agriculturii (FFA) care s-a desfășurat marți – 28 martie la Bruxelles. Evenimentul a reunit unii dintre cei mai importanți oameni din agricultură care au transmis apeluri extrem de puternice. 

  Ca și în anii trecuți, FFA a fost organizat de către Organizația Europeană a Proprietarilor de Teren (ELO), în parteneriat cu compania Syngenta. În 2017, Forumul privind Viitorul Agriculturii a marcat al zecelea an reînnoindu-și angajamentul de a cataliza și a urmări idei care să susțină sustenabilitatea în cadrul lanțului valoric alimentar, de la fermă la farfurie.

  Evenimentul a căpătat de-a lungul anilor o notorietate și un succes fantastice, ajung de la 300 de persoane câte au participat la prima ediție la circa 2.000 câte au fost prezente pe 28 martie.

  Un detaliu extrem de interesant este faptul că pe mesajul video al Papei se află și imagini cu tarabele de legume ale țăranilor din piețele românești.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Recensământ agricol. UE vrea să știe cât pământ lucrăm și câte animale mai avem în ferme și gospodării! Narcis, băiețelul de 7 ani care promovează consumul de legume sănătoase! Europarlamentar austriac: Roșiile românești sunt fantastice în comparație cu roșiile din Olanda!

  Ultimele știri

  Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA! Un cioban de numai 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi! Șchiopul oilor sau pododermatita infecțioasă la ovine: semne, tratament și prevenție

  Căutare în articole