IPSO Agricultură – 20 de ani de activitate pe piață românească. Sediul din Roman, o investiție de 2 milioane de euro pentru fermierii din zona Moldovei
Gabriela Gimbășanu -Anul 2016 este un an aniversar pentru compania IPSO Agricultură: compania sărbătoreşte 20 de ani de activitate pe piaţa agricolă din România, moment marcat printr-o serie acţiuni şi evenimente dedicate atât dezvoltării brandului, cât mai ales a relației cu fermierii.
Șirul evenimentelor programate pentru anul 2016 a debutat joi, 21 aprilie, cu inaugurarea noului sediu IPSO Roman, localizat în localitatea Săbăoani, din județul Neamţ, totul într-un cadrul presărat cu multiple elemente tradiţionale din zona Moldovei.
Evenimentul s-a desfășurat într-un cadrul destins în care fermieri au putut vizita noul sediu IPSO Agricultură și au putut afla care sunt cele mai noi utilaje propuse de dealerul al cărui nume a devenit sinonim cu brandul american al mașinilor agricole verzi – John Deere.
Prin intermediul fermierilor prezenți la eveniment, au fost reunite aproape 70.000 de hectare de teren arabil, din regiunea Moldovei.
2 milioane de euro investiți în sediul de la Roman
Noul sediu IPSO Roman este construit pe o suprafaţă totală de 15.000 mp şi include o clădire de birouri, un atelier de service, o magazie de piese de schimb şi un showroom comercial. Investiţia în construcţia şi dotarea sediului au atins cifra de 2 milioane de euro.
“Sunt în primul rând fermier, este adevărat că nu aici, dar am fost fermier înainte să vin în România și am rămas fermier. M-am îndrăgostit de două bogății ale României: agricultura și soția mea, care este româncă. Suntem în România de 20 de ani și pot spune că am trecut de majorat. Suntem aici pentru a ieși la pensie împreună. Cu 20 de ani în urmă, în 1996 am lansat această activitate și am început cu scopul de a crea o companie de succes și de a aduce pe piața românească cele mai importante mărci de mașini și utilaje agricole. Inaugurarea sediului IPSO Roman face parte dintr-un program de investiţii în deschiderea de noi sedii şi modernizarea celor existente, în valoare de 15 milioane de euro. Acesta este al treilea sediu inaugurat de IPSO Agricultură în ultimii 3 ani, după inaugurarea sediilor de la Timişoara şi Mogoşoaia, în 2014 şi în 2015. Aceste sedii fac parte dintr-o rețea integrată care cuprinde 15 puncte de lucru la nivel național” a declarat Arnaud Van Strien (foto jos), director general al companiei IPSO Agricultură.
Magazie de piese de schimb și atelier de service
Magazia regională de piese de schimb are o suprafaţă de 400 mp şi include un stoc de piese cu peste 3.200 referinţe distincte, în valoare totală de 250.000 euro.
”Piesele de schimb care nu se află în stoc vor fi aduse din Germania și pot fi comandate de către fermieri zilnic până în ora 15:00, urmând a fi livrate în maxim 48 de ore. Avem și un atelierul de service ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 450 mp, iar reparaţiile necesare sunt executate de o echipă de service formată din 8 tehnicieni şi 3 mecanici, un şef de atelier, un consilier piese de schimb şi service şi 3 asistenţi post-vânzare”, a explicat director general IPSO Agricultură.
Prezenți în zona Moldovei din 2007
Compania IPSO Agricultură este prezentă în zona Moldovei încă din 2007.
”Până anul trecut clienţii noştri ne-au vizitat la sediul din Filipeşti, însă din octombrie 2015 avem un sediu nou, modern, în care ne putem desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Cei 26 de membri ai echipei IPSO Roman îi aşteaptă pe clienţi la sediu de luni până vineri, între orele 8:00- 18:00 pentru a răspunde tuturor solicitărilor acestora”, a precizat Ştefan Totolici, director regional IPSO Roman.
Sediul IPSO Roman a fost construit pentru a deservi clienți din județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui. În următoarele 12 luni compania și-a propus să deschidă și un punct de lucru în județul Vaslui.
Extindere în afara graniţelor ţării. Sedii în Croația și Ungaria
Creşterea constantă înregistrată de către IPSO Agricultură de-a lungul celor 20 de ani de activitate a determinat extinderea activităţii şi în străinătate, respectiv în alte două ţări din Europa. Astfel, în Croaţia, IPSO Agricultură este reprezentată prin Novocommerce International, care face parte din grupul Monnoyeur şi este importator şi distribuitor al utilajelor John Deere. În portofoliul său se află şi alte mărci de utilaje agricole de referinţă: Kuhn, Bednar FMT, Geringhoff, Pichon şi Fliegl, iar compania croată are 49 de angajaţi şi oferă şi suport post- vânzare prin intermediul celor 18 tehnicieni.
În 2014 a fost deschis în Ungaria – Kuhn Center Magyarorsza, în urma unei investiţii de 1,5 mil. euro. Aici sunt comercializate şi servisate implemente Kuhn pentru clienţii din această zonă. Centrul este localizat în Kecskemet şi include 4 departamente: administrativ, comercial, vânzare şi post- vânzare şi o echipă formată din 14 angajaţi.
Szabo Atilla – Area Sales Manager Bednar Farm Machinery
Florin Marincaș – Managing Director South East Europe And Turkey Manitou BF
Un nou centru logistic în Ungaria
Datorită volumului mare de activitate, în 2016 IPSO Agricultură a deschis un nou centru logistic în Ungaria de unde va livra utilaje către clienţii din România, Croaţia şi Ungaria. Centrul se află la 40 km distanţă de Budapesta, are o suprafaţă de 24.000 mp. Până anul acesta utilajele au fost stocate în centrul de la Ruse (Bulgaria). Kuhn Center gestionează şi activitatea centrului logistic din Ungaria.
”Într-o piață agricolă europeană aflată într-un proces de schimbare ce se va intensifica în perioada următoare, România care deține a șasea suprafață agricolă din Uniunea Europeană are un rol atât de important, un rol cheie, atât prin poziția geografică, cât și în ceea ce privește potențialul de dezvoltare. Această schimbare se va realiza cu disciplină și cu respectarea unor proceduri de lucru specifice pentru perioada de fertilizare, perioada între recoltat și prelucrarea solului pentru sezonul următor etc. Aceste proceduri vor împinge producătorul român către un singur lucru performanță și optimizare. IPSO împreună cu partenerii noștri avem datoria de a vă oferi soluții pentru azi, dar mai ales pentru mâine pentru a crește performanța, productivitatea, pentru a reduce costurile de operare a utilajelor pe care le oferim”, a declarat Arnaud Van Strien, director general al companiei IPSO Agricultură.
Se lucrează la îmbunătățirea protofoliului de produse
Cu o medie de folosire a utilajelor de patru ori mai mare decât în Franța sau Germana, portofoliul de produse al IPSO Agricultură trebuie adaptat în permanență la cerințele specifice ale fermierilor din România.
”Lucrăm intens cu o parte dintre partenerii noștri pentru a implementa noile tehnologi, pentru a aduce noi utilaje și echipamente și pentru a ajuta fermierul să ia decizile cele mai bune. Indiferent de performanțele tehnologice ale echipamentelor pe care le folosiți omul rămâne un element cheie. Dacă sunteți la volan, pe tractorul în Franța sau în România noi suntem cheia succesului în aplicarea tehnologiilor performante în agricultură”, a precizat reprezentantul companiei IPSO Agricultură.
Lider pe piaţa de maşini şi utilaje agricole din România
IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internaţional, cu o reţea de birouri extinsă în 9 ţări, cele mai multe din Europa este lider pe piaţa de utilaje agricole din România. Compania oferă soluţii integrate producătorilor agricoli din România, piese de schimb, service în câmp şi pregătirea operatorilor.
IPSO Agricultură este importator unic autorizat al maşinilor şi utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial, iar paleta de furnizori include şi alte mărci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Manitou, Kuhn, Bednar FMT, Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge etc.