• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 5 bloguri cu sfaturi pentru grădinarii amatori

    agrointeligenta.ro -

    Înzestraţi cu o adevărată pasiune de a munci în propria grădină, mai mulţi români s-au gândit că pot să şi scrie despre activitatea lor din timpul liber, să ofere sfaturi utile celor care doresc să mănânce legume plantate în jurul casei lor.

    Fără a pretinde că am făcut un clasament al acestora, agrointel.ro vă prezintă câteva dintre blogurile de grădinărit din România. (sursa foto: gradinavisata.wordpress.com).

    Grădina visată [gradinavisata.wordpress.com] aparţine Alexandrei, care, la prima vedere este pasionată de flori, în special de trandafiri. Printre sfaturile utile pe care le oferă celor care îi citesc blogul se numără şi acela de a fi foarte atenţi la achiziţia de seminţe sau butaşi din pieţe. Astfel, ea povesteşte cu umor cum căuta clematite roz, iar un precupeţ de la Obor i-a vândut liliac. ”A doua ţeapă a fost cu trandafiri. Tot aşa, căutam trandafiri galbeni, agăţători şi m-am ales cu un măceş albicios. Iar a treia ţeapă, când un piersic altoit s-a dovedit a fi un prun…pădureţ”, povesteşte Alexandra amuzată.

    Minunile din grădina mea [victoriacus.wordpress.com] este un alt blog care ”atacă” problemele agricultorilor amatori. ”Ieri am terminat şi de pus ultimele seminţe de roşii în lădiţe, am mai pus şi o mulţime de flori şi am umplut toate rafturile din casă de l-am speriat pe soţul meu, care se tot întreaba unde voi pune atâtea”, scrie Victoria în jurnalul ei de grădinărit şi nu numai.

    În grădina Mariei [ingradinamariei.wordpress.com] este un blog ”pentru toţi pasionaţii de legume ecologice”, iar unul dintre cele mai citite articole vorbeşte despre problemele cultivării roşiilor. ”Indiferent de sistemele pentru care optaţi la udarea plantelor, ea se face numai dimineaţa. La roşii aveţi grijă să udaţi doar la tulpină, nu şi pe frunze. În general, legumele nu suportă udarea pe frunze direct, iar roşia este una din cele mai afectate în acestă privinţă”, le explică Maria celor care doresc să se bucure de tomate zemoase.

    Elisa – grădina mea de vis [cuelisa.com] prezintă un calendar cu activităţile pe care ”stăpâna” blogului le desfăşoară în anul în curs. ”Ieri 7 şi azi 8 martie am curăţat trandafirii şi i-am dezmuşuroit, am tuns gardul viu, hibiscus, din curte, am plantat un arbust ornamental primit cadou de la o prietenă dragă, o magnolie mov şi sunt fericită (oboseala nu mai contează). Am descoperit salata şi capşunii de paiele ce le-am pus pe grădina astă-toamnă. Trebuie sa praşesc salata, e şi plină de buruiană şi să sap capşunii, atâţia câţi mai am, adică foarte puţini. De fragi nu mai zic, nu se vede nimic sub paie.”, consemnează Eliza în jurnalul său de grădinărit.

    Legătura de pătrunjel [legaturadepatrunjel.blogspot.ro] este blogul lui Daniel, unul dintre puţinii bărbaţi care îşi scriu experienţele de grădinar în mediul online. Ce am remarcat noi la acest pasionat de plante este peniţa de poet cu care îşi aşterne gândurile. ”Sunt la start, cu ochii stau pe tot ceea ce înseamnă informaţie meteo…, cu simţuri nebănuite deschid geamul în fiecare dimineaţă, trag aer în piept şi dau verdict acelei zile…,privesc ce se întâmplă, scormonesc în pământ pentru a vedea cât de mult îşi doreşte…, mă simt ca un pistolar şi abia aştept să trag în pământ cu primele mele boabe…boabele de mazăre”, scrie Daniel.

    Urmează pe agrointel alte 5 bloguri de grădinărit


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă