Ministrul Agriculturii, în vizită la ferma lui Gigi Nețoiu: ”Susțin în continuare integrarea vegetalului în zootehnie”





VEZI GALERIA
Investiția pe care afaceristul Gheorghe Nețoiu a făcut-o în zootehnie continuă să facă vâlvă la nivel național. Chiar săptămâna aceasta, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a avizitat exploatația din localitatea Cetate, județul Dolj.
Gigi Nețoiu a investit într-o fermă de vaci din rasa Aberdeen Angus. Despre exploatația sa, afaceristul spune că este printre cele mai performante și se mândrește cu un efectiv mare de animale din rasa Aberdeen Angus, foarte apreciată pentru randamentul său în producția de carne.
Săptămâna aceasta, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a mers la cetate și a publicat poze din fermă. În imagini se vede și antreprenorul Gigi Nețoiu.
”Am susținut și susțin în continuare integrarea vegetalului în zootehnie. Așa dezvoltam producția românească! La Angus Danubius, de la Cetate, producția de cereale de pe 500 de ha este folosită pentru a crește și îngrășa 800 de capete din rasa Angus și 500 de oi. Felicitări tuturor celor care contribuie la dezvoltarea agriculturii românești, prin ferme moderne, care integrează întreg lanțul de producție”, a transmis ministrul Agriculturii.

Gigi Nețoiu: ”Am cea mai modernă de vită Angus din Europa”
Detalii despre afacerea în zootehnie a lui Nețoiu au apărut în această vară. ”Am muncit foarte mult. La Cetate am cea mai modernă fermă de vită Angus din Europa. Sunt 500 de vaci și aproape trei sute de viței”, a dezvăluit fostul acționar”, a spus Gigi Nețoiu conform fanatik.ro.
Ulterior au apărut și mai multe imagini filmate în care Gigi Nețoiu discută cu cei care îngrijesc animalele și chiar ajută la hrănirea acestora.
Gigi Nețoiu a dezvăluit că o vacă gestantă se ridică la prețul de 2.500 – 3.000 de euro, fiind făcute investiții uriașe în ferma sa.
„Un taur Angus, la licitație, se cumpără și cu 60.000 de euro. Angusul este singura rasă de vaci care a rezistat în Alaska, la -35 de grade. Sunt foarte rezistente. Și carnea foarte bună. Deci e cea mai bună carne”, a spus antreprenorul.