Zilele Horticulturii Bucureștene 2016: Sărbătoarea florilor și-a deschis porțile la Agronomie!
Gabriela Gimbășanu -Zilele Horticulturii Bucureștene – ediția a XIII-a și Hortus Florshow România 2016 reprezintă evenimentul ”2 în 1” dedicat florilor și plantelor ornamentale în general. Organizată sub patronajul USAMV București, sărbătoarea își așteaptă vizitatorii până duminică, în curte la Agronomie.
Evenimentul ce se desfășoară între 26 și 29 mai a fost deschis oficial de către rectorul USAMV București, Sorin Cîmpeanu, care i-a avut alături la prezidiu pe prorectorul Florin Stănică și Dorel Hoza, decanul facultății de Horticultură.
Citiți și:
Zilele Horticulturii Bucureștene 2016, 26-29 mai. Vezi PROGRAMUL evenimentului USAMV București
Zilele Horticulturii Bucureștene găzduiește în curtea Agronomiei un număr de 36 de producători care îi așteaptă pe bucureșteni și pe cei pasionați cu tot felul de flori și plante de ghiveci, la prețuri pentru toate buzunarele. Târgul de flori este deschis până pe 29 mai, la ora 18:00.
”Acest eveniment a devenit deja un brand, sunt mândru că putem să organizăm an de an Zilele Horticulturii Bucureștene. M-aș bucura să atragă interesul și mai mult al celor care nu sunt de specialitate. Ne propunem să promovăm mult mai incisiv lucrurile bune care se întâmplă în universitățile bucureștene. Urez succes tuturor studenților și expozanților și sperăm să avem parte de o vreme favorabilă”, a declarat în deschidere Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București.
Zilele Horticulturii Bucureștene au debutat cu cuvântul de deschidere al celor aflați la prezidiu și a fost urmat de o prezentare și o demonstrație pe cât se poate de frumoasă, pe atât de motivațională. Andreea Stör, designerul în artă floristică le-a vorbit studenților dar și participanților despre motivația care a determinat-o să urmeze acest drum, care au fost capcanele și dar și satisfacțiile care au dus-o către demararea conceptului Floristiq Art, unde a reușit să strângă sub o singură umbrelă toți profesioniștii, floriștii de succes din România. Bineînțeles că prezentarea sa nu se putea încheia decât cu un spectacol vizual, o demonstrație de artă florară, cum rar îți este dat să vezi.