VIDEO. COMBINA care a stabilit un nou RECORD MONDIAL a ajuns și în România!
Gabriela Gimbășanu -797 de tone de grâu în 8 ore! Este performanța cu care combina New Holland CR10.90 a stabilit un nou record mondial. Recent, uriașa mașină agricolă a ajuns și în România prin dealerul Agroconcept și a putut fi admirată în premieră de către cei care au ajuns la Târgul Agriplanta de la Fundulea.
Despre combina de Cartea Recordurilor am discutat cu Florin Marin, director activităţi post-vânzare în cadrul companiei AgroConcept – importator şi distribuitor exclusiv al produselor New Holland Agriculture în România.
”Am prezentat la AgriPlanta-Fundulea 2016 pentru prima data combina New Holland CR10.90 care în 2014 a câștigat recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore și anume 797 tone de grâu recoltate în 8 ore. Am fi foarte încântați ca fermieri români să fie foarte deschiși în a achiziționa acest tip de combină. Modelul anterior CR90.90 a câștigat de asemenea un record mondial în 2008, tot pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată în 8 ore, la momentul acela vorbeam de 541 tone de grâu. Între timp, foarte multe combine CR 90.90 au fost livrate pentru câmpurile din România”, a declarat pentru Agrointeligența oficialul AgroConcept.
Referitor la preferințele fermierilor în materie de combine, specialistul a precizat că atunci când vorbim despre fermele mari, agricultorii doresc o mașină care să îi ajute să recolteze cât mai repede, pentru a evita pierderile. Chiar și câteva ore pot face diferența în privința profitului pe exploatație. ”În primul rând, fermierii români își doresc din ce în ce mai mult utilaje mari, capacitatea să fie crescută, pentru că după cum știm în perioada recoltatului ne interesează ca timpul să fie foarte scurt. Câteva ore pot face diferența și desigur, dacă avem o combină cu capacitate foarte mare putem să scăpăm de stresul de a prelungi campania foarte mult”, a spus Florin Marin.
”Combina CR 10.90 este echipată cu un motor de mare capacitate. Are un motor de 16 litri, cu 653 CP. Toate celelalte elemente, ca sistemul de treier, sistemul de separare, sistemul de curățare au fost crescute față de modelul anterior. Totul a fost mărit față de modelul anterior, care a avut oricum foarte mare succes. În acest caz toate elementele constructive ale combinei au fost bine alese, nu neapărat cele mai mari. Tipul asta de combină care este combina cu flux axial cu două rotoare a fost dezvoltată în 1975 și de atunci și până acum suntem undeva la a 7-a generație”, a mai spus reprezentantul AgroConcept.
Alte puncte forte ale combinei sunt: rezervorul de cereale cu o capacitate de 14.500 litri ce permite mai mult timp între descărcări; faptul că poate fi golit în mai puțin de două minute; cabina Harvest Suite™ Ultra Cab ce ofera un confort sporit operatorului si o vizibilitate excelenta in timpul recoltării;suspensiile cu tehnologia Terraglide™, standard pentru acest model, care reduce compactarea solului, ceea ce inseamna mai putine daune pentru sol și randamente mai mari pentru viitor și sistemul Precision Agriculture Technology ce mapeaza campurile si analizeaza datele pentru o imbunatatire viitoare a randamentelor prin solutia integrata de autoghidare IntelliSteer™ si sistemul telematic PLM Connect™. Toate aceste tehnologii vin însă și cu un preț pe măsură care, la lansarea oficială a combinei, era de 550.000 euro. În prezent, fermierii români care doresc să recolteze la nivelul recordului mondial pot negocia un preț mult mai bun, ne-au spus reprezentanții dealerului New Holland în România.
Foto:ontag.farms.com