• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AU SABOTAT protestul fermierilor! De ce nu s-a putut vedea mitingul ÎN DIRECT la televizor?

  agrointeligenta.ro -

  Cenzură ca-n vremea comunismului! Marile televiziuni de știri din România venite la protestul fermierilor cu care de transmisie nu au putut face live de la manifestarea din fața Parlamentului. La un moment dat, când ministrul agriculturii Achim Irimescu a luat cuvântul în fața protestatarilor, echipa Digi 24, recunoscută ca având cele mai noi și performante echipamente, a încercat să transmită în direct declarațiile, însă semnalul nu a fost prea slab și, în final, pe fondul unor imagini fără sunet, jurnaliștii au fost obligați să renunțe la tentativa de live. 

  Fermierii care au fost astăzi la protest au constatat diverse probleme cu semnalul telefoanelor mobile, mai ales cu viteza sau chiar accesul la serviciul de date (internet). Mulți au dorit să încarce poze de la protest pe conturile personale de Facebook sau să le trimită celor de acasă filmulețe de la miting. Au descoperit însă că încărcarea imaginilor fie le-a dat eroare, fie a necesitat foarte mult timp pentru transmisie.

  Problema a fost similară – doar la o altă dimensiune, pentru jurnaliștii care au vrut să transmită live din mijlocul fermierilor. Inițial, fiecare echipă a crezut că are o problemă tehnică, dar, după o consultare cu colegii de breaslă, s-a ajuns la concluzia că semnalele de telefonie mobilă, deci implicit și cele de transmitere a datelor, ar fi fost bruiate de forțele de ordine. O situație pe care cei mai vechi în presă spun că nu au mai întâlnit-o până acum la alt protest – nici chiar la cele cu zeci de mii de participanți în fața Guvernului!, semn că autoritățile probabil s-au temut foarte mult despre modul cum ar fi putut evolua protestul fermierilor. Cu o mediatizare minimă la TV – unde au putut fi prezentate doar imagini filmate înainte de bruiere și care au apucat să fie trimise în redacții, știrile nu au putut reda nici amploarea, nici dinamica și nici vocea ”la cald” a celor veniți la București pentru a-și cere drepturile!

  Semnal mai bun în câmp decât în fața Parlamentului!

  Echipa Agrointeligența își propusese să transmită live protestul fermierilor de la început la final. Ajunși însă la locul mitingului – în fața Parlamentului, reporterii noștri au descoperit că sistemul de transmisie efectiv nu avea semnal. Același echipament care a transmis trei ore încontinuu din Insula Mare a Brăilei (adică în afara unui oraș, în plin câmp!) nu a reușit să-și găsească un semnal puternic în mijlocul Capitalei! Într-un final, în același moment când și echipa Digi 24 a reușit să transmită primele imagini pe post, am reușit și noi ”să prindem” un fir liber și să intrăm în live pe pagina de Facebook a Agrointeligența. Nu s-a putut opta însă pentru o transmisie HD, dar cu acest compromis, am reușit să transmitem principalele declarații de la protest. După care, din nou, semnalul a fost bruiat și a mai fost accesibil doar în reprize – insuficiente și riscante pentru o transmisie pe un post național de știri care trebuie să respecte anumiți parametri!

  Bruierea semnalelor de telefonie mobilă și date reprezintă un act de sabotaj fără precedent față de libertatea de expresie și de manifestare a cetățenilor României. Faptul că această măsură a fost impusă la cel mai mare protest organizat până acum în agricultura românească arată că fermierii sunt o putere și că așa-numitele forțe de ordine au făcut tot posibilul să reducă la minim mediatizarea evenimentului, diminuând amploarea lui la o simplă știre în buletine. O cenzură fără precedent!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prețurile la cereale, în creștere. Porumbul a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 8 ani Prognoza meteo de la ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni Cooperativa Agricolă Gheorghe Doja și-a deschis magazin în centrul orașului Slobozia

  Ultimele știri

  Asociație de oieri – mesaj pentru ministrul Agriculturii, Adrian Oros Eurobarometru: 58% dintre români au încredere în Uniunea Europeană Clubul Fermierilor Români susține alocarea financiară privind realizarea de îmbunătățiri funciare prin PNRR