• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dialog fierbinte despre porumb și rapiță. Cum a fost evenimentul din câmp, la Amzacea, cu Monsanto România și First Grain

    Gabriela Gimbășanu -

    În ziua solstițiului de vară, deci cea mai lungă din an și, cu siguranță, cea mai toridă de până acum din 2016, în Constanța, la Amzacea, compania Monsanto a reușit să reunească fermieri, cercetători dar și personalități locale în cadrul unui eveniment de prezentare a hibrizilor de rapiță și de porumb Dekalb. Agricultorii au putut vedea în câmp cum arată șase dintre cei mai performanți hibrizi de porumb Dekalb și au aflat informații cu privire portofoliul cu hibrizi de rapiță Dekalb și despre programele de marketing pe care compania le aduce în premieră în România pentru fermieri.

    ”Pentru județul Constanța este un prim-eveniment pentru cultura de rapiță în mod special, dar și pentru cultura de porumb, culturile pe care noi le avem în portofoliu. Este un eveniment organizat împreună cu First Grain, împreună cu domnul Manole (Dumitru Manole – n.r.), pe dânsul îl regăsim partener pentru acest eveniment. Scopul acestui eveniment este de a ne face cunoscută oferta de rapiță. Ne aflăm la începutul campaniei de recoltare la rapiță, moment în care noi am lansat oferta comercială pentru toamnă și vrem să ne facem cunoscute portofoliul de produse, dar și programele comerciale”, a declarat pentru Agrointeligența Daniel Stanciu, director de marketing şi strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

    fermieri la evenimentul Monsanto Romania

    La orele amiezei, temperatura în județul Constanța se ridica la 33°C la umbră și pentru că nu au vrut să riște sănătate fermierilor ce au acceptat să vină la eveniment, organizatorii au luat decizia de a face o scurtă prezentare a hibrizilor de porumb în câmp, urmată de o discuție aprofundată despre hibrizii de rapiță Dekalb într-un loc umbrit.

    First Grain Romania Constanta Amzacea

    IMG_20160621_162153

    ”Astăzi, împreună cu compania Monsanto am îndrăznit, în cea mai fierbinte zi a anului ca aici, în județul Constanța, la Amzacea să organizăm această întâlnire care în câmp va fi una foarte scurtă pentru că ținem la sănătatea dvs. Am considerat să rupem în două parți acest eveniment și să facem prima prezentare în câmp, urmând ca restul prezentărilor să fie făcute în cortul amenajat. Compania Monsanto ne rasfăță cu hibrizi de porumb sper eu din ce în ce mai buni”, a declarat Dumitru Manole, administratorul firmei First Grain SRL din localitatea Amzacea, județul Constanța.

    IMG_20160621_140409

    IMG_20160621_141209

    IMG_20160621_141221

    IMG_20160621_141231

    În cadrul evenimentului au fost prezente nume de marcă din cercetarea românească așa cum este doamna Maria Păcureanu, laureat al premiului Pustovoit, cel mai mare premiu mondial la floarea-soarelui, domnul doctor Eugen Mureșanu, de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda, doctorul Vasile Jinga, cercetător știintific gradul I, responsabil testare fungicide în cadrul ICPP. De asemenea în cadrul evenimentului a fost prezent și Ioan Albu, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, dar și Stelian Belu, directorul executiv adjunct al APIA Constanța.

    IMG_20160621_143402_1

    Ana Maria Balcă, reprezentant vânzări Monsanto România pentru județul Constanța, a fost responsabilă cu prezentarea direct în câmp a șase dintre cei mai performanți hibrizi Dekalb: DKC 3811, DKC 3939, DKC 4351, DKC 4541, DKC 4555, DKC 4943.

    ”Vreau să vă mulțumesc pentru participarea în cadrul evenimentului organizat de echipa Monsanto și First Grain cărora vreau să le mulțumesc pentru modul impecabil în care arată câmpul. Pentru că seceta și arșita sunt factorii cei mai frecvent întâlniți atât în Europa cât și în România, dar mai ales în zona în care ne aflăm, portofoliul Monsanto, portofoliul de porumb are hibrizi specifici pentru aceste fenomene tot mai des întâlnite. Acești hibrizi se numesc hibrizi Dekalb HD, denumire care provine de la englezescul ”heat and drought”, care semnifică toleranță la secetă și arșită. Toți hibrizii HD pe care îi vedeți în câmp sunt șase dintre cei mai buni. Noi am adus să vedeți hibrizi timpurii, extratimpurii și un hibrid semitimpuriu, au caracteristici care îi fac să performe în condițiile cele mai dificile de secetă și arșită. Toți hibrizii pe care îi vedeți au performat foarte bine în condiții foarte vitrege și au obținut producții peste media hibrizilor din grupa lor de maturitate”, a mai spus Ana Maria Balcă, reprezentant vânzări Monsanto România pe zona Constanța.

    Gabriel Ghiță, directorul de vânzări Monsanto pentru zona de sud-est a României a fost cel care a prezentat în cadrul evenimentului cei mai performanți hibrizi de rapiță, dar și care sunt avantajele oferite de acești hibrizi comparativ cu cei ai competitorilor din piață.

    Legat de rapiță, acum 7-8 ani această cultură, cred că pentru foarte mulți din sală era o cultură cu flori galbene și cam atât. Suprafețele de rapiță în perioada respectivă erau de ordinul a 30-40.000 de hectare la nivel de România. În momentul acesta rapița este cultura cu cea mai mare profitabilitate la nivel de fermă cea ce ne încurajează și pe noi, dar și pe dumneavoastră să continuăm cu această cultură. Stocurile de rapiță care se regăsesc în acest moment în depozite sunt undeva la 7%, față de grâu care este undeva la 34%, ceea ce ne duce cu gândul că prețurile vor fi pe un trend crescător. Toleranța la scuturare este o caracteristică a hibrizilor Dekalb. Avem exemple de fermieri care au recoltat înainte de o grindină violentă și chiar după ce s-a manifestat acest fenomen nefericit, diferențele de producție nu au fost semnificative”, a explicat Gabriel Ghiță, directorul de vânzări Monsanto pentru zona de sud-est a României.

    Alin Nemtisor Monsanto Romania

    Alin Nemțișor, manager produs rapiță în cadrul Monsanto România a fost cel care le-a prezentat fermierilor programele pe care compania le-a pregătit în acest an. Vorbim despre programe de marketing pe care nu le-a mai promovat nici o companie până acum și cu ajutorul cărora compania își păstrează angajamentul asumat față de fermierii români și despre care vom vorbi separat într-un articol pe site-ul Agrointeligența.ro

    Evenimentul Monsanto nu se putea încheia fără premierea celor mai norocoși dintre participanți. Astfel că fermierul Marian Popa a primit trei saci de sămânță de rapiță, fermierul Andrei Ion a fost recompensat cu doi saci de rapiță, în timp ce fermierul Ion Tarcea a primit un sac cu sămânță de rapiță Dekalb.


    Te-ar mai putea interesa

    Semănat porumb. Pregătire sol, densități și norme de semănat Fermierii din SUA așteaptă o recoltă foarte bună de porumb Tehnologia de cultivare a porumbului într-o fermă de familie din Texas

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte