• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rezultat BREXIT: Vot pentru IEȘIREA din UE. Cum s-au poziționat fermierii englezi!

  agrointeligenta.ro -

  Numărătoarea voturilor exprimate la referendumul organizat în Regatul Marii Britanii privind ieșirea din Uniunea Europeană arată că englezii nu mai doresc să fie ”conduși” de la Bruxelles. Între categoriile sociale care au avut un cuvânt greu de spus în luarea acestei decizii au fost și fermierii. Majoritatea acestora s-ar fi pronunțat pentru ieșirea din UE!

  Studiile și exit-poll-urile arată că, într-o majoritate covârșitoare, fermierii britanici au votat pentru ca țara lor să nu mai fie membră a Uniunii Europene. Într-un sondaj online organizat pe o rețea de socializare, 59% dintre producătorii agricoli care au răspuns au spus că nu mai vor să fie în UE, 36% au spus că vor să se continue politicile comunitare, iar 5% au recunoscut că sunt indeciși.

  Citește și: Scrisoarea unui FERMIER ENGLEZ pentru AGRICULTORUL ROMÂN

  Printre motivele invocate de fermierii britanici care au votat ca țara lor să părăsească Uniunea Europeană se numără o serie de restricții precum cea pentru folosirea neonicotinoidelor (pentru care cer anual derogări de la Bruxelles), pericolul să li se interzică utilizarea glifosatului ca substanță activă la erbicidare (autorizarea produsului în UE expiră pe 30 iunie și încă nu s-a luat nici o deciziela nivelul UE) și cultivarea organismelor modificare genetic – Marea Britanie numărându-se, ca și România, printre statele unde producătorii își doresc să cultive soia modificată genetic pentru care, la nivelul UE, nu există nici un soi sau hibrid autorizat.

  Singurele lucruri care i-au mai temperat pe fermierii englezi au fost accesul la finanțările europene și subvențiile, însă pentru anul de cerere 2015, mulți dintre ei nu au încasat sumele integrale până la această oră (ca și în România), dintre fermierii lăsați la urmă la plată fiind mai ales crescătorii de vaci de lapte. Acești producători se confruntă atât cu întârzierea plăților directe, cât mai ales cu un preț foarte mic pe litru de lapte, problemă ce își are ca și cauze eliminarea cotelor de lapte la nivelul UE și embargoul impus de Rusia produselor din spațiul comunitar, deci ambele au legătură directă cu apartenența Regatului la Uniune.

  Rezultatul votului național este surprinzător

  Britanicii au votat la referendum pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, conform proiecţiilor realizate vineri dimineaţă de BBC şi Sky News, după numărarea voturilor în peste 300 din cele 382 de circumscripţii, transmite AFP.

  Astfel, după numărarea voturilor în 326 din cele 382 de circumscripţii, în favoarea Brexitului au votat la referendumul istoric de joi 51,6% dintre britanici (13.949.127). Pentru rămânerea în UE au votat 48,4% (13.024.254). Cifrele sunt exact invers față de cele prezentate în urmă cu câteva ore. Rezultatele oficiale vor fi prezentate la ora 9.

  Rata de participare la aceste scrutin a fost de 72,2%, conform datelor oficiale finale.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ziua Porumbului 2021 la Vezendiu, un eveniment-cheie pentru nord-vestul României, unde jumătate din suprafețe sunt cultivate cu porumb Niciun candidat n-a luat notă de trecere pentru șefia ADS. La ANIF și ANPA, posturile de director ”s-au luat”! Ajutor minimis apicol 2021. Ministrul Agriculturii: ”Cuantumul pe familia de albine este de 23,7 lei”

  Ultimele știri

  Legislație nouă pentru exploatarea terenurilor. Anunțul făcut de europarlamentarul Dan Motreanu! Chiar nu vă pasă de fermieri?! Semnal de alarmă tras la Bruxelles despre situația producătorilor de hrană! Imagini de coșmar la o stână: Lupii au ucis în plină zi 65 de mioare aflate pe pășune!