• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Calendarul SUBVENȚIILOR la APIA. Ce plăți sunt PRIORITARE!

  Roxana Dobre -

  PLĂȚI APIA! Peste o jumătate de miliard de euro mai are de achitat agenția de plăți a fermierilor care au depus cerere unică în anul 2015. Dintre aceste plăți unele sunt prioritare pentru funcționari iar altele ”lăsate la urmă”. În plus, APIA se va folosi și de ajutorul venit din partea Comisiei Europene care permite statelor membre să prelungească chiar și cu trei luni termenul-limită de 30 iunie!

  Fermierii așteaptă subvențiile de la APIA iar mulți dintre aceștia și-au pierdut speranța că banii vor mai ajunge în conturi.

  Funcționarii agenției de plăți însă nu pierd vreme și folosesc chiar și zilele libere pentru a duce plățile cât mai aproape de final. ”Au fost probleme într-adevăr cu dosarele fermierilor din eșantionul de control dar acum lucrurile au început să se miște. Unele întârzieri vor fi probabil la cei care au avut transfer de exploatație dar se încearcă urgentarea lucrurilor și acolo. Săptămâna aceasta în calendarul APIA sunt trecute Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru animale, bovine și ovine iar după aceea sprijinul cuplat tot pentru crescătorii de animal. Urmează ANT-urile pentru vegetal, sprijinul cuplat tot pentru vegetal și la final Măsurile 10, agromediu și 11, agricultura ecologică”, ne-au declarat surse din interiorul APIA.

  Directorul APIA, Florin Faur, ține în permanență legătura cu funcționarii din teritoriu iar la fiecare trei zile sunt organizate videoconferințe cu aceștia. Pe agenda APIA se află și campania de follow-up pentru verificare cererilor depuse în 2016. ”Se va rula controlul preliminar în zilele următoare pentru campania de depunere 2016, se vor genera acele notificări din baza de date și undeva până în maxim 15 iulie va trebui să finalizăm tot ce înseamnă suprapunere ca după aceea să putem face tot ce ține de eșantionarea pentru controlul pe teren. Și dacă începem undeva în 25 iulie, să poată transmite APIA Central eșantionul către centrele județene ar fi excelent pentru că anul trecut, 2015, au început în luna septembrie și așa am ajuns la decalajul care afectează și astăzi plățile către fermieri. Adică la 1 august am putea să fim deja în teren cu echipele, să ne putem organiza”, ne-au mai explicat specialiști ai APIA.

  Ce a plătit până acum APIA

  APIA a emis vineri seară un comunicat de presă în care informează că suma totală autorizată la plată pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și Buget Național), pentru plata regulară aferentă Campaniei 2015 este de 1,253 miliarde de euro, pentru un număr de 798.903 beneficiari.

  ”Din data de 23 iunie 2016 a început procesarea în vederea autorizării la plată a fermierilor cu cerere unică de plată în campania 2015, fermieri care au făcut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetecție, ecocondiționalitate) pe campania antemenționată”, a anunțat APIA. 


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Vin banii pentru fermieri! Guvernul a aprobat sumele pentru subvențiile ANT vegetal și zootehnie Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)