• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Scutiri de impozite pentru fermierii din cooperative! Ce facilități fiscale au fost adoptate de Parlament!

    agrointeligenta.ro -

    Noi facilități fiscale pentru fermieri! Membrii Camerei Deputaților au adoptat astăzi o serie de scutiri de impozite pentru acei producători agricoli din România care decid sau sunt deja membri ai unei cooperative agricole.

    Noua Legea a cooperației a primit astăzi votul final în Parlamentul României cu a fost votată cu 211 voturi pentru, niciun vot împotrivă și nicio abținere. Astfel, fermierii care sunt membri în cooperative vor beneficia de o serie de facilități fiscale foarte importante!

    ”Astăzi, Camera Deputaților a adoptat cu amendamente propunerea pe care am depus-o pentru dezvoltarea cooperativelor moderne! După câțiva ani în care producția a crescut (cu fluctuații ), este momentul sa ne ocupam de partea de organizare, astfel încât producția românească sa ajungă mai ușor la consumator, la preturi mult mai bune pentru ambele părți și cu o calitate din ce în ce mai ridicata!”, a anunțat pe pagina sa de Facebook Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii și deputat în Comisia pentru agricultură.

    Conform noii legi, cei care formează sau au format deja cooperative pot nu numai să producă în comun, dar să și proceseze sau sa comercializeze în comun. ”Rămân proprietari pe propriile bunuri, dar se bucura de avantajele cumpărării în comun de inputuri, sau de costuri de depozitare mai reduse, sau de piață și preturi mai bune având în vedere cantitatea și calitatea generate de comercializarea în comun. În PNDR 2014-2020 exista deja posibilitatea de a accesa fonduri europene care ajung pana la 90% nerambursabil dacă se depune proiect ca și cooperativa (20% în plus nerambursabil)”, explică Daniel Constantin.

    Conform deputatului ALDE, legea adoptată astăzi vine sa stimuleze producătorii individuali care se asociază în cooperative cu :
    – scutirea impozitului pe profit 5 ani (se aplica pentru cooperative noi dar și existente indiferent de cifra de afaceri dacă integrează producția cu procesare! Pentru cele care au doar producție se aplica scutirea de impozit pana la limita de 2 milioane euro cifra de afaceri!)
    – scutirea impozitului pe venit pentru microintreprinderile care adera la cooperative
    – scutirea impozitului pe norma de venit pentru persoanele fizice/pfa/ii/if care aderă
    – scutirea impozitului pe proprietate pentru bunurile aferente producției valorificate prin cooperative
    – scutirea impozitului pe arenda pentru terenurile date în arenda cooperativelor

    ”Mulțumesc colegilor din Comisia de agricultură! Cred ca odată cu această lege o sa înceapă o „reformă” profundă în lanțul de valorificare a producției românești în beneficiul producătorilor, dar și a consumatorilor!”, își încheie mesajul Daniel Constantin.

    După votul de astăzi din Camera Deputaților – for decizional, noua Lege a cooperației trebuie promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial și a intra în vigoare – cel mai probabil în această vară. Este însă un proces sigur având în vedere că actul normativ este rezultatul unei dezbateri publice ample și se bucură de susținere politică, precum și de susținere din partea Guvernului.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți subvenții APIA. Listă cu aproape 8.000 de fermieri care au banii în conturi Ministrul Barbu a anunțat subvențiile APIA care se achită la sfârșitul lunii mai Fermierii care vor avea săptămâna aceasta subvențiile APIA în conturi

    Ultimele știri

    Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu