• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri agricole
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dieta porcului răsfăţat: ciocolata furajeră

    agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

    Porci hrăniţi cu ciocolată. La prima vedere pare o extravagantă metodă de producere a unui sortiment de lux de carne de porc – varianta porcină a vacii „hrănite” cu bere – şi totuşi nu e, în intenţie cel puţin, nu.

    Ciocolata despre care vorbim este „furajeră”, fiind un produs secundar ce rezultă din fabricarea ciocolatei cu lapte destinate consumului uman. Aceasta conţine lactoză şi este folosită pentru a suplini sau înlocui zerul în dieta porcilor.

    Lactoza este un zahar uşor digerabil foarte îndrăgit de crescătorii de porci pentru că ajută animalele să ia în greutate mai rapid. Zerul furajer, principala sursă de lactoză, s-a scumpit în ultimii ani creând o presiune în plus asupra costurilor de producţie şi aşa împinse în sus de scumpirea porumbului şi a soii.

    Potrivit All About Feed cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au testat ciocolata reziduală rezultată din procesul de fabricare al ciocolatei cu lapte ca furaj în hrana porcilor – denumind-o ciocolată furajeră (chocolate candy feed).

    Cercetările s-au efectuat în cadrul unei ferme experimentale pe 1400 de purcei, împărţiţi în trei grupe, fiecare primind o altă doză de ciocolată furajeră (chocolate candy feed) urmărindu-se eficienţa nutritivă şi efectele asupra stării de sănătate a animalelor (diaree, diabet)

    Porivit rezultatelor studiului ciocolata furajeră poate asigura până la 45% din necesarul de lactoză din dieta porcinelor fără să afecteze starea de sănătate şi creşterea animalului.

    În raport cu zerul ciocolata furajeră nu conţine acelaşi nivel de lactoză dar este mai ieftină.

    Concluziile cercetării au fost prezentate în cadrul ADSA Midwest Branch / ASAS Midwestern Graduate Student Competition sub titlul “Evaluation of chocolate candy as an alternative carbohydrate source to lactose for weanling pigs.”

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Abonare gratuită la știri

    Te-ar mai putea interesa

    Rasa de ovine Dohne Merino: Randamente ridicate la producția de carne și de lână Radu Timiș, Cris-Tim, promotorul Clean Label în România: ”Vindem carne, nu vindem înlocuitori” EXCLUSIV! Primii oieri care intră DIRECT ÎN SUPERMARKET cu CARNEA DE OAIE!

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: Tinerii vor primi de la ADS maxim 50 de hectare de teren agricol, în concesiune! Primii bani în conturi! Șeful APIA: Am început plata subvențiilor ANT în vegetal și zootehnie! G4media.ro: Un personaj extrem de controversat, Ștefan Constantin, urmează să fie numit director general ANIF. Cine e personajul din umbră care trage sforile?

    Căutare în articole