INTERESANTSoluții pentru grădinăŞtiri agricole

Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi chimicale

Coacerea roșiilor poate fi ”ajutată” cu o tehnică simplă, lipsită de costuri , 100% naturală, dar care trebuie efectuată la momentul perfect pentru a ajuta planta să rodească mai repede. Vorbim despre ceea ce legumicultorii și grădinarii numesc foarte simplu ”cârnit”!

Cum se face cârnitul roșiilor

Cârnitul roșiilor (și nu numai a roșiilor) este o tehnică înrudită cu copilitul întrucât se realizează manual și constă în îndepărtarea unei mici părți a plantei. Practic, cârnitul se face prin ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor, o procedură ce se face la stadiul de 4 inflorescențe pentru ciclul scurt de primăvară-vară și la maxim 8 inflorescențe pentru ciclul lung vară-toamnă, ce se poate întinde până în octombrie uneori.

Cârnitul roșiilor ajută la direcționarea resurselor energetice către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor și implicit formarea fructelor și coacerea lor.

Tehnica, făcută la timp, ajută roșiile să dea rod cu 2-3 săptămâni mai devreme.

De precizat și că plantele cârnite nu vor mai crește și vor produce doar tomate din florescențele deja existente. Sfatul specialiștilor este ca procedura de grăbire a coacerii să nu fie efectuată în toată grădina, ci doar la 2-5 plante care vă vor asigura primele roșii timpurii.

Surse: paradisverde.roin-casuta-noastra.blogspot.rolegumicultura-in-solar.blogspot.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Bune sfaturi,cresc de ani de zile rosii dar nu m-am gandit ca,la copilire,sa las un mic ciot.In plus,as vrea s-a atrag atentia asupra unei omizi verzi.uneori de 8-10 cm lungime.Sta lipita de tulpina,aproape inobservabila.Urmareste frunzele ciupite sau excrementele si o gasesti.
    Aurel

    1. La orce magazin fitosanitar dar Pandora a fost cea mai eficienta pompa electrica la un pret de 170 lei are un acumulator de12v foarte bun

Scrie un comentariu