• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hibrizii de porumb creați pentru fermierii care nu au sisteme de irigații

  agrointeligenta.ro -

  Se numesc Tropical Dent și sunt cea mai nouă generație de hibrizi creați pentru fermierii care nu pot iriga cultura de porumb. Rezultatul muncii de cercetare a specialiștilor de la Euralis, noua grupă genetică este promovată mai ales în zona de sud a României, acolo unde agricultorii se luptă în fiecare an cu seceta.

  DSC_0078
  O parte din echipa Euralis la ”Ziua Câmpului”

  Hibrizii Tropical Dent au fost prezentați fermierilor la Amzacea, în județul Constanța, la Ziua Câmpului. Au atras imediat atenția, mai ales că în zonă puțini sunt fermierii care au posibilitatea de a iriga culturile, așa că o toleranță foarte crescută la secetă este unul dintre aspectele la care se uită prima dată când aleg semințele în care investesc.

  La porumb avem o nouă grupă genetică – Tropical Dent. Este a cincea grupă genetică cunoscută în lume (…) și avem la acest eveniment mai mulți hribrizi care fac parte din această grupă. Aș aminti de la cel mai timpuriu către cel cel mai tardiv, ES Cockpit – este FAO 250, urmat de ES Gallery FAO 340, apoi ES Mylord, un hibrid nou, FAO 370 și ES Method FAO 380 și ES Cortes FAO 420. Fac o remarcă la ES Metohd și ES Cortes – anul acesta au fost cei mai bine vânduți hibrizi din Tropical Dent, foarte pretabili pentru zona de sud, iar ES Gallery a fost imediat după ei, locul trei să spunem, la o distanță foarte mică”, a declarat pentru Agrointeligența Emil Budică, National Sales Manager în cadrul companiei Euralis.

  Hribrizi de porumb foarte rezistenti la seceta
  ES Mylord este cel mai nou hibrid Tropical Dent intrat în portofoliul Euralis România

  Despre hibrizii Tropical Dent, specialistul ne-a explicat că sunt caracterizați printr-un randament foarte bun, stabilitate foarte bună și uscare rapidă a boabelor. ”Tropical Dent sunt hibrizi care rezistă foarte bine la condiții meteo destul de vitrege, în special la seceta caracteristică zonei de sud. După cum știm aici avem o medie a precipitațiilor nu mai mare de 300-350 de mm anual. 2016, până acum, face excepție de la această regulă, este un an foarte bun din punct de vedere al precipitațiilor. Culturile arată foarte bine și sperăm să mai primim două-trei ploi și vom avea premise ca la porumb să facem producții foarte bune”.

  Hibrizii Tropical Dent se adresează în special fermierilor care nu au posibilitatea de a iriga cultura de proumb. ”Cum la noi în țară sistemul de irigații este așa cum este, compania Euralis este dedicată cercetării hibrizilor foarte toleranți la secetă. Tocmai această nouă grupă genetică vine să rezolve această problemă în condiții de neirigat”, a declarat specialistul.

  Un alt aspect important este că Tropical Dent sunt hibrizi intensivi de porumb boabe. ”Când spunem acest lucru – la ce ne referim? Sunt hibrizi caracterizați prin densități mari. Trebuie să avem densități între 65.000-70.000 de boabe (la hectar – n.r.) și o fertilizare pe măsură. Dacă avem toate aceste criterii, putem realiza producții mari, condițitonați fiind, bineînțeles și de nivelul de precipitații pe care îl avem în anul respectiv”, concluzionează Emil Budică, National Sales Manager Euralis.

  Potențialul genetic de producție al hibrizilor de porumb boabe din noua grupă genetică este și el ridicat – de la 14.000 kg/ha la ES Cockpit și până la 14.500 kg/ha la ES Gallery, ES Method sau ES Cortes.

  VIDEO: Ziua Câmpului – prezentările specialiștilor Euralis și BASF

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Primele larve de Ostrinia nubilalis au fost observate în câmp Anunț despre plata avansului APIA! 1,78 miliarde de euro vor ajunge în contul fermierilor! Ce trebuie să faceți când a murit un animal din fermă ca să nu pierdeți subvențiile APIA!

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole