Creșterea animalelorŞtiri agricoleViaţa la ţară

EXCLUSIV! Măsurile care ar putea scăpa fermele de ovine din faliment

Performanță! Asta se cere pe o piață europeană tot mai competitivă și unde țara noastră ar putea ocupa un loc fruntaș. Pentru a crește rata exporturilor însă trebuie să investim și în îmbunătățirea și calitatea produselor noastre!

Cercetarea trebuie relansată! Acesta este în moarte clinică și se impuse o reorganizare imediată tocmai pentru a face față concurenței de pe piața europeană și pentru a crește exporturile. Un sector vizat este cel al cărnii de ovine pentru care produsele noastre sunt extrem de cerute la export.

Cercetarea este în moarte clinică și se impune o resuscitare a activității prin reorganizare, finanțare a acestei activități. Sectorul privat are nevoie de material biologic garantat, confirmat de cercetătorii români. Acest proiect de modificare a Legii 45 prin înființarea unei Agenții de Management, poate aduce oxigenul mult dorit de cercetători, de fermieri, totodată, mândria de a ne regăsi printre statele cu performanță în acest domeniu. Stațiunile de Cercetare din România suferă la capitolul dotare, avem nevoie de aparatură modernă și în același timp atragerea tinerilor cercetători în acest frumos domeniu. Astăzi , cercetare este ”O pasăre frumoasă de care nu te mai saturi să o privești dar care nu are aripile necesare relansării” și aici vorbim de finanțare și tinerii talentați. Sper ca acest proiect să fie o prioritate pentru Parlament, în același timp, cred cu tărie că avem multe de spus și de realizat în acest frumos domeniu”, ne-a explicat în exclusivitatea Ionică Nechifor, secretar general al Romovis.

Iată cum stă în prezent situația raselor existente în România și care sunt propunerile pentru relansarea cercetării din țara noastră:

oi

Untitled

 

 

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu