Ştiri agricoleStrategii de afaceri

Corpul de control al premierului verifică softul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

Softul implementat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a autoriza plățile subvențiilor către fermieri este verificat de corpul de control al premierului Dacian Cioloș, a declarat luni, într-o conferință de presă, directorul general al agenției, Nicolae Horumbă.

Nu a ajuns corpul de control aici, corpul de control ne-a solicitat niște informații despre contractele de dezvoltare de soft, informații pe care suntem aproape gata să i le furnizăm“, a afirmat Horumbă, conform News.ro.

Cererea a fost primită de câteva zile, a spus șeful APIA.

Societatea care a elaborat sistemul informatic cu care lucrează funcționarii APIA este Siveco. Contractul cadru dintre APIA și Siveco, în valoare de 32 milioane euro, expiră la sfârșitul acestui an, iar dezvoltarea extensiilor de program necesare plății subvențiilor aferente anului 2015 costă aproximativ 9 milioane euro, a mai precizat Horumbă.

Până acum, sistemul informatic care permite plata subvențiilor pentru fermieri s-a blocat de mai multe ori.

Directorul general al APIA a mai anunțat că, în cadrul campaniei agricole 2015, agenția a făcut plăți totale de 1,919 miliarde euro, pentru circa 920.000 fermieri, dintr-un total alocat de 2,1 miliarde euro.

Sursa: News.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!