• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cele mai frumoase flori de toamnă

    Gabriela Gimbășanu -

    În această perioadă fie că vorbim de grădinile de legume sau de cele ornamentale efectele scăderii temperaturilor încep să-și facă simțită prezența. Venirea toamnei nu înseamnă neapărat că nu ne putem bucura în continuare de frumusețea, prospețimea și coloritul plantelor. Există câteva flori specifice acestui anotimp și care, dacă sunt cultivate din timp, îți vor încânta privirea și când zilele călduroase vor păli.

    În cele ce urmează ne-a propus să vă prezentăm o selecție de șapte plante de grădină care înfloresc în această perioadă și care vă vor înfrumuseța grădina.

    1. Crizantema – “regina florilor de toamnă”
    Face parte din familia Asteraceae şi este înrudită cu daliile, gălbenelele, toate fiind asemănătoare cu margaretele de primăvară. Crizantemele sunt plante rezistente care se cultivă în grădină, dar şi la ghiveci. Se cunosc zeci de soiuri, în nenumărate culori. Crizantemele încep să înflorească la sfârşitul lunii august şi rezistă până târziu, în octombrie.

    crizantema

    2. Brânduşa de toamnă
    Este originară din Europa şi face parte din familia Liliacee. Brânduşele de toamnă cresc în poieni, zone deluroase şi montane. În grădini este cultivată mai mult ca plantă medicinală. Această floare de toamnă este una din cele mai puternice şi totodată mai otrăvitoare plante medicinale din flora românească şi mondială. Brânduşa face o singură floare, care apare direct din bulb.

    barndusa de toamna

    3. Anemona
    Se numără, de asemenea, printre florile de toamnă de grădină. Anemonele au flori foarte frumoase, în culori vii. Aceste plante înfloresc de la începutul lunii septembrie şi până la sfârşitul lui octombrie. O toamnă lungă, dar răcoroasă este ideală pentru aceste flori care preferă temperaturile scăzute.

    anemona floare

    4. Ochiul boului
    Ochiul boului – Callistephus chinensis, este o floare ornamentală de grădină originară din Extremul Orient, adică din ţinuturile îndepărtate ale Chinei şi Japoniei. Se numără printre vedetele sezonului datorită frumuseţii inflorescenţei (florile pot fi roz, roşii, mov, albe etc.). Constituie o plantă ideală pentru decorarea grădinii şi pentru crearea aranjamentelor florale de interior.

    ochiul boului

    5. Florile de piatră
    Aceste plante au flori frumoase şi strălucitoare, cum ar fi roşu, portocaliu, roz, galben şi alb. Florile de piatră sunt mici, dar rezistente deoarece supravieţuiesc pe soluri pe care alte plante nu s-ar dezvolta, de unde le vine şi numele. Se înmulţesc prin seminţe, în martie şi aprilie, dar şi prin cele căzute după perioada de înflorire direct pe sol. Înfloresc din mai şi până toamna.

    flori de piatra

    6. Dalia
    Dalia este o altă floare de toamnă spectaculoasă, atât prin colorit, cât şi prin dimensiune. Cuprinde 15 specii cu dimensiuni de până la 2 metri. Daliile se dezvoltă puternic pe timpul primăverii și verii pentru a izbucni toamna într-o paletă de culori superbe care îți vor împodobi grădina. Florile mari şi bogate sunt înnobilate de culori precum alb, roz, violet, portocaliu, galben, grena, etc. Dalia este o plantă iubitoare de soare, prin urmare va trebui să o ferim de locurile umbroase, cu vânt puternic. Se recomandă a fi udate destul de des, zilnic dacă este posibil, iar solul are nevoie de humus. Este o adevărată regină a grădinilor de toamnă.

    dalia floare

    7. Gladiola
    Printre cele mai populare și mai frumoase flori de toamnă pentru grădină se afla și eleganta gladiola, dovedindu-se o adevărată hrana pentru suflet și o încântare pentru ochi. O poți găsi într-o paletă largă de nuanțe și vei fi surprinsă să observi cât de repede se adaptează mediului din jur. Ea nu necesită să fie udată des, însă are nevoie ca solul să fie afânat și să nu existe buruieni în jurul ei. Gladiolele îşi au originea în Africa de Sud şi se spune despre ele că ar fi florile aventurierilor. Au dimensiuni cuprinse între 50 şi 100 de cm şi o gamă de culori destul de variată. Gladiolele sunt mari iubitoare de soare.

    gladiole


    Te-ar mai putea interesa

    Îngrășăminte naturale pentru fertilizarea răsadurilor – 7 rețete simple Plantare bujori. Când și cum se plantează bujorii Când se seamănă semințele de roșii

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte