• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Dalton și Shrek – hibrizii de rapiță care i-au convins încă din primul an pe fermierii români

  agrointeligenta.ro -

  Rezultatele excelente obținute până acum cu hibrizii de rapiță produși de Saaten-Union au făcut ca și anul acesta, compania să fie asaltată de către fermieri cu cereri pentru sămânță. Așa cum era de așteptat, agricultorii români au fost interesați inclusiv de hibrizii lansați în 2016, iar dintre acești, Shrek și Dalton au fost primii pe lista comenzilor!

  IMG_5352
  Stocul pentru hibridul de rapiță Dalton s-a epuizat

  ”Anul acesta, Rapool România a lansat patru hibrizi noi. Doi dintre aceștia, și anume Dalton și Shrek și-au depășit cu peste 60% target-ele inițiale, iar la Dalton suntem sold out – adică avem stocul epuizat de două săptămâni. Nu ne mândrim că nu mai putem satisface cererile fermierilor însă nu ne-am așteptat la un asemenea boom. Știam că noua genetică deține un potențial mult mai mare de producție, dar de obicei fermierii nu riscă suprafețe așa mari cu hibrizi noi intrați pe piață. În acest caz, însă, probabil încrederea pe care o au fermierii în genetica Rapool și-a spus cuvântul”, ne-a declarat ing. Mihaela Radu, Product Manager Rapool Ring România.

  13473931_1053448551387135_1931586381_n
  Shek se pregătește să devină un nou hibrid-vedetă al culturii de rapiță din România

  Ce i-a convins pe fermieri să aleagă hibrizii Shrek și Dalton

  Oficialii companiei Rapool/Saaten-Union în România sunt convinsă că loturile demonstrative, ceea ce au văzut în câmp fermierii, dar și potențialul de producția al noilor hibrizi de rapiță au cântărim enorm în decizia agricultorilor pentru sămânța din această toamnă.

  Toți fermierii care au avut anul trecut în testare Dalton și Shrek au comandat peste 50% din suprafața semănată cu rapiță din acești doi hibrizi. În al doilea rând este vorba despre caracterele agronomice de care au nevoie fermierii din Romania și aici mă refer la creșterea viguroasă în toamnă: Dalton se poate semăna pana la începutul lunii octombrie și. astfel, fermierii pot evita cu succes perioada de secetă din timpul semănării rapiței, iar Shrek se poate semăna până în data de 25 septembrie. Apoi este vorba despre dubla rezistență la PHOMA pe care hibridul Dalton o deține”, explică ing. Mihaela Radu.

  Citiți și: Hibrizi de rapiță. Ce șanse are DALTON să-l detroneze pe legendarul VISBY?

  Cei doi noi hibrizi-vedetă din portofoliul Rapool/Saaten-Union provin din două metode diferite de ameliorare. Dalton este obținut prin metoda Ogura- ceea ce înseamnă obținerea unor hibrizi mai viguroși, rezistență mai bună la boli, potențial mare de producție, stabilitate bună la recoltare – la condițiile nefavorabile dinaintea recoltării. Shrek este obținut prin metoda MSL care are pe lângă caracterele deținute de Dalton, și o toleranță mai bună la iernare.

  ”Prin comercializarea acestor doi hibrizi, Rapool a răspuns cerințelor fermierilor din România. Nu ne mulțumim doar cu aceste aspecte! Rapool investește în continuare sume considerabile in ameliorarea hibrizilor de rapiță astfel încât această cultură să fie din ce în ce mai profitabilă pentru agricultorii români”, a concluzionat Mihaela Radu.

  Citiți și: COMPETIȚIE ÎNTRE FERMIERI! Rapool România/Saaten-Union caută cel mai bun tehnolog pentru cultura de rapiță

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele de zile de începere a plăților!

  Ultimele știri

  Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre! Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică!

  Căutare în articole