• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Dalton și Shrek – hibrizii de rapiță care i-au convins încă din primul an pe fermierii români

    agrointeligenta.ro -

    Rezultatele excelente obținute până acum cu hibrizii de rapiță produși de Saaten-Union au făcut ca și anul acesta, compania să fie asaltată de către fermieri cu cereri pentru sămânță. Așa cum era de așteptat, agricultorii români au fost interesați inclusiv de hibrizii lansați în 2016, iar dintre acești, Shrek și Dalton au fost primii pe lista comenzilor!

    IMG_5352
    Stocul pentru hibridul de rapiță Dalton s-a epuizat

    ”Anul acesta, Rapool România a lansat patru hibrizi noi. Doi dintre aceștia, și anume Dalton și Shrek și-au depășit cu peste 60% target-ele inițiale, iar la Dalton suntem sold out – adică avem stocul epuizat de două săptămâni. Nu ne mândrim că nu mai putem satisface cererile fermierilor însă nu ne-am așteptat la un asemenea boom. Știam că noua genetică deține un potențial mult mai mare de producție, dar de obicei fermierii nu riscă suprafețe așa mari cu hibrizi noi intrați pe piață. În acest caz, însă, probabil încrederea pe care o au fermierii în genetica Rapool și-a spus cuvântul”, ne-a declarat ing. Mihaela Radu, Product Manager Rapool Ring România.

    13473931_1053448551387135_1931586381_n
    Shek se pregătește să devină un nou hibrid-vedetă al culturii de rapiță din România

    Ce i-a convins pe fermieri să aleagă hibrizii Shrek și Dalton

    Oficialii companiei Rapool/Saaten-Union în România sunt convinsă că loturile demonstrative, ceea ce au văzut în câmp fermierii, dar și potențialul de producția al noilor hibrizi de rapiță au cântărim enorm în decizia agricultorilor pentru sămânța din această toamnă.

    Toți fermierii care au avut anul trecut în testare Dalton și Shrek au comandat peste 50% din suprafața semănată cu rapiță din acești doi hibrizi. În al doilea rând este vorba despre caracterele agronomice de care au nevoie fermierii din Romania și aici mă refer la creșterea viguroasă în toamnă: Dalton se poate semăna pana la începutul lunii octombrie și. astfel, fermierii pot evita cu succes perioada de secetă din timpul semănării rapiței, iar Shrek se poate semăna până în data de 25 septembrie. Apoi este vorba despre dubla rezistență la PHOMA pe care hibridul Dalton o deține”, explică ing. Mihaela Radu.

    Citiți și: Hibrizi de rapiță. Ce șanse are DALTON să-l detroneze pe legendarul VISBY?

    Cei doi noi hibrizi-vedetă din portofoliul Rapool/Saaten-Union provin din două metode diferite de ameliorare. Dalton este obținut prin metoda Ogura- ceea ce înseamnă obținerea unor hibrizi mai viguroși, rezistență mai bună la boli, potențial mare de producție, stabilitate bună la recoltare – la condițiile nefavorabile dinaintea recoltării. Shrek este obținut prin metoda MSL care are pe lângă caracterele deținute de Dalton, și o toleranță mai bună la iernare.

    ”Prin comercializarea acestor doi hibrizi, Rapool a răspuns cerințelor fermierilor din România. Nu ne mulțumim doar cu aceste aspecte! Rapool investește în continuare sume considerabile in ameliorarea hibrizilor de rapiță astfel încât această cultură să fie din ce în ce mai profitabilă pentru agricultorii români”, a concluzionat Mihaela Radu.

    Citiți și: COMPETIȚIE ÎNTRE FERMIERI! Rapool România/Saaten-Union caută cel mai bun tehnolog pentru cultura de rapiță


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse