• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții: Fermierii care cresc rase în pericol de abandon, blocați de APIA pe toate schemele de plată

  Roxana Dobre -

  Fermieri blocați la plată! Necazurile producătorilor agricoli par să nu se mai termine iar problemele legate de plata subvenției ies la iveală pe zi ce trece. Un caz este și cel al fermierilor din mai multe județe ale țării, crescători de animale care au accesat Măsura 10 Agromediu, Pachetul 8 și cărora Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le-a blocat toate plățile din cauza imposibilității momentane de a achita banii pentru această măsură.

  Așteptau bani pe mai multe scheme dar nu au primit niciun leu! Este vorba despre fermierii care cresc animale în pericol de abandon și pentru care APIA nu a plătit vreun ban nici pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) și Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ).

  Potrivit secretarului general al Romovis, Ionică Nechifor, fermierii au sesizat că din cauza unei măsuri care nu poate fi plătită sunt blocate la plată toate schemele cerute de crescători pe zootehnie. Producătorii agricoli spun că deja blocajele de la agenția de plăți devin absurde având în vedere că schemele nu au legătură una cu cealaltă și nici măcar nu sunt plătite din același buget. un fel de Dosarele X în care, deși aparent n-au nimic în comun, schemele se anulează sau se blochează unele pe celelalte în sistemul de la APIA, fără nici o explicație logică!

  ”Fermierii crescători de ovine care au accesat Măsura 10, Pachetul 8 Resurse genetice, animale în pericol de abandon din rasele Merinos de Palas, Karakul de Botoșani, Oaia cu cap negru de Teleorman, Rațca sau la bovine Sura de Stepă, nu au luat banii pe nici o măsură. Adică ANT, SCZ sau măsura mai sus menționată. Mai grav este că nici nu se întrevede a se lua curând. Ni s-a explicat din nou că nu este modulul pus la punct. Dar noi nu înțelegem de ce nu ni s-a autorizat la plată ANT și SCZ , după care să primim și pe Masura 10, Pachetul 8, când o să fie modulul funcțional. Nu pot să cred cum responsabilii nu fac nimic, trebuie mereu să țipăm sau să protestăm să obținem ceva ce ni se cuvine? Nu mai înțeleg nimic, cu ce se ocupă acum MADR-ul?”, ne-a declarat Ionică Nechifor, la rândul său fermier și crescător al rasei Karakul de Botoșani.

  Ce presupune măsura pentru care fermierii încasează cu până la 200 de euro ÎN PLUS de la APIA
  Măsura 10 – agromediu și climă, Pachetul 8 este cu aplicabilitate la nivel național și prevede subvenții de  87  euro/UVM/an pentru Ovine,  40 euro/UVM/an pentru Caprine, 200 euro/UVM/an  pentru taurine și bubaline, 200 euro/UVM/an pentru Ecvidee  și 176 euro/UVM/an pentru Porcine.
  Beneficiarii trebuie să asigure o densitate a șeptelului de cel puțin 0,3 UVM/ha (încărcătura se calculează la întregul efectiv de animale din fermă și se raportează la suprafețele de pajişti permanente) și să dețină femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în Program, înscrise în registrul genealogic al rasei – secțiunea principală.
  Iată care sunt rasele în pericol de abandon pentru care fermierii așteaptă banii:
  Ovine – 87 euro/UVM/an Ţigaie cu cap negru de TeleormanRaţca (Valahă cu coarne în tirbuşon)

  Karakul de Botoşani

  Merinos Transilvănean

  Merinos de Cluj

  Merinos de Palas

  Țigaie – varietatea ruginie

  Caprine – 40 euro/UVM/an  CarpatinaAlba de Banat
  Taurine – 200 euro/UVM/an   Sura de Stepă
  Bubaline – 200 euro/UVM/an   Bivolul românesc
  Ecvidee – 200 euro/UVM/an Furioso North StarHuţul

  Gidran

  Semigreul românesc

  Shagya Arabă

  Nonius

  Lipiţan

  Porcine – 176 euro/UVM/an BaznaMangalița

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe!

  Ultimele știri

  AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele zile de începere a plăților! Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre!

  Căutare în articole