• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Top 5 sfaturi pentru îngrijirea plantelor la ghiveci

  Gabriela Gimbășanu Gabriela Gimbășanu -

  Îngrijirea plantelor în ghiveci, a plantelor de apartament este pe de o parte o activitate relaxantă, dar pe de altă parte impune o serie de reguli stricte pe care fiecare om gospodar trebuie să le știe dacă își dorește să fie mereu înconjurat de plante colorate, înflorite și cu un aspect sănătos.

  Întreținerea plantelor la ghiveci nu este o activitate care să îți ocupe foarte mult timp, dar dacă cunoști exact care sunt nevoile plantelor la ghiveci vei știi ce să le faci ca acestea să se simtă exact ca în mediul lor natural, chiar dacă sunt ferite de intemperii în casă.

  Multe plante de apartament sunt simplu de îngrijit, dar cu toate acesta, nu trebuie să le ignori cu desăvârșire. Chiar dacă nu trebuie să le acorzi o atenție deosebită, trebuie să știi că fiecare planta are anumite nevoi. Iată care sunt cele mai mari dorințe ale plantelor de apartament:

  1. Nu muta plantele pe perioade scurte de timp
  Schimbările bruște și dese sunt o reală sursă de stres pentru plantele tale. Mutările dese pot cauza căderea frunzelor și cresc riscul de contaminare a plantelor cu boli specifice sau dăunători. Tot mutările dese pot cauza căderea florilor.

  2. Plantele suferă din cauza căldurii excesive
  Dacă ai obiceiul să încălzești excesiv locuința în timpul iernii, trebuie să știi că acest lucru este dăunător pentru majoritatea plantelor de apartament. În această perioadă a anului plantele au nevoie de temperaturi cuprinse între 12 și 24°C, în funcție de specie. Atunci când mergi să cumperi o plantă pentru apartamentul tău este bine să citești cu atenție informațiile despre plantă prezente pe etichetă. Aceste informații te vor ajuta să găsești locul ideal din casă unde planta se poate dezvolta în voie, fără să fie supusă unor factori de stres inutili.

  3. Plantele au nevoie de apă
  Este extrem de important ca în apartament să grupezi plantele în funcție de nivelul de umiditate de care au nevoie. Cele care au nevoie de o umiditate crescută trebuie ținute la distanță de cactuși, violete și alte plante care preferă aerul uscat. Din când în când, plantele care au nevoie de o umiditate crescută, trebuie stropite cu apă, nu este suficient doar să fie udate la rădăcină. Pentru acest procedeu poți folosi o sticlă cu pulverizator care te ajută să stropești eficient planta, fără să îneci planta în apă.

  4. Elimină praful depus pe frunzele plantelor
  De-a lungul timpului, praful se acumulează în cantități mari pe frunzele plantelor. Aceste particule le astupă porii prin care plantele respiră. Din acest motiv, o dată sau de două ori pe an, plantele tale au nevoie de îngrijiri speciale. Pentru a șterge plantele de praf este suficient să pui într-un bol apă și adaugi o picătură sau două de albastru de metil. Cu ajutorul unei bucăți din material textil, foarte fină sau a unei dischete demachiante înmuiate în această apă șterge ușor frunzele plantelor.

  5. Vorbește cu plantele
  Oricât de nebunească pare această ultimă recomandare, trebuie să știi că vorbitul cu plantele este un obicei benefic. Dioxidul de carbon eliminat de tine în timp ce vorbești va fi „respirat” de plante. În plus, cercetările făcute de-a lungul timpului arată ca plantele se dezvoltă mai bine în momentul în care oamenii vorbesc cu ele sau le pun muzică.

  Sursă selectivă: gradina.acasa.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum se rezolvă carențele de fosfor și de zinc la porumb România, pe locul 3 în UE la creșterea ovinelor și caprinelor. 30% din producție este exportată Preaviz dat de APIA la subvenții: maxim 14 zile la vegetal și 48 de ore la fermele de animale!

  Ultimele știri

  Șeful APIA dezvăluie ce se întâmplă ACUM cu plata subvențiilor! Eveniment de excepție JOI, 28 MAI, la SCDA Caracal: ZIUA RAPIȚEI ȘI A GRÂULUI – ÎN DIRECT pentru FERMIERI! Corteva Agriscience intră puternic pe piața produselor biologice cu feromoni pentru protecția culturilor!

  Căutare în articole