• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Directorul general al APIA dezvăluie care este stadiul dosarelor blocate la plată

  Roxana Dobre -

  Cine sunt fermierii care au încă dosarele rămas blocate la plată și în ce stadiu se află soluționarea acestora? Foarte mulți producători agricoli, în principal cei care au avut în 2015 transfer de exploatație, ne-au trimis întrebări legate de situația acestor dosare blocate la plată. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, le-a răspuns fermierilor și ne-a explicat cine sunt agricultorii care mai au momentan cererile blocate!

  În privința tranferului de exploatație avem încă blocaje dar problema este în curs de rezolvare și cel mai probabil luni vom avea finalizate și aceste scheme. Deci luni vrem să intrăm cu absolut toate schemele pe producție astfel că într-o săptămână eu sper să terminăm aproape cu toate schemele. Mai avem puține dosare blocate iar motivele se cunosc, acestea sunt legate fie de eligibilitatea dosarului, fie de anumite documente pe care fermierii trebuiau să le aducă suplimentar pentru unele clarificări, conturi invalide etc. După cum se știe, acolo unde a fost cazul, fermierii au fost chemați pentru clarificări și am bifat și această etapă. Deci încet, încet ne apropiem de soluționarea tuturor dosarelor”. ne-a explicat în exclusivitate Adrian Pintea.

  Acestea ne-a precizat că APIA s-a confruntat și cu extrem de multe cazuri particulare în care fermierii se plângeau că nu primesc banii dar motivele nu țineau de agenția de plăți. ”Am avut enorm de multe cazuri particulare deci situația cu blocajele nu se poate generaliza. Am avut chiar la mine în birou un domn fermier care era foarte supărat că nu a primit banii. Iar când s-a verificat în sistem s-a descoperit că plata era făcută dar dânsul căuta la o bancă anume iar contul era de fapt la altă bancă unde mai deținea dânsul alt cont. Mai avem mulți fermieri care au conturile invalide. Ce înseamnă acest lucru? Fermierul a luat o anumită sumă de bani, cum ar fi de exemplu avansul, a scos toată suma iar acel cont se închide. APIA face plata dar banii se întorc înapoi și au un anumit circuit care durează, fermierul trebuie să prezinte un nou cont, etc. Sunt destule cazuri cu această problemă care, deci, nu ține neapărat de APIA”, a mai adus lămuriri Adrian Pintea.

  Iată care au fost erorile, în mare parte rezolvate, care au blocat în campania 2015 plățile către fermieri:
  – Fermieri selectați la control pe teren/teledetecţie
  – Fermieri implicați în transfer de exploatație
  – Fermieri pentru care trebuie recuperate sancțiunile multianuale
  – Fermieri care au erori pentru nerespectare ecoconditionalitate, altele decât cele rezultate în urma controlului pe teren – fermierii care au culturi de floarea soarelui cultivată pentru care Campania 2015 este al- 3- lea an
  – Fermieri care au erori pentru nerespectare ecoconditionalitate, altele decât cele rezultate în urma controlului pe teren – fermierii cu cel putin una din erori generată în Campania 2014: GAEC_1003, SMR_2003, SMR_1003, CM_1003 (cei care au atins pragul de sancțiune 100% în anul trecut)
  – Fermieri cu sancțiuni multianuale 
  – Fermierii care au bifă de mic fermier și au solicitat sprijin cuplat
  – Fermieri care au bifă de mic fermier si au solicitat sprijin pentru tânăr fermier, cu o suprafață solicitată eligibilă mai mare de 7 ha
  – Fermieri care au bifă de mic fermier și nu au solicitat sprijin pentru tânăr fermier, cu o suprafață solicitată eligibilă mai mare de 7,7 ha
  – Fermieri cu erori ce vor conduce la constituirea de sancțiuni multianuale în 2015 (supradeclarare >50%)
  – Fermieri care au generată eroarea TRN_0770 (din IPA online).

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar! MADR: Sumă majorată pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Ultimele știri

  Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! O mare fermă din România a câştigat procesul cu ANAF după 4 ani prin tribunale! Un cioban a murit după ce s-a aruncat sub un camion ca să salveze o oaie prinsă de roțile acestuia!

  Căutare în articole