• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Sorin Cîmpeanu, rector USAMV București: ”Peste 55% dintre absolvenții Facultății de Biotehnologii își găsesc locuri de muncă după absolvire”

    Roxana Dobre -

    Facultatea românească care se poate mândri că studenții care termină cursurile reușesc să își găsească cu ușurință locuri de muncă! Peste 55% dintre aceștia mai exact au multiple variante de angajare imediat după absolvirea instituției superioare de învățământ. Este vorba despre Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV – București care astăzi aniversează 20 de ani de existență, eveniment marcat de inaugurarea unui nou sediu.

    Problema angajării după terminarea studiilor este actuală și în domeniul cercetării unde, deși avem extrem de mulți specialiști de top, aceștia nu găsesc un loc de muncă, a declarat astăzi ministrul agriculturii în discursul său de la aniversarea Facultății de Biotehnologii.

    Domeniul este unul de top și sperăm ca această să plaseze România din nou pe orbita cercetării agronomice de vârf pentru că din păcate din cauza subfinanțării cercetării din țara noastră aceasta se află în situația în care se află. Dar iată că cu sprijinul universității care a avut această inițiativă, avem în sfârșit un domeniu de vârf în sectorul agro-alimentar, și care poate și care poate să sprijine efectiv producătorii români. (…) Problema este ce vor face acești studenți după ce absolvesc această facultate pentru că nu știu unde vor găsi să lucreze la același nivel. Sigur, există companiile străine care sunt prezente pe piața din România dar nu știu în ce măsură și cât dezvoltă ei cercetarea în domeniu sau vin cu produsele lor gata disponibile. De aici, repet, este responsabilitatea foarte mare a cercetării din țara noastră care ar trebuie să asigure locuri de muncă pentru acești absolvenți. În opinia mea, aceasta este cea mai mare provocare pe care o are cercetarea din România dar din păcate știți că sunt producători agricoli care au dotări mai bune decât unele stațiuni de cercetare și atunci e greu să mai vorbim de tenologii de vârf în acest context”, a subliniat ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

    În replică, rectorul USAMV București, Sorin Cîmpeanu a ținut să îl contrazică pe ministrul agriculturii și a subliniat că peste 55% dintre absolvenții Facultății de Biotehnologii își găsesc locuri de muncă după absolvire. ”Aș vrea să îi răspund domnului ministru Achim Irimescu, și să spun cu bucurie că peste 55% dintre absolvenții Facultății de Biotehnologii își găsesc locuri de muncă în industra alimentară, în laboratoare de control, ceea ce confirmă că avem o resursă umană înalt pregătită. Facultatea de Biotehnologii este prima și singura facultate de biotehnologii din România. Și aș preciza faptul că în total în România există 557 de facultăți în cadrul celor 90 de universități acreditate” , a subliniat Cîmpeanu.

    Înfiinţată în anul universitar 1994-1995 în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucureşti, Facultatea de Biotehnologii pregăteşte ingineri biotehnologi, ce îşi pot desfăşura activitatea într-o multitudine de sectoare practice precum industria farmaceutică, industria prelucrării produselor de origine vegetală şi animală, în domeniul protecţiei mediului și al asigurării calității produselor agroalimentare, dar şi în învăţământ și în institute de cercetare ştiinţifică.

    Profesionalismul, pasiunea pentru dezvoltarea biotehnologiei şi respectul faţă de mediul înconjurător sunt câteva dintre principalele valori care ne definesc. Şi pentru că oamenii care au valori comune au de cele mai multe ori şi țeluri comune, ne bucurăm să împărtăşim experienţa acumulată de-a lungul anilor, prin centre și proiecte de cercetare naţională şi internaţională, sprijinindu-i pe cei care vor să contribuie mai departe la dezvoltarea domeniului biotehnologiei. Studenţii facultăţii pot fi selectaţi pentru stagii de perfecţionare, de cercetare ştiinţifică, de practică sau de muncă în ţări europene cum ar fi Anglia, Spania, Germania, Franţa sau în Statele Unite ori Japonia”, se arată într-o descriere pe site-ul instituției de învățământ.


    Te-ar mai putea interesa

    OUG despăgubiri de secetă – publicată! Listă culturi eligibile, plată la hectar, termen cerere Cadastru gratuit în 536 de comune. Lista localităților aflate acum în program Calculator avans APIA 2024. Plata minimă care se achită pe hectar la prima tranșă

    Ultimele știri

    Turmă de oi abandonată în fața primăriei. Fermier disperat: „Nu am ce să le dau de mâncare!” Șef DAJ: Când intră în conturile fermierilor despăgubirile de secetă Brutarii scumpesc pâinea, deși prețul grâului e la același nivel ca anul trecut