• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schema de fertilizare Timac Agro pentru porumb. Cele trei produse care au susținut producțiile foarte bune obținute la Diosig, în județul Bihor

    agrointeligenta.ro -

    Ziua Porumbului s-a organizat și în acest an, pe 27 septembrie, la ferma Agroind Cauaceu din județul Bihor, acolo unde și-au dat consursul cei mai performanți hibrizi din România, ajutați să-și atingă potențialul genetic cu ajutorul unei scheme de fertilizare de la Timac Agro România. 

    Loturile demonstrative de la Diosig atrag majoritatea fermierilor din jumătatea de vest și nord-vest a țării. La eveniment au fost prezenți peste 400 de fermieri iar tehnologia aplicată și condițiile anului s-au reflectat în productii peste 15.000 kg/ha, la mai mulți hibrizi. Din gama Timac Agro România au fost aplicate trei produse, între care și Physiostart, un produs “care în fiecare an merită banii investiți”, după cum declară Budai Mihai, inginerul care a organizat lotul.

    Citiți și: EXCLUSIV! ZIUA PORUMBULUI LA DIOSIG. Hibridul P0412 de la Pioneer a luat ”aurul” cu o producție de 16.602 kilograme la hectar la umiditate stas de 15%

    Consumul mare de azot – N al culturii de porumb a fost acoperit de produsul Rhizovit, produs care conține azot cu eliberare lentă și care nu se pierde nici în cazul precipitațiilor abundente. Ca să menținem cultura activă și să treacă mai repede de stresul la care este supus porumbul în timpul vegetației, din gama Fertileader a fost aplicat biostimulatorul foliar Oris în fenofaza de 6-8 frunze.

    Schema de fertilizarea Timac Agro România a constat în aplicarea a trei produse:

    Startere microgranulate – Physiostart 25 kg/ha odată cu semănatul, produse care, așa cum spunea ing. Budai Mihai își „scot” investiția, mai ales în condițiile de precipitații din primăvara acestui an, când startul culturii a fost dificil, din cauza lipsei precipitațiilor în cantități corespunzătoare, fapt care a afectat atât pregătirea terenului, cât și dezvoltarea porumbului în primele faze de vegetație”’. Prin aplicarea produsului microgranulat Physiostart s-a asigurat o nutriție ultralocalizată în jurul tinerei plăntuțe cu elemente în forme ușor disponibile precum fosfor, calciu, sulf, zinc și s-a stimulat dezvoltarea radiculară prin componenta organică PHISIO + din Physiostart.

    Azot cu eliberare lentă – Rhizovit, 200 kg/ha în vegetație, care, comparativ cu o soluție clasică de fertilizare, prezintă o compoziție superioară, iar prin tehnologia inovativă N PROCESS, se evită pierderile prin levigare și se asigură o nutriție eșalonată pe o perioadă mai lungă de timp, conform curbei fiziologice de absorbție a elementelor.

    Biostimulatori foliari – Fertileader Oris 4l/ha, aplicat foliar în faza de 6 frunze, produs care ajută la valorificarea potențialului genetic al hibridului, evitând perioadele de întrerupere în asimilare, cauzate de factorii de stres. Formularea cu SEACTIV (aminoacizi extrași din alge marine) și Zinc a produsului Fertileader Oris, asigură rezistența la secetă, arșița și securizează polenizarea. În ceea ce priveste gama de biostimulatori, Timac Agro România a venit cu noutăți, astfel că din această toamnă le oferă fermierilor două produse noi: Fertiactyl Radical, pentru culturile oleaginoase (tehnice) și Fertiactyl Trium, pentru cerele.

    schema-de-fertilizare-timac-agro-la-cultura-porumbului


    Te-ar mai putea interesa

    Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Bursa cerealelor la final de an. Prețuri pentru tona de grâu și de porumb Urături de Anul Nou: Cele mai frumoase 5 urături în versuri

    Ultimele știri

    Ucraina și-a reluat exporturile de ouă și de zahăr către statele din UE Ce șanse sunt ca silozurile, irigațiile și solariile să scape definitiv de taxa pe stâlp Protest masiv al fermierilor din Polonia! Președinta CE Ursula von der Leyen nu a mai venit la Varșovia