• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schema de fertilizare Timac Agro pentru porumb. Cele trei produse care au susținut producțiile foarte bune obținute la Diosig, în județul Bihor

  agrointeligenta.ro -

  Ziua Porumbului s-a organizat și în acest an, pe 27 septembrie, la ferma Agroind Cauaceu din județul Bihor, acolo unde și-au dat consursul cei mai performanți hibrizi din România, ajutați să-și atingă potențialul genetic cu ajutorul unei scheme de fertilizare de la Timac Agro România. 

  Loturile demonstrative de la Diosig atrag majoritatea fermierilor din jumătatea de vest și nord-vest a țării. La eveniment au fost prezenți peste 400 de fermieri iar tehnologia aplicată și condițiile anului s-au reflectat în productii peste 15.000 kg/ha, la mai mulți hibrizi. Din gama Timac Agro România au fost aplicate trei produse, între care și Physiostart, un produs “care în fiecare an merită banii investiți”, după cum declară Budai Mihai, inginerul care a organizat lotul.

  Citiți și: EXCLUSIV! ZIUA PORUMBULUI LA DIOSIG. Hibridul P0412 de la Pioneer a luat ”aurul” cu o producție de 16.602 kilograme la hectar la umiditate stas de 15%

  Consumul mare de azot – N al culturii de porumb a fost acoperit de produsul Rhizovit, produs care conține azot cu eliberare lentă și care nu se pierde nici în cazul precipitațiilor abundente. Ca să menținem cultura activă și să treacă mai repede de stresul la care este supus porumbul în timpul vegetației, din gama Fertileader a fost aplicat biostimulatorul foliar Oris în fenofaza de 6-8 frunze.

  Schema de fertilizarea Timac Agro România a constat în aplicarea a trei produse:

  Startere microgranulate – Physiostart 25 kg/ha odată cu semănatul, produse care, așa cum spunea ing. Budai Mihai își „scot” investiția, mai ales în condițiile de precipitații din primăvara acestui an, când startul culturii a fost dificil, din cauza lipsei precipitațiilor în cantități corespunzătoare, fapt care a afectat atât pregătirea terenului, cât și dezvoltarea porumbului în primele faze de vegetație”’. Prin aplicarea produsului microgranulat Physiostart s-a asigurat o nutriție ultralocalizată în jurul tinerei plăntuțe cu elemente în forme ușor disponibile precum fosfor, calciu, sulf, zinc și s-a stimulat dezvoltarea radiculară prin componenta organică PHISIO + din Physiostart.

  Azot cu eliberare lentă – Rhizovit, 200 kg/ha în vegetație, care, comparativ cu o soluție clasică de fertilizare, prezintă o compoziție superioară, iar prin tehnologia inovativă N PROCESS, se evită pierderile prin levigare și se asigură o nutriție eșalonată pe o perioadă mai lungă de timp, conform curbei fiziologice de absorbție a elementelor.

  Biostimulatori foliari – Fertileader Oris 4l/ha, aplicat foliar în faza de 6 frunze, produs care ajută la valorificarea potențialului genetic al hibridului, evitând perioadele de întrerupere în asimilare, cauzate de factorii de stres. Formularea cu SEACTIV (aminoacizi extrași din alge marine) și Zinc a produsului Fertileader Oris, asigură rezistența la secetă, arșița și securizează polenizarea. În ceea ce priveste gama de biostimulatori, Timac Agro România a venit cu noutăți, astfel că din această toamnă le oferă fermierilor două produse noi: Fertiactyl Radical, pentru culturile oleaginoase (tehnice) și Fertiactyl Trium, pentru cerele.

  schema-de-fertilizare-timac-agro-la-cultura-porumbului


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi! Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară