• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, convocat la Parlament pentru a prezenta calendarul plății subvențiilor APIA pe 2016

  Roxana Dobre -

  Calendarul plății subvențiilor agricole pe anul 2016! Un document, o strategie internă a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de maximă importanță pentru toți fermierii din România, va fi făcut public într-un cadrul oficial, la cel mai înalt nivel. Ministrului agriculturii, Achim Irimescu, i se cere să prezinte calendarul plăţilor pentru anul agricol 2016. Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat luni că formaţiunea pe care o conduce va propune audierea în comisiile parlamentare a trei miniştri – energie, sănătate şi agricultură – cărora li se va cere să prezinte ”direcţiile de acţiune în actul de guvernare”.

  ”Sunt o serie de miniştri care au luat decizii nu în conformitate, probabil, cu dorinţele Parlamentului sau cu dorinţele electoratului, în conformitate cu alte lucruri pe care noi nu le-am înţeles. (…) Sigur că mai sunt şi alţi miniştri, cum ar fi ministrul agriculturii care trebuie să prezinte calendarul plăţilor pentru anul agricol 2016”, a declarat astăzi Daniel Constantin, citat de Mediafax.

  Copreşedintele ALDE a motivat intenţia de audiere a miniştrilor în comisii prin faptul că în plen nu există o procedură care să permită „o interacţiune directă cu cei care sunt chemaţi la discuţii”.

  Vă reamintim că în luna iunie, parlamentarii au votat o moțiune simplă depusă și semnată de 84 de parlamentari PSD şi ALDE, împotriva ministrului agriculturii. Fostul ministru al agriculturii, Daniel Constantin declara imediat după anunțarea votului că speră ca premierul Cioloș să țină cont de decizia pe care au luat-o parlamentarii. ”Prin acest vot cred că Parlamentul României cred că și-a redobândit în mod real atribuția pe care o avea și pe care nu și-a exercitat-o de foarte mult timp aceea de control asupra activității guvernamentale. Vă anunț că este prima moțiune simplă care trece în două legislaturi. Nu o dată, ci de mai multe ori, l-am auzit pe premierul Dacian Cioloș spunând că va ține cont de deciziile Parlamentului în încercarea de recredibilizare a unei relații pe care și-o dorește cu Parlamentul României. Are acum ocazia să o dovedească! Mulțumesc colegilor care au votat. Am văzut că activitatea ministrului agriculturii este susținută numai de 11 deputați (cei care au votat împotrivă n.r)”, a fost mesajul lui Daniel Constantin.

  Referitor la plata subvențiilor aferente anului 2016, până la acest moment s-au făcut publcie cunatumurile pentru schemele pe suprafață, precum și faptul că din data de 17 octombrie, APIA va achita beneficiarilor un avans de 69% din aceste scheme, precum și 84% din măsurile compensatorii prin PNDR 2014-2020.

  Citiți și:

  SUBVENȚIA APIA 2016. Cum se calculează banii pe hectar pentru plata totală și avans

  AVANS SUBVENȚII APIA 2016: Ce trebuie să știi despre prima tranșă din plățile directe pe acest an

  Subvenția pe hectar în lei – așa ajung banii de la APIA în conturile fermierilor

  SUBVENȚIA APIA 2016: SAPS – 96,88 euro/ha, ÎNVERZIRE – 57,37 euro/ha, PLATA REDISTRIBUTIVĂ – 5 sau 48,85 euro/ha și TINERI FERMIERI – 22,87 euro/ha

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole