• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AIPROM a lansat Raportul de Dezvoltare Sustenabilă – un angajament al industriei de a găsi soluții pentru utilizarea rațională a resurselor

    Gabriela Gimbășanu -

    Săptămâna aceasta, la Hotel Caro din Bucureşti a avut loc evenimentul anual AIPROM. Cu ocazia acestui eveniment, asociaţia a lansat Raportul de Dezvoltare Sustenabilă şi clipul menit sa susţină ideile promovate în document.

    Evenimentul festiv al AIPROM a avut loc pe 10 octombrie și s-a desfăşurat sub motto-ul: „Cultivăm un viitor durabil!”, accentuând astfel nevoia de a dezbate şi rezolva problemele ce ţin de dezvoltarea unui viitor sustenabil, atât pentru generaţiile prezente cât şi viitoare.

    Prin intermediul raportului, Asociaţia Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM) şi-a propus să ofere o mai bună înţelegere asupra acţiunilor întreprinse în perioada 2015-2016, asupra rezultatelor obţinute, dar mai ales să deschidă o cale de comunicare între toţi actorii implicaţi în activitatea sa (membri, fermieri şi autorităţi), precum şi de a răspândi mesajul industriei de protecţia plantelor către reprezentanţii mass-media şi consumatori. De aceea, la eveniment au fost invitaţi atât reprezentanţi ai partenerilor, colaboratorilor, presei cât şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

    Preşedintele AIPROM, Hernan Alejandro Mora, a deschis şi moderat evenimentul, făcând prezentarea pe scurt a raportului, subliniind importanţa sa, nu doar pentru asociaţie, dar şi pentru publicul larg. Totodată, acesta a menţionat proiectele şi iniţiativele viitoare. Ideea principală a Raportului de Dezvoltare Sustenabilă, aceea de a găsi soluţii invoatoare şi practice ca răspuns pentru cererea tot mai mare de produse alimentare şi resurse regenerabile pentru o populaţie de peste 9 miliarde de oameni până în 2050, vine să completeze mesajul ECPA (Asociaţia Europeană de Protecţia Plantelor – n.r), conform căruia: ”Din totalul recoltelor produse, până la 50% dintre acestea ar fi pierdute fără utilizarea acestor produse.”

    La AIPROM credem cu adevărat că pământul este ”împrumutat de la generaţiile viitoare”, de aceea abordarea noastră îmbină promovarea unei utilizări durabile a produselor de protecţia plantelor, cu respectul pentru sănătatea oamenilor şi grija pentru mediul înconjurător (…). Considerăm că agricultura este una dintre cele mai nobile profesii, aducând hrană pe mesele noastre, și, la AIPROM, ne-am angajat să ajutăm fermierii români să îmbunătăţească productivitatea și calitatea culturilor în mod durabil, contribuind astfel la depășirea provocării de a hrăni o populaţie a lumii în continuă creștere”, a declarat preşedintele AIPROM, Hernan Alejandro Mora.

    În cadrul evenimentului a fost prezentat şi clipul de promovare AIPROM, moment care a fost primit cu mult entuziasm de către cei prezenţi. Prin intermediul clipului, AIPROM nu şi-a dorit prezentarea idilică a industriei, ci mai mult decât orice, şi-a dorit să transmită viziunea acesteia asupra lucrurilor care se întâmplă la nivel global, arătând în acelaşi timp că eforturile, munca şi determinarea celor din industria de protecţia plantelor sunt esenţiale atâta timp cât ne dorim dezvoltarea unui viitor durabil. În ciuda fondului motivaţional, clipul îşi doreşte să aducă în prim plan tematica centrală: nevoia de a găsi soluţii inovatoare pentru o populaţie în continuă creştere, iar AIPROM prin proiectele şi programele sale, prin promovarea de metode şi procese noi contribuie la dezvoltarea unei agriculturi durabile.

    Acesta este doar începutul acţiunilor şi proiectelor noastre viitoare în vederea atingerii obiectivelor noastre de a ajuta la dezvoltarea durabilă. Călătoria pentru un viitor mai bun începe acum şi se poate realiza doar dacă suntem pe de-a-ntregul dedicaţi schimbării. Păstrăm în inimile noastre viitorul generaţiilor următoare, pentru că ei sunt copiii noştri, propriul nostru viitor. Astăzi, industria de protecţie a culturilor are o contribuţie semnificativă la aprovizionarea cu alimente sănătoase, calitative şi la preţuri accesibile, oferind stabilitate şi prosperitate economică şi socială, iar proiectele şi programele noastre viitoare vor fi stabilite astfel încât să îndeplinească şi mai mult aceste obiective”, a subliniat Carmen Botez, Executive Manager, AIPROM.

    Despre AIPROM

    AIPROM este o asociaţie românească, ce reprezintă industria de protecţia plantelor, funcţionând atât la nivel local, dar şi la nivel european în calitatea sa de membru al Asociaţiei Europene de Protecţia Plantelor (ECPA). Membrii noştri dezvoltă soluţii eficiente şi creative pentru a menţin culturile sănătoase, educând şi remodelând modul în care societatea înţelege şi acţionează în direcţia unei agriculturi durabile.

    Valorile AIPROM

    Siguranţă atunci când vine vorba de sănătatea umană şi protecţia mediului;

    Transparenţă în tot ceea ce facem şi dorim să realizăm;

    Responsabilitate pentru utilizarea sigură şi durabilă a produselor aferente industriei noastre;

    Perseverenţă şi proactivitate pe probleme care privesc bunăstarea societăţii;

    Integritate în sensul că acţionăm cu onestitate şi respect aplicând cele mai înalte standarde etice şi de excelenţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd