• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FOTO. PEISAJ DE IARNĂ la mijlocul lunii octombrie. JUDEȚELE UNDE A NINS CA-N POVEȘTI!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteorologilor s-a adeverit! Astăzi a nins ca-n povești în mai multe localități din România, un fenomen neobișnuit pentru mijlocul lui octombrie, când toamna ar trebui să fie stăpână, iar în loc de fulgi de nea să avem parte de ploile mohorâte specifice acestui sezon. Lesne de înțeles, temperaturile scăzute și mai ales ninsorile au dat peste cap planurile și lucrările fermierilor!

    În județele din nordul țării a fost astăzi cod galben de ninsori. Prognoza s-a concretizat într-o cădere de zăpadă ca-n miez de iarnă în județul Suceava, după cum relatează Mihăiţă Negura, primarul oraşului Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava: „Ninge de 4 ore, oraşul e acoperit cu un strat important de zăpadă, dar nu şi drumul naţional sau cele care fac legătura înhtre instituţii şi drumul naţional. Suntem pregătiţi cu utilaje, cu echipamente, cu material antiderapant încă de la sfârsitul lunii septembrie. În fiecare an noi ne pregătim pentru sezonul rece. Nu avem probleme în acest moment.”

    zapada-3 zapada-2 zapada-1

    „În zona montană a judeţului Neamţ ninge de 4 zile, în Parcul Naţional Ceahlău şi Masivul Ceahlău stratul de zapada atinge şi un metru. Sunt probleme cu accesul dintre staţiunea Doru spre Creasca, unde e şi cabana. Drumul este momentan închis din cauza căderilor a sute de arbori pe traseele turistice. Din cauza greutăţii zăpezii, s-au rupt şi au blogat trasele. De aceea noi nu numai că recomandăm ci şi direcţionăm toţi turiştii să urce din zona sudică, dinspre oraşul Bicaz, dinspre Izvorul Muntelui, dacă vor să ajungă la cabană. Oricum, este dificil pentru că zăpada e foarte mare. De la cota 1.400 în sus, zăpada ajunge la 50 – 60 de centimetri iar pe vârf trece de un metru. Este mai bine ca turiştii să aştepte o îmbunătăţire a vremii, câteva zile, să se normalizeze situaţia şi să încercăm să degajăm trasele. Momentan ninge şi la cote inferioare, cota 800 şi înspre Piatra Neamţ. La cabana Creasca mai erau 60 de turişti de dimineaţă, au coborât toţi”, a spus pentru Digi 24 și Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

    Alerta de cod galben a expirat la orele 19.30, lăsând în urmă imagini – poze și clipuri cu ninsoarea de astăzi din cele două județe unde iarna a venit în octombrie.

    Informare meteo încă valabilă

    Meteorologii  au emis o informare meteorologică de ninsori și intensificări ale vântului! Începând de astăzi, duminică – 16 octombrie, de la orele 14.00 și până mâine, luni – 17 octombrie,  la ora 9.00, vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 40…50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea.

    În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii şi al nopţii de duminică spre luni (16/17 octombrie), precipitaţii predominant sub formă de ninsoare vor fi şi în Carpaţii Meridionali.

    Potrivit meteorologilor, în restul teritoriului va ploua, iar trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp, iar în nord-vest, centru şi est izolat 20…25 l/mp.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA