• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Combina John Deere 680i – mașina agricolă care a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi

    Gabriela Gimbășanu -

    În campania de recoltare, o zi pierdută poate face diferența dintre pierdere și profit. Este motivul pentru care alegerea combinei agricole este esențial să fie corelată cu suprafața exploatată, iar pentru fermierii cu exploatații de dimensiuni mai mari, dealerul IPSO Agricultură a prezentat recent, la un eveniment din județul Neamț, combina John Deere S680i.

    Acest model de combină de la John Deere a reușit anul acesta să recolteze o suprafață de 70 de hectare într-o singură zi, dovedind că este construită să strângă producția într-un timp cât mai scurt, contribuind la diminuarea perioadei de recoltat, aspect demonstrat și de capacitatea marea a buncărului, de 14.100 litri.

    Recordul la recoltare a fost înregistrat în județul Dolj, în cadrul flotei de recoltare pe care compania o deține, iar performanța a fost obținută cu ajutorul unui header de recoltat tip Geringhoff, pe 16 rânduri.

    Acest combină poate recolta mai mult de 40 de hectare pe zi, la o producție medie de 7 tone/ha. Compania IPSO Agricultură deține o flotă de recoltare pe care o pune la dispoziția fermierilor. Această platformă este folosită și pentru a testa performanțele combinelor noastre. La Craiova – județul Dolj, cu o combină identică, un S680i, am recoltat 50 de hectare de grâu într-o singură zi, la o producție medie de 7 tone/ha și 70 de hectare de porumb într-o singură zi cu un header de 16 rânduri. Iată o combină de productivitate maximă, un model cu care ne adresăm fermierilor care au în general, peste 1.000 de hectare”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

    Combină cu flux axial și o putere de 550 CP

    Combina John Deere S680i beneficiază de direcționare automată prin satelit. De asemenea, un factor limitativ pentru o combinăeste, în general, numărul de căișori. Pe piață nu există combine cu mai mult de șase cai și atunci nu pot fi montate headere mai mari de 9 metri pe combine cu cai.

    ”Din acest motiv, John Deere folosește sistemul cu flux axial. Dacă ne uităm la specificațiile tehnice, iată că avem o combină de 550 CP. Este o combină pe rotor cu flux axial, ceea ce însemnă că partea de batere și partea de separare se află pe același rotor. Totul se petrece în combină, pe un singur rotor. Acest lucru este foarte important pentru că putem pune motoare de până la 650 CP, pentru surioara mai mare S690. Cu o lungime mai mare de trei metri rotorul asta poate recolta mai mult”, ne-a mai spus specialistul.

    Sistemul de curățare a boabelor este compus dintr-un ”covor” de melci

    Un alt avantaj competitiv al acestui model de combină este sistemul de curățare a boabelor, compus dintr-un covor de melci și nu un plan înclinat așa cum sunt prevăzute celelalte modele din piață. Acest sistem permite ca 50% din boabele recoltate să ajungă în buncăr deja selectate.

    Această combină este prevăzută cu o singură tobă, avem o inerție foarte mare care ne ajută să trecem de momentele cu umiditate mai mare. De asemenea, sistemul de curățare al boabelor este compus dintr-un covor de melci, nu avem un plan înclinat la combină. Asta înseamnă că avem un efect de auto-curățare, nu mai trebuie să stați în fiecare zi să curățați planul înclinat. Avem acest sistem de melci cu sistem de auto-curățare care ridică materialul mai mult în combină pentru a face sistemului de aerare. Pe partea de site avem un sistem de pre-curățare și bineînțeles sita superioară și sita inferioară. Astfel 50% din materialul recoltat este deja selectat în acest sistem. Toate aceste aspecte converg către productivitate, viteză de lucru și calitate ridicată a materialului recoltat”, ne-a vorbit reprezentantul IPSO Agricultură despre avantajul competitiv al acestui model de combină.

    O combină inteligentă cu ghidare automată prin satelit

    Cabina modelului S680i este un pachet de inteligență, astfel că monitorul din interior, precum și dotările permit o ghidare automată a combinei prin satelit, dar și controlul vitezei de deplasare la sol în funcție de parametrii introduși de combainer.

    Dacă vorbim despre combine cu flux axial, combine de înaltă performanță, trebuie să vorbim și despre o monitorizare foarte bună a flotei. Combina aceasta este inteligentă, de fapt și ”I-ul” pe care îl are în denumirea modelului reprezintă inteligența pe care noi o punem în standard pentru modele S. Asta înseamnă că avem Auto Trac: ghidare automată prin satelit, Harvest Smart: care ne ajută în mod automat să controlăm viteza la sol, în funcție parametrii prestabiliți pe care îi setăm. Avem și alte tehnologii inovative pentru accesul ecranului de la distanță”, a declarat Cosmin Miroiu, Specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

    Prețul de referință al combinei: 316.400 euro fără TVA

    Conform bazei de date cu prețuri de referință a Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR- n.r), combina de recoltat John Deere S680, cu o putere nominală de 480 CP și o putere maximă de 550 CP, fără header, are un preț de 316.400 euro, fără TVA.


    Te-ar mai putea interesa

    Ce putem planta lângă sau sub un nuc Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!