• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FOND DE CREDITARE PENTRU FERMIERI. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul: SPER SĂ ÎL AVEM ÎN FUNCȚIUNE ANUL VIITOR!

  Gabriela Gimbășanu -

  VESTE EXCELENTĂ despre creditele pentru fermieri, mai exact despre un ajutor din partea statului pentru producătorii agricoli! Întârzierea subvențiilor sau dobânzile exagerate practicate de unele bănci sunt doar două din problemele cu care fermierii se confruntă anual. Ministerul Agriculturii vrea să vină în sprijinul producătorilor agricoli cu un fond de creditare cu dobânzi avantajoase și riscuri minime!

  Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat astăzi că Fondul de Creditare, pregătit de minister, ar putea fi funcțional de anul viitor. ”Trebuie să realizăm acest fond de creditare pe care ni-l dorim cu toții în agricultură. Acest fond este construit pe principiul împărțirii riscului, nu mai e nevoie de nu știu ce garanții. Aici avem o problemă, pentru proiectele de dezvoltare rurală. Eu am negociat cu băncile, 2,5% dobândă, inclusiv comisionul, deci o dobândă foarte bună. Pentru cei care au start-up sau nu au istoric, avem o problemă, care este comisionul de garantare de 3,8%. Am discutat cu Comisia Europeană, dar nu se poate face nimic din păcate. Pentru cei cu istoric și garantare se poate face cu 0,14% îmi spunea Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Cu noul fond pe care sperăm să-l avem în funcțiune de anul viitor, sper eu după ce trece memorandumul în Guvern și sper ca săptămâna viitoare să-l trecem. Sper să semnăm oficial acest memorandum și sper ca, în cel mai scurt timp  Fondul European de Investiții (FEI), să stabilească două, trei bănci și să implementeze acest fond. Avem bani europeni în acest sens și sper eu să facilităm mult mai mult și mult mai ușor să aibă acces producătorii noștri la credite pentru a reuși să investească”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la Conferința „PNDR 2014 – 2020 – prezent și viitor” organizată de Direcţia Generală Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

  Pe de altă parte, Daniela Rebega, director general al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală a subliniat că înființarea acestui fond este un prim pas care va permite ca în anul 2020  să fie cheltuite toate fondurile destinate PNDR 2014-2020. ”Credem că fondul de creditare pe care în scurt timp o să-l punem în aplicare sper să fie o soluție pentru programul nostru. Prin acest fond de creditare se vor acorda credite atât pentru beneficiarii programului în vederea asigurării părții de cofinanțare, cât și credite de sine stătătoare, credite care vor avea o dobândă mult mai mică și vor fi mult mai avantajoase, având în vedere că rata de partajare este de 70% din partea programului și doar 30% din partea băncilor. Băncile vor pune dobânzi doar pe partea de 30%. Acesta este un prim pas care ne va permite nouă ca în anul 2020 să putem să cheltuim toate fondurile destinate PNDR 2014-2020”, a adăugat Daniela Rebega, director general al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! Banca Crédit Agricole România – cumpărată de Vista Bank! Comisia Europeană: Fermierii – sprijin până la 100.000 de euro/fermă, procesatorii – 800.000 de euro/beneficiar!

  Ultimele știri

  Fonduri europene 2021. MADR: Sesiune de proiecte cu o alocare de 10 milioane de euro Preț miei de Paște 2021. Cât va costa în acest an kilogramul de carne de miel APIA – subvenție trimestrială: 1 februarie – termen limită pentru depunerea cererilor!