Locuri de muncăŞtiri agricole

VOUCHERE PENTRU FERMIERI: 70-80 euro/zi pentru pregătire profesională

70-80 de euro pe zi pentru fermieri! Banii vor fi alocați în perioada următoare de către Ministerul Agriculturii pentru pentru formare profesională a producătorilor agricoli. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat astăzi cp programul vine și cu o noutate anul acesta!

Programul de acordare a voucherelor pentru formare profesională este unul la care țin foarte mult, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

În trecut am fost acuzați de foarte multe ori că s-au organizat licitații, ca banii au ajuns la o firmă sau alta. În acest sens am gândit și premierul (Dacian Cioloș – n.r) a fost de acord în acest an, ca de acum înainte să nu mai facem licitații. Oricum în acest an a fost în premieră, nu am mai organizat licitații la nivelul Bucureștiului pentru formarea profesională, ci la nivel de fiecare județ, în fiecare oficiu județean pe de o parte. Pe de altă parte ne propunem să stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor”, a subliniat Irimescu.

Ministrul a precizat că fermierii trebuie să fie formați profesional pentru accesarea de fonduri, să primească aceste vouchere. ”Și ei să fie cei care decid unde se duc, la ce instituție specializată, le va aprecia unde este cel mai bine să meargă pentru a fi instruit. Cu această sumă prevăzută să poată să-și plătească cursul respectiv care include cazare, o diurnă și plata pentru profesorul respectiv”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Dacă îmi amintesc bine suma prevăzută în acest voucher este de 70-80 de euro pe zi, pe fermier”, a mai explicat ministrul.

Achim Irimescu participă la conferința „PNDR 2014 – 2020 – prezent și viitor”. În deschiderea Conferinţei ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu  a prezentat ”Rolul finanțărilor europene în dezvoltarea spațiului rural românesc”.

La conferinţă mai participă și Adrian Pintea, director general al APIA, Eugen Popescu, director general al AFIR,  Daniela Giurcă – secretar de stat, Daniela Rebega – director general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală – Autoritate de Management pentru PNDR (DGDR AM-PNDR), precum si alți directori din cadrul DGDR și ai agențiilor de plăți din subordine – AFIR și APIA.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Cand spui sa dea subventia propietarului,gresesti pt ca din start spui ca agricultoru fraieru ala care risca banii lui pt a face agricultura o sa faca profit.Si daca prinde un an de seceta ce face se lasa de agricultura?Subventia daca este bine folosita este de mare ajutor,daca o folosesti sa iti iei vreun jeepan nu foloseste pt nimic.Aici intra ideea fiecarei persoane de a face afacere din agricultura sau a face pe prostu(jeepurile nu merg pe aer)

  2. Sunt de parere ca este o solutie buna acordarea de vouchere pentru pregatirea tinerilor fermieri. As vrea, totusi, de fiecare data cand vine o informare de acest fel de la Ministerul Agriculturii sa raspunda la intrebarile esentiale : “unde ?” sau “cum?” ( vad ca la “cine?” si “ce?” au raspuns cat de cat). Un tanar fermier care vrea sa acceseze fonduri europene citeste stirea si se intreaba: “Vreau si eu voucher, vreau sa fiu cat mai pregatit pentru afacerea mea, vreau sa obtin punctaj mare la depunera proiectului dar cum sa fac, unde sa ma duc?”. Cred ca Ministerul Agriculturii, inainte de a face publice astfel de informatii, trebuie sa fie capabili sa ofere informatii concrete fermierilor pentru ca acestia sa poata sa treaca la actiune.

  3. Alinuta, ai o problema draga mea, dar te-am ghicit. Sigur ai lucrtat la cineva care se dadea drept fermier, te-a dezamagit si ti-ai facut o imagine deformata despre fermieri, dar stii tu ca cine se aseamana se cam aduna.In atare conditii un fermier adevarat nu te va angaja vreodata pentru ca fermierii adevarati cauta si angajeaza persoane adevarate si nu niste ofticosi care stau la panda sa arate paiul din ochiul sefului si nu vad ditai barna din ochiul lor. SUCCES ALINUTA! M-as bucura sa aflu ca te-ai schimbat si ca poti sa vezi si lucruri pozitive la acesti fermieri.

  4. cum e posibil ca un fermier cu 400 de ha sa ia 90 000 EURO subventie plus motorina cu 1,7 lei pe litru subventionata ramburs de tva calamitati si tot felul de facilitati si ajutoare de la stat si nu are nuciun angajat? plateste arenda 300 kg grau la ha sau ulei 30 litri ulei luat din en gros cu cu 3 lei litru nu plateste impozit la primarie nici la anaf . subventia trebuie data proprietarului terenului iar fermierul sa isi ia productia. circula cu utilaje pe drumuri publice fara itp rovigneta rca sau impozit . ce fac autoritatile statului dorm ? niste impostori isi instaleaza copiii la tara ca tineri fermieri ca e subventia mai mare dar el nu sta la tara . lucreaza cu oameni la negru statul oare nu vede nu poti lucra 1 ha singur dar 100 ha? sau imbogatit fermierii pe spatele bietilor oameni batrani si fara carte acum sunt la tara unii pensionari de cap dar cu timpul vor muri si nu vor mai fi pensionari daca acum lucreaza la negru in agricultura. uitati ce sau imbogatit asa zisii fermieri cu ce bani au luat ultilaje de miliarde cu ce bani au vile masini scumpe suvuri isi fac concediile prin afara . fermierii sunt cei mai mari evazionisti nu declara toata productia nu angajeaza oameni isi desfasoara activitatea departe de ochii lumii si de aia nimeni nu vede realitatile agriculturii . nu vedeti ca toate pozele sunt cu euro cu valize de bani . RUSINE SA VA FIE………

Scrie un comentariu