• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ZETOR Forterra HD 140 – în cărți pentru titlul de TRACTORUL ANULUI 2017. Cât costă MAȘINA AGRICOLĂ COMPLETĂ pentru FERMA DE FAMILIE

  agrointeligenta.ro -

  A atras privirile la ediția din acest an a Târgului Indagra, fermierii dorind să vadă în detaliu și să afle informații complete despre una dintre mașinile agricole intrate puternic în cursa pentru titlul de Tractorului Anului 2017. Zetor Forterra HD 140 este utilajul care le oferă fermierilor pachetul complet – de la performanță în câmp, la eficiență în fermă și, în plus, un preț foarte bun!

  Zetor este un brand de tractoare din Cehia specializat pe gama între 60 și 170 de cai putere, exact ceea ce se caută la nivelul UE, unde fermele de familie fac legea. Tocmai acesta este motivul pentru care Zetor Forterra HD 140 are șanse mari să fie declarat Tractorul Anului 2017, concurând cu CASE IH Optim 300 CVX sau Steyr 4145 Profi CVT.

  Despre super-tractorul Zetor am aflat mai multe în cadrul unui interviu realizat la standul producătorului în cadrul Târgului Indagra. ”Acest tractor a intrat în finala pentru titlul de Tractorul Anului 2017, urmând să aflăm rezultatele pe 9 noiembrie, la EMA la Bologna, în Italia. Ceea ce face ca acest tractor să aibă lanse este un consum foarte bun, o putere mare, fiabilitate, costuri de întreținere mici”, ne-a explicat Kristina Jana Țigan, directorul economic al importatorului de tractoare Zetor în România, utilaje comercializate la noi prin dealerul SC ZETOR TRACTOR SRL – www.zetor.ro. Specialistul companiei a precizat că, în cazul consumului, acesta este cu circa 25% mai mic decât al altor mașini agricole, în raport cu greutatea de lucru.

  dsc_0469

  ”Un fermier poate folosi acest tractor la tot ce are nevoie. Pornind de la arătură până la zootehnie, se poate dota și cu ridicător frontal. Este un adaptat pentru fermele din România, tractoarele Zetor fabricate în Cehia fiind concepute pentru fermele mijlocii, sunt specializate pentru fermele de familie, acele exploatații în care proprietarul nu își permite să investească foarte mult în personal specializat. Așa că acest tractor are electronică suficientă, dar nu încrcată. Nu are o mulțime de butoane în care să ne încurcăm , este un tractor plăcut utilizatorului, este foarte simplu”, ne-a mai explicat reprezentanta Zetor.

  Ce se remarcă la tractorul Zetor Forterra HD 140 este cabina spațioasă în care operatorul are tot confortul necesar – de la aer condiționat, la sistem audio, scaun comod cu suspensie, geam spate, oglinzi încălzite, volan reglabil și luminator în plafon.

  ”Operatorul beneficiază de suficient spațiu încât nu mai dă cu coatele de geam, de cotiere, de tot ce era în tractoarele clasice. Tractoarele Zetor producându-se din 1946 au foarte multă inovație în ele. Fabrica a investit extraordinar de mult în confortul utilizatorului, nu a investit într-o tonă de senzori care să ne încurce, ci în comoditate – omului să îi fie ușor să lucreze cu această mașină și să fie plăcut”, ni s-a explicat la standul importatorulu din cadrul Târgului Indagra.

  dsc_0464

  Referindu-ne strict la tractorul Zetor Forterra HD 140, acesta are o putere nominală de 136 CP, are un motor cu 16-valve care este apreciat pentru rezerva mare de cuplu (mai mult de 38%) si pentru calitatile sale economice cum ar fii consumul de combistibil, are un  rezervor de 225 de litri care este suficient pentru o zi intreaga de lucru.

  dsc_0408 dsc_0410

  Forterra HD are o cutie de viteze in cinci trepteAutoPower-shift în trei trepte si Power-shuttle-ul ofera 30 de viteze înainte și 30 înapoi. Noua construcție a cutiei de viteze permite o selectare foarte ușoară a celor cinci trepte de bază.

  Tractorul are o capacitate de ridicare de până la 8.500 kg și doi cilindri auxiliari care asigură o distribuție egală a sarcinii și o capacitate de ridicare de până la 8.500 kg. Modelul Forterra HD este dotat cu cea mai nouă generație de Hitchtronic (reglare automată a mecanismului ridicător).

  Conform Bazei de date de referință pentru utilaje agricole, prețul unui tractor Zetor Forterra HD 140 pornește de la 52.100 euro pentru varianta standard și poate ajunge la 59.500 de euro la versiunea full-option. 


  Te-ar mai putea interesa

  Modificare în Codul Rutier! Regulă nouă pentru circulația tractoarelor și a altor mașini agricole Nicolae Ciucă: Fabrica de tractoare IRUM a primit un ajutor de stat de aproape 20 de milioane de lei Tractorul NEXAT de 1.100 CP – prima lucrare în câmp în ferma Maxagro din Gătaia FOTO-VIDEO

  Ultimele știri

  Stropirea roșiilor după copilire – tratamente de protecție Tarife medici veterinari – actualizare. ANSVSA: Noile sume decontate pentru serviciile veterinare Dan Motreanu: Legea privind restaurarea naturii ar limita terenurile agricole și ar fi o povară pentru fermieri