Locuri de muncăŞtiri agricole

PENSII MAI MARI PENTRU AGRICULTORI!

PENSII MAJORATE PENTRU LUCRĂTORII DIN AGRICULTURĂ! În ultima săptămâna de lucru, înainte de campania electorală pentru alegerile parlamentare, Senatul a adoptat propunerea legislativă care modifică articolul 17 din Legea nr. 263/2010, prin introducerea unui nou alineat (4), care stipulează majorarea la 500 lei a pensiile foștilor membri cooperatori din agricultură, prin acordarea unei indemnizații sociale. De precizat este faptul că propunerea legislativă are un caracter organic, iar Senatul este prima Cameră sesizată.

Inițiatorii, mai mulți parlamentari care au aparținut grupului UNPR, afirmă că, potrivit statisticilor Casei Naționale de Pensii Publice, din totalul de 468.138 de pensionari agricultori, 424.116 sunt femei, iar valoarea medie a indemnizației este de 361 lei pe lună.

”Pentru că nivelul pensiilor din agricultură este foarte scăzut, multor beneficiari trebuie să li se completeze veniturile până la nivelul a 500 de lei, ca o măsură de protecție socială, având ca sursă bugetul de stat”, arată inițiatorii, potrivit expunerii de motive.

Tot astăzi, Senatul a adoptat alte două propuneri legislative. Prima se referă la abrogarea art. 23 alin. (a) din Ordonanța de Urgență nr.11/2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale, cu modificările și completările ulterioare. Acest act normativ are un caracter ordinar. Iar cea dea doua face referire la valoarea punctului de pensie care nu poate fi mai mică de 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2017.

Sursă: Agerpres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Controale sa fac oameni buni. Eu si tatal meu lucram 50 ha de pamant si o ferma d animale si de 4 ani suntem in control si supra control in fiecare an si fara sa gaseasca nereguli tot in control suntem asa ca ar trebui sasi revizuiasca sistemu de control la unii vin de prea multe ori iar la altii deloc

  2. @lehliu dreptul la libera exprimare in tara asta in 1989 a fost castigat deci am dreptul la opinii daca vrei sa le citesti si sa respecti parerea e bine nu sa fii sanatos dar fii civilizat in exprimare si da dovada de bun simt.

  3. Taranul roman a fost este si va fi umilit batjocorit incepand de la pensie pana la arenda pe care o primeste de la fermieri. Aceasta noua categorie de personal care se numesc FERMIERI (asta e un nume de scena nu au nimic in comun cu agricultura ei doar vaneaza subventiile) distrug si pangaresc pamanturile , rad pur si simplu satele de pe harta tarii. Unde sunt locurile de munca in agricultura , unde se duc banii din proiecte europene din subventii din tot felul de facilitati in bunastarea fermierilor atat. APIA acorda subventii incepand de la grau pana la terenul necultivat si tot felul de aberatii gasca cu gat rosu etc. Niste anomalii cum sa acorzi pentru terenuri nelucrate crede cineva ca ala de ia subventie pe el ii face ceva nici maracinii nu i taie dar sa mai dea cu ingrasamant. Ce fac autoritatile de ce nu merg in teren sa controleze oare este rea vointa ,interes sau nepasare? Anaf, Apia, Itm si cate autoritati de control sunt de ce nu merg pe teren mai ales in campanii sa vada ce se intampla cu adevarat in teritorii. Cum o firma gen PFA cu cifra de afaceri de miliarde sa primeasca subventii , ramburs de tva si tot felul de facilitati nu este controlat nu il pune nimeni sa justifice acei bani dar cel mai importatn lucru sa nu aiba angajati. Ar trebui pus un criteriu de performanta de productivitate cine primeste acesti bani sa justifice fiecare banut si sa faca dovada ca dezvolta zona unde desfasoara activitatea si cel mai important ARE OAMNEI ANGAJATI.

  4. acum sunt pensionari de CAP cu timpul vor disparea si ei intrebarea este ce fel de pensionari vor iesi din agricultura asta moderna ZERO. o agricultura bazata pe subventii si facilitati de miliarde de euro nu pot genera niste locuri de munca in mediul rural. de ce se baga atatia bani in agricultura si nimeni nu controleaza directia acestor bani. se zice ca agricultura hraneste omenirea din contra saraceste si distruge mediul rural. cand nu erau aceste subventii muream cumva de foame NU. cum inainte agricultura era principalul motor al economiei , a scos tara din datorii eram granarul europei fara subventii si lucrau milioane de romani in agricultura . in ziua de azi agricultura se face singura dealurile se ara singure oile se pasc singure vacile se mulg singure in solarii legumele cresc singure etc. e clar ca lumina zilei ca se practica munca la negru si statul in primul rand este marele pierdant si apoi oamenii. copiii nostri merg in strainatate muncesc prin toata lumea asta ca aici in tara nici painea aia amara nu mai poate fi mancata nu se mai adevereste nici proverbul fie painea cat de rea ……. sunt unii smecheri care profita de acest bani din subventii jogleaza fac smenuri cu aceste facilitati cu fonduri ue sapard de aia nici bruxelul nu ne mai vede cu ochi buni.

    1. Mai fetito.Pe tine cred ca te-e înselat vre-un cioban de esti pornita pe agricultură.Sau ai fost începută intr-un lan de porumb

Scrie un comentariu