• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GALA TOP AGRIBUSINESS 2016: Lista câștigătorilor, a FERMIERILOR PREMIAȚI DE COMPANII!

    Gabriela Gimbășanu -

    Inovația, pasiunea, asocierea și tinerețea – cuvintele de ordine ale celei de-a treia ediții a Premiilor Top Agribusiness, eveniment ce s-a desfășurat vineri, 11 noiembrie, la Teatrul Elisabeta din Capitală. Gala, organizată anual de către Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMV București, cu sprijinul partenerilor săi s-a desfășurat, așa cum ne-a obișnuit și până acum, într-un cadru festiv, în care cele mai importante companii din sectorul agricol au premiat fermierii care au obținut rezultate remarcabile în 2016.

    Ediția a-III-a Premiilor Top Agribusiness a fost deschisă de cuvântul prof. univ. dr. Toma Dinu, decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, care a adresat cuvinte de mulțumire celor prezenți în cadrul evenimentului, dar și partenerilor care în ultimii trei ani s-au implicat în organizarea Galei.

    Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre, vă mulțumesc că onorați prin prezența dumneavoastră acest eveniment. Ideea de a organiza acest eveniment ne aparține și a prins viață datorită partenerilor noștri că au decis să se implice, au fost alături de noi și ne-au sprijinit mai ales material. Am atras în parteneriat mari operatori din domeniu, companii și oameni de afaceri din agricultura românească, din mediul bancar și zona media. Astăzi premiem fermierii, este ziua lor, fermieri care prin inspirație, consecvență și muncă asiduă au atins succesul. Acești fermieri contribuie prin munca lor la evoluția economie și a societății. Știm că omul sfințește locul, iar agricultura este pentru cei capabili, cu implicare totală și pentru cei dispuși să-și asume riscuri care nu sunt deloc mici. Premiem cu un ochi uitându-ne la trecut, la întreaga activitate și cu un ochi uitându-ne la viitor, la generația viitoare. Anul acesta premiem în primul rând cooperarea”, a declarat Toma Dinu, decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală.

    sorin-cimpeanu-si-toma-dinu

    Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, a fost invitatul special al evenimentului, mesajul său fiind unul clar: mediul universitar are nevoie de implicarea mediului privat.

    Este un eveniment de excepție și un exemplu de bună practică pentru tot mediul universitar românesc. Singura cale de dezvoltare a universităților românești este aceea de consolidare a parteneriatului cu mediul economic. Modul în care, domnule decan, ați reușit să convingeți, să atrageți alături de dumneavoastră, pentru a treia oară consecutiv, un număr impresionat de companii, cei mai importanți actori din domeniu și nu numai, este remarcabil”, a transmis profesorul Sorin Cîmpeanu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

    Marian Clejanu și Cooperativa Agricolă Vlașca – premiul pentru asociere funcțională

    marian-clejanu

    Prima distincție a fost oferită de către decanul Toma Dinu și a mers către Cooperativa Agricolă Vlașca, un model de asociere, unde fermierii se întâlnesc cu companiile și negociază achizițiile de inputuri necesare. Peste 40 de fermieri fac parte din această cooperativă care a reușit să schimbe mentalitatea producătorilor agricoli din județul Giurgiu. Marian Clejanu, reprezentantul formei asociative a fost cel care a primit distincția în numele membrilor.

    Timac Agro România a premiat fidelitatea și noua generație de fermieri

    adrian-dragan-timac-agro-romania dani-nica-cu-adrian-dragan dsc_0252

    Adrian Drăgan, director general al companiei Timac Agro România a fost cel care a oferit cele două distincții pentru fermierii colaboratori. Premiile au mers către fermierul de nouă generație și pentru fidelitatea față de produsele Timac Agro:

    – Primul premiu a mers către Cosmin Iancu, un fermier de nouă generație. Student în cadrul USAMV București, la Facultatea de Agricultură, tânărul este moștenitorul unei ferme de 1.000 hectare pe care le lucrează împreună cu bunicul și tatăl său.

    – A doua distincție a mers către Dan Nica, pentru fidelitatea față de produsele Timac Agro, acesta fiind și clientul companiei de 9 ani, companie care anul acesta aniversează 10 ani pe piața din România.

    Valsi a premiat pasiunea pentru activitatea agricolă

    premii-valsi

    Ștefan Constantin, administratorul distribuitorului de inputuri Valsi, o afacere 100% românească, a premiat pasiunea pentru agricultură și noua generație de fermieri. Premiile au mers către:

    Oana Banu, studentă la Facultatea de Agricultură, din cadrul USAMV București, cea care împreună cu tatăl său deține o societate agricolă de 300 de hectare, din care 30% sunt deținute în proprietate, iar restul sunt luate în arendă. Anul trecut, tânăra a depus un proiect pe fonduri europene, unde a obținut o finanțare de 350.000 de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de utilaje agricole noi.

    Petrică Ianache, absolvent al Facultății de Agricultură de la Iași, a fost al doilea fermier premiat de această companie. În prezent, societatea administrată de Ianache lucrează 400 de hectare, dar pe viitor își propune să-și mărească suprafața.

    Caussade Semences a premiat performanța folosind cel mai variat portofoliu din România

    dsc_0360 dsc_0415

    Iulia Cristea, directorul de marketing al companiei Caussade Semences a acordat cele două premii pentru performanță și fidelitatea față de genetica oferită. Distincțiile au mers către:

    Costel Trif, premiat pentru performanță Caussade Semences multispecii. Din cele patru culturi principale care se găsesc la el în fermă, o pondere însemnată este deținută de soiurile și hibrizii Caussade.

    Cătălin Vătămănescu a fost premiat pentru performanța Caussade Semences multispecii. Grupul local Agromad Crops pe care-l reprezintă lucrează 15.000 hectare. Până în prezent a semănat 12.000 de hectare cu culturi de toamnă, din care 4.400 ha cu rapiță și 7.600 ha cu grâu și orz.

    Net Agro a premiat pasiunea pusă în slujba agriculturii

    net-agro

    Distincțiile oferite de această companie au mers către acei fermieri care nu au neapărat o pregătire agricolă, dar care, din pasiune, au intrat în această activitate. Premiile au mers către o absolventă de Fizică atomică și un fost angajat al Ministerului de Interne:

    – Prima distincție a mers către societate agricolă ce lucrează 600 de hectare, reprezentată de Oana Pătrașcu, cea care a absolvit facultatea de Fizică atomică, dar pentru care pasiunea pentru agricultură a avut întâietate în față pregătirii profesionale.

    – A doua distincție a fost oferită lui Viorel Deleanu care lucrează, în prezent, 1.200 hectare în județul Giurgiu, suprafață arendată în mare parte. Activitatea agricolă a început-o în 2007, cu 70 ha și cu un tractor U650. Absolvent al Facultăți de Științe Juridice și Administrative, fermierul a lucrat până acum câțiva ani în Ministerul de Interne.

    Bancpost a premiat fermierii care au avut încredere în serviciile bancare

    dsc_0472 dsc_0478

    Dragoș Călin, director executiv în cadrul Bancpost a fost și cel care a premiat cei mai curajoși fermieri, care au avut încredere în serviciile bancare oferite. Premiile au mers către:

    Teodora Costinescu, cea care administrează o societatea agricolă de 800 de hectare în județul Argeș și care a primit un credit pentru a cumpăra teren agricol, la o dobândă avantajoasă.

    – Președintele EuroAvi, Elisei Puiu, din județul Călărași. Activitatea agricolă a început-o în 2004, cu 20.000 de capete de pui pe serie și acum face parte dintr-un grup de producători, cu abator propriu, unde se sacrifică 13 milioane de pui pe an și de unde pleacă la export 30% din această cantitate.

    AgriSo a premiat tinerii antreprenori

    dsc_0552 dsc_0579

    Ștefan și Mihai Stănescu, cei doi tineri care stau în spatele aplicației AgriSo au premiat deschiderea fermierilor pentru tehnologie:

    -Prima distincție a mers către Alin Didă, administrator al societății agricole Agronova care exploatează peste 8.500 de hectare în județul Olt, fiind și unul dintre primii clienți care au testat aplicația în fermele de pe malul Dunării.

    – Al doilea premiu a fost acordat lui Liviu Ciocan, de la societatea Carpatica Tur SRL, care lucrează 1.500 ha tot în județul Olt.

    Monsanto a premiat performanța și inovația

    dsc_0619 dsc_0622

    Daniel Stanciu, director de marketing și strategie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova al companiei Monsanto a fost cel care a premiat pe doi fermieri performanți și implicați în promovarea mărcii Dekalb. Distincțiile au mers către:

    – Premiul pentru promovarea mărcii Dekalb în județele Ialomița și Călărași a mers la fermierul Nicușor Șerban, administrator Agroserv Măriuța, societate care exploatează peste 4.000 ha și deține una dintre cele mai moderne ferme de vaci din România.

    – Premiul pentru inovație a fost oferit fermierului Cristian Andrici, reprezentant al societății Agricola Târgu Frumos.

    Pioneer a premiat inovația în agricultură

    florica-mara maria-cirja-pioneer

    Maria Cîrjă, directorul de marketing al companiei Pioneer a fost cea care a oferit distincțiile pregătite pentru fermierii care inovează agricultura și care folosesc, an de an, genetică de vârf:

    – Premiul pentru inovație a mers la Arnaud Perrein, fermier de origine franceză, stabilit în Ialomița, administratorul fermei Sopema și președinte al Asociației Producătorilor de Porumb din România.

    – Distincția pentru loialitatea față de produsele Pioneer a mers către  Florică Mara, cel de-al doilea fermier premiat, un agricultor de top care exploatează 9.300 ha în Teleorman.

    Syngenta a premiat deschiderea și diversitatea

    raluca-botan

    Raluca Boțan, directorul de marketing al companiei Syngenta a fost cea care le-a oferit fermierilor distincțiile pregătite. Astfel, premiile au mers către:

    Mircea Băluță, președintele Cooperativei Agricole din Argeș și cel care lucrează 3.200 de hectare în cadrul societății sale. Premiul i-a fost oferit pentru deschiderea de care a dat dovadă pentru a testa noi tehnologii și hibrizi.

    Vasile Lungu de la Domeniile Lungu din Iași a fost premiat pentru diversitatea de culturi pe care alege să le înființeze în cadrul societății. Întrucât nu a putut fi prezent, premiul său a fost ridicat de către un reprezentant al companiei.

    Facultatea de Management a premiat viitoarea generație de fermieri

    dsc_0725

    Gala Premiilor Top Agribusiness nu se putea încheia fără distincțiile oferite de către profesorul Toma Dinu, decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, acelor tineri studenți care și-au început o afacere în domeniul agricol sau alimentar și care, anul acesta, au fost:

    Robert Zăman, student în anul IV la specializarea de Inginerie Economică în Agricultură, cel care administrează societatea SC Chilianca SRL, o fermă de 350 de hectare.

    Ștefan Ionuț Adrian, student la specializarea de Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism, a pornit un business în februarie 2015 în domeniul alimentației publice, cu 10.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat de la un unchi. În prezent are patru angajați și, dacă anul trecut cifra de afaceri se situa la 90.000 de lei, în acest an s-a dublat.

    Agrointeligența – www.agrointel.ro a fost partener media al celei de-a treia ediții a Galei Premiilor Top Agribusiness, eveniment transmis LIVE pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook a Agrointeligența. Vlad Macovei, directorul general al platformei noastre media, a fost co-moderatorul evenimentului. 


    Te-ar mai putea interesa

    Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Oficial: Subvențiile ANT rămân blocate la APIA până în luna februarie Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Preț record la grâu. Țara în care tona se vinde cu 340 de euro pe tonă