• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CARE MIERE ESTE MAI BUNĂ? Un apicultor vine cu UN RĂSPUNS CLAR!

  agrointeligenta.ro -

  Miere polifloră, de salcâm, de mană sau de rapiță – care este mai bună, care este mai sănătoasă? O întrebare pe care și-o pun mulți români și la care un apicultor vine cu răspunsuri astfel încât produsele apicole să fie alese în cunoștință de cauză, mai ales că dacă vorbim despre miere, nu vorbim despre un aliment, ci despre un veritabil tratament natural pentru cele mai diverese probleme de sănătate – de la imunitate slăbită și mergând până la afecțiuni mai grave unde ”munca” albinelor acționează ca un adjuvant. 

  Mierea polifloră, spun apicultorii, ar aduce cele mai mari beneficii organismului. Conţine o mare varietate de vitamine, are un gust puternic, pregnant, şi, din fericire, se produce în cele mai mari cantităţi. Mierea de salcâm, în schimb, are un gust fin, conţine mai multă fructoză şi poate fi folosită şi de diabetici. În plus, dintre toate sortimentele, e cel mai des amintită pentru tratarea problemelor respiratorii.

  Mierea de mană, cu un gust uşor caramelizat, este singurul sortiment de origine animală. „Este o miere care conţine proteină. Albinele o sintetizează de fapt din ceea ce culeg din pădurile de stejar şi brad, însă e vorba de secreţiile depuse de anumite insecte care se hrănesc cu seva plantelor şi elimină substanţe sub această formă pe care noi o numim mană“, spune pentru Adevarul Tibi Ilie, apicultor din județul Olt. Acelaşi sortiment de miere are şi un conţinut mare de fier, fiind indicată pentru consumul celor diagnosticaţi cu anemie.

  Mierea de rapiţă, care are o consistenţă vâscoasă şi o culoare aproape albă, este de asemenea lăudată de apicultori şi nu numai de ei.

  În cazul altor produse apicole se vorbeşte de virtutuţi terapeutice încă mai alese. Polenul, amestecat cu miere sau consumat ca atare, este un excelent tonic fizic şi psihic. Odată achiziţionat se păstrează la rece, ne sfătuieşte apicultorul Tibi Ilie, altfel riscând să se „gărgăriţeze“.

  Propolisul, „unul dintre cele mai complexe citostatice naturale“, după cum apreciază apicultorul, poate fi folosit în stare pură – „o bobiţă cât cea de porumb poate fi ţinută sub limbă până ce începi să simţi o arsură, sau se poate înghiţi“, sau macerat în alcool şi folosit sub formă de picături. Apicultorii cu experienţă aduc pe piaţă toate aceste produse, mult mai eficiente, spune Tibi Ilie, decât alte produse care doar le conţin.

  Cât despre „mierea ecologică“, existând discuţii aprige în anumite medii pe tema „sunt sau nu tratate plantele folosite de albine“, „se folosesc sau nu tratamente pentru a menţine sănătoase familiile de albine etc.“ apicultorul face următoarea remarcă: „Albina sintetizează ce e mai bun, pentru că aduce pentru ea, nu pentru noi. Discuţiile le putem duce în alt registru, cu ce hrănim albinele, de exemplu. Bunicii mei foloseau zahăr, acum se folosesc şi produse specifice mai ieftine decât zahărul, iar lucrul acesta mă face pe mine să mă întreb cât de bune sau de mai bune sunt. Cât despre care miere e mai bună, cred că cea care-ţi place e cea mai potrivită. Cea pe care o preferi, pentru că mierea, de orice fel, are calităţi extraordinare. Ţine de gusturi, de obişnuinţă“, mai spune crescătorul de albine.

  Sursa: adevarul.ro


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvențiile APIA pe care le vor încasa fermierii în acest an au fost publicate în Monitorul Oficial Ludovic Orban: Toate amendamentele PSD pe bugetul de stat vor fi respinse! Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile!

  Ultimele știri

  Forumul Academia Aectra – Cum să producem mai mult cu mai puține resurse? Eveniment realizat pentru profitul fermierilor români Soluțiile Bayer pentru provocările cerealelor păioase Execuția bugetară înseamnă plutonul de execuție pentru mulți fermieri! O să vă treziți, politicieni inconștienți, cu un nou 1907 și nu veți înțelege de ce!