Comerţ alimentarReţete de marketingŞtiri agricole

TÂRG DE CRĂCIUN ÎN CURTEA MINISTERULUI AGRICULTURII!

TÂRG cu produse tradiționale românești! Producătorii din toată țara vin la „Târgul de Crăciun”, care va fi găzduit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) chiar în curtea instituției, în perioada 16 – 18 decembrie 2016, între orele 10.00-18.00, iar duminica de la 10.00 -16.00. Producătorii din toate colțurile țării prezenți la târg promit vizitatorilor produse de calitate, autentice dar mai ales naturale și foarte gustoase.

În cadrul evenimentului vizitatorii vor putea găsi produse agro-alimentare tradiţionale specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. Astfel, consumatorii vor putea regăsi produse tradiționale atestate de MADR, ori a căror denumire este recunoscută la nivelul Uniunii Europene sau se află în curs de recunoştere, produse din arealul zonei montane dar şi produse de origine animală de la crescătorii de ovine, caprine şi porcine specifice arealului din care aceştia provin (Transilvania, Muntenia, Oltenia) păstrate din generaţie în generaţie în tradiţia mesei de Crăciun, precum şi alte produse alimentare.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va deschide oficial târgul vineri, 16 decembrie 2015, la ora 10.00, va face un tur al expozanţilor şi va înmâna diplome de participare din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale tuturor expozanţilor prezenţi.

Vizitatorii „Târgului de Crăciun” de anul acesta sunt invitaţi să redescopere gustul bucatelor din diferite regiunii ale României, al produselor din lapte sau din carne (brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi în membrană naturală, caş, cârnaţi de porc sau oaie, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, sloi de oaie, drob de porc, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, patricieni din carne de oaie afumaţi, muşchi afumat şi mititei etc.), al produselor din pește (salată icre crap sau ştiucă, batog de crap argintiu, pastramă de crap argintiu, macrou afumat la rece, sardeluţe, păstrăv afumat în cobză de brad Doftana etc.), al produselor de panificaţie şi patiserie (cozonac Domnesc, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.) al siropurilor, gemurilor sau dulceţurilor de fructe, gama de dulceţuri „Topoloveana”, zacuşte, uleiuri aromate, cosmetice naturale şi altele.

La eveniment vor fi prezenţi, de asemenea, producători de fructe şi legume, miere (polen, faguri, propolis) dar şi cei de palincă şi vin. Între produsele care vor încânta vizitatorii menţionăm „Magiunul de prune de Topoloveni”, produs care beneficiază de sistemul de calitate europeană „Indicație Geografică Protejată – I.G.P.”. De asemenea, se vor regăsi şi alte produse aflate în curs de dobândire a protecţiei la nivelul Uniunii Europene, cum este Scrumbia afumată de Dunăre ori Caşcavalul de Săveni (în curs de dobândire IGP).

Brânza de burduf în coajă de brad, telemeaua de oi de la Vaideeni, telemeaua de oi cu ardei iute, salată tulceană cu icre de știucă, păstrăvul afumat în cobza de brad şi cârnaţii olteneşti vor fi, de asemenea, expuse de producătorii români care îşi doresc în viitorul apropiat să înregistreze aceste produse pe sistemele de calitate europene.

În târg vor fi prezenţi şi meşteri populari care vor aduce măşti tradiţionale, instrumente populare, icoane, obiecte obţinute prin prelucrarea lemnului şi a hârtiei ori păpuşi cu motive populare.

La târgul de Crăciun vor expune producători din următoarele judeţe: Alba, Argeş, Braşov, Botoşani, municipiul Bucureşti, Călăraşi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Prahova, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vaslui, Vrancea.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Atentie mare! Cu produsele din carne, lapte si fructe…. suntem obisnuiti. Dar, mare grije la ,,PRODUSELE APICOLE” deoarece: Mierea poate contine glucoza si fructoza artificiala – din porumb (Modificat genetic) sau cartof; polenul poate fi modificat genetic si este bai mare daca intra printre ADN – ul de tip Homo. Mai poate contine si pesticide – neonicotinoide, planificate si introduse in Romania prin aceeasi curte a MADR – ului.Propolisul ramane singurul care, descoperit de Chinezi acum 6000 de ani, sa nu produca nimic asupra organismului uman. Ar fi indicat domnilor organizatori, sa prezentati si sa cereti Marja Bruta a fermierilor APICOLI, poate asa ne putem da seama, la fata locului, daca suntem sau nu pe profit, daca suntem si noi indreptatiti sa primim un mini, minimis. ,,Producatorii din toate colturile tarii prezenti la targ promit…. atentice, si mai ales naturale”, iar ,,vizitatorii” au promis 50 lei/fam, 15 lei/fam de albine, dar nu s – au tinut de promisiunea promisa si ne pro -mulgata. Ne – a lipsit matematica de la UE si delasarea fermierilor apicoli ca cineva le va solutiona ,,necazurile” din ferma.

Scrie un comentariu