Prognoze meteoŞtiri agricole

COD GALBEN DE NINSORI! Lista județelor UNDE LOVESC FENOMENELE METEO DE IARNĂ!

Foto: Lukács Ferenc

COD GALBEN – ALERTE ANM privind un val de ninsori în aproape toată țara! Meteorologii au emis mai multe avertizări cu cod galben de ninsori viscolite și intensificări susţinute ale vântului!

Sunt mai multe coduri galbene anunțate de ANM. Alertele meteorologogice vizează majoritatea județelor țării și includ fenomene normale pentru acest anotimp.

Primul Cod Galben a intrat în vigoare de astăzi, 29 decembrie, de la ora 12.00 și este valabil până mâine, 30 decembrie, la ora 23.00, vizând intensificări susținute ale vântului.

În intervalul menţionat, în Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei, vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 55…65 km/h. Îndeosebi pe litoral şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h.

Al doilea Cod Galben va intra în vigoare de mâine, 30 decembrie, de la orele 8.00 și va fi valabil până poimâine, pe 31 decembrie, la ora 8.00, vizând ninsori viscolite în județele Constanța, Ialomița și călărași.  Astfel, în aceste județe, în cursul zilei de vineri, 30 decembrie şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (30/31 decembrie) temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Pe litoral, vor fi posibile precipitaţiile mixte cu formare de polei.

În afara acestor două alerte, la acest moment este în vigoare și o avertizare de Cod Galben de scurtă durată de tip nowcasting valabilă pentru județul Cara-șSeverin, zona de munte. Aici, la peste 1.800 m altitudine sunt intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90 km/h, spulberând zăpada. Această avertizarea expiră astăzi, 29 decembrie, la ora 13.00.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu