Comerţ alimentarŞtiri agricole

LIDL – precizări în SCANDALUL USTUROIULUI DIN CHINA: ”În magazinele noastre se găsesc doar FRUCTE ȘI LEGUME DE CEA MAI BUNĂ CALITATE”

Reacție rapidă în urma anchetei Agrointeligența – www.agrointel.ro privind usturoiul chinezesc comercializat în marile rețele comerciale din România. Unul dintre cei mai mari retaiuleri români, Lidl ține să îi asigure pe cititorii noștri că usturoiul ce se gășește în galantarele magazinelor lor este sigur pentru consum și de cea mai bună calitate. 

Iată comunicarea integrală transmisă Agrointeligența de către LIDL:

Calitatea produselor pe care le punem la raft este o prioritate pentru noi. Din respect pentru clienții noștri, în magazinele noastre se găsesc doar fructe și legume de cea mai bună calitate, de la producători care pot respecta exigențele noastre în ceea ce privește criterii precum prospețimea, aspectul, gustul, dar și siguranța pentru consum.

Astfel, în ceea ce privește usturoiul vândut în magazinele noastre, despre care se vorbește în materialul Dvs., dorim să aducem câteva precizări.

La fel ca toate produsele din Piața Lidl, și usturoiul se supune standardelor noastre de calitate, pe care le-am setat mai sus decât cerințele minime ale legislației Uniunii Europene. Astfel, și usturoiul se încadrează într-o limită maxim admisă de 1/3 din limita maximă determinată în Regulamentul nr. 396/2005 în ceea ce privește reziduurile de pesticide.

Totodată, usturoiul nu este tratat cu produse de protecție a plantelor în afară de cele agreate în avans. Acestea sunt reglementate printr-un „program de protecție a plantelor” ce cuprinde informații detaliate în ceea ce privește substanțele și concentrațiile maxime tolerate, în condiții de siguranță pentru consum. Respectarea acestui program garantează că produsul nu a fost tratat cu antibiotice sau aditivi care nu sunt destinați folosirii pe legume și fructe proaspete.

În același timp, produsul nu este modificat genetic și se supune principiilor de bune practici în agricultură (GAP), ce reglementează siguranța alimentară.

Pentru că prospețimea este una dintre promisiunile pe care le onorăm zi de zi, optimizăm în mod constant stocurile. Astfel, ne asigurăm că legumele și fructele sunt depozitate pentru o perioadă minimă de timp și ajung pe rafturi respectând standardele noastre de prospețime și de siguranță.

Citiți și:

ANCHETĂ: MAFIA USTUROIULUI DIN CHINA – dezvăluiri complete! Este tratat chimic SĂ NU ÎNCOLȚEASCĂ și se cultivă cu PESTICIDE CARE-I OTRĂVESC PE ROMÂNI!

ANCHETĂ: Usturoiul chinezesc tratat cu pesticide suspecte ajunge în condimentele și semipreparatele românești


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Niste jegosi care vand produse de slaba calitate la preturi exorbitante, prostind romanii cu tot felul de chinezarii mascate de tot felul de brand-uri de a lor inexistente trecute prin tot felul de firme obscure.

  2. Daca asa stau lucrurile la LIDL, de ce nu scriu pe eticheta langa pret, de unde provin legumele si fructele pe care le pun in vanzare, iar cand sunt verificati (daca mai sunt si verificati), sa aiba actele doveditoare ca ce informeaza la vedere, este si adevarat. Atunci chiar vor fi feriti romanii de otravirea cu pesticide, ca popor de mana a-3-a cum suntem considerati, de cei care ne “alimenteaza” cu aceste produse.

  3. Comunicatul se inscrie in categoria “Pentru prostirea prostilor si nu “Pentru informarea corecta a cititorilor”. Numai asa se explica faptul ca in cazul usturoiului se mentioneaza existenta unui „program de protecție a plantelor” si nu sunt redate analizele efectuate, intr-un laborator acreditat, pe produse prelevate aleatoriu din loturile importate de Lidl.

Scrie un comentariu