Piaţa terenurilorŞtiri agricole

DANEZII se laudă cu PROFITURI DE MILIOANE DE EURO din tranzacții cu TERENURI AGRICOLE ÎN ROMÂNIA!

Foto: landbrugsavisen.dk

Poveștile danezilor care cumpără mii de hectare de terenuri agricole în România apoi le vând mai departe pentru a face profit sunt o mândrie pentru nordici care laudă profiturile de milioane de euro pe care acești investitori le aduc la ei acasă, în Danemarca. 

Jurnaliștii danezi prezintă astăzi un reportaj despre un grup de investiții care a achiziționat mii de hectare de teren agricol în România. Achizițiile au fost făcute în 2006 și nu se vorbește despre exploatarea pământurilor, semn că scopul tranzacțiilor nu au vizat activitatea agricolă, ci specula cu aceste terenuri. Practic, danezii de la Roden Invest nu au venit la noi în țară pentru a cultiva acele suprafețe, ci doar pentru că au simțit potențialul imens  și au mizat pe terenuri luate la preț mic care s-au apreciat rapid în doar câțiva ani.

La final, când prețul terenurilor a ajuns la un nivel pe care ei l-au vizat, danezii de la Roden Invest au vândut mai departe pământurile către un fond german de investiții. Profitul realizat a fost de 108 milioane de coroane daneze, adică peste 14 milioane de euro! Ei au dat mai departe 5.700 de hectare cu titlu de proprietate, dar și 900 de hectare despre care presa daneză spune că aveau ”un statut incert”, probabil nu erau intabulate.

Calculele danezilor arată că în fiecare an, danezii care au investit în achiziția de teren agricol în România au avut un profit de 6%.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


11 comentarii

 1. Orice excrocherie se justifica prin „economia de poata”.
  Alogenii beneficiari ai loviturii de stat din 1989 au „privatizat” tara la straini, adica ne desproprietaresc pe noi romanii, ne deznationalizeaza si ne alunga din tara. Tradarea se numeste „democratie, economie de piata s.a.” oricum doar sa sune frumos pentru bastinasi.

 2. Cum am mentionat in alta postare asa ceva ar trebui sa fie foarte bine controlat adica vanzarea terenurilor cu miile de hectare mai ales investitorilor care nu intentioneaza sa lucreze terenurile si chiar daca le-ar lucra nu e corect ca unii sa aiba mii de hectare de din domeniul statului luate degeaba si pe deasupra nu platesc nici impozite si astia fac specula pentru ca le-a fost “permis”sa achizitioneze terenurile respective si unele dintre ele, platind spagi probabil nesatulilor care au fost responsibili de aceste terenuri.Asta trebuie sa nu se mai intample deloc absolut si trebuie ajuta-ti si incurajati fermierii. Uitati-va la China ce port Gigantic au de acolo pleaca foarte multe exporturi. Ei fac sume enorme de bani din export iar noi o tara cu un potential urias suntem condusi de cativa oameni din europa care nu vor decat ca Romania sa ramana sub papucul lor,adica sa nu evolueze …..EXPORTURILE RIDICA ECONOMIA TARII! Trebuiesc luate masuri drastice in ce ne priveste !

 3. Este piața libera.
  Eu vreau un credit sa îl cumpăr și sa îl lucrez. Băncile noastre nu dau. Fondul de investitii este altceva… fondurile de stat ar trebui sa suplinească asta în mod onest. FNGCIMM de exemplu.

 4. Si noi ROMANII ne chinuim ca prostii sa platim taxe impozite tva uri…accize de drum…etc…dar nu avem drepturi sa luam terenul ce il lucram…pt ca nu se dau credite romanilor… ..fonduri europene sunt tot pt straini…noi romanii suntem mai prosti ….sa tinem in spate strainii…care vin ne iau tot ce de drept este al nostru…. doar ca romanilor nu le este permis…pe munca lor.!!!
  Din pacate Traim in prostie !

 5. este o manipulare, care are ca targhet stoparea vanzarii pe piata libera, scaderea valori unui ha si da achizitia pe nimic a terenului de catre grupurile mafiote romane, nu are legatura cu realitatea, pacat ca nationalitii puturosi sunt mai ascultati decat cei care muncesc cu adevarat

 6. Salutare,

  daca nu ar fi venit danezii, pamantul l-ar fi luat ciocoii noi pe 250 euro pe ha si acum. Acum se vinde si in Romania ternul cu 3000 euro pe unde sunt veniti danezii, pe unde nu, se da inca pe la 1500 poate nici atat iar ciocoii sfideaza fraierii de la care au cumparat. Se urca pe ei cu Jeep-urile si-i imbraca in bani pe la spitale. Ce o fi mai bine pana la urma? Se poate considera ca este o etapa in dezvoltarea consiintei poporului care a costat mult dar trebuia platita.

  La mai mare!

  v.r.

Scrie un comentariu